•
Desi sunt apreciate in special pentru continutul lor bogat in vitamina C, fructele de maces (Rosa canina), au in cantitati mai reduse si vitamine precum A, B1, B2, PP si K. Fructele de maces (Rosa canina) sunt baza ceaiului de maces. Acestea mai contin acid citric, acid malic, pectine, tanin, uleiuri volatile, lecitina si minerale cum ar fi calciu, magneziu fier, potasiu. Macesele sunt recunoscute, in terapeutica pentru efectele lor tonice si vitaminizante. Macesele au efect vitaminizant, colagog si coleretic (stimuleaza secretia si eliminarea bilei, prevenind litiaza biliara), vasodilatator si antiinflamator.
Ingrediente : hibiscus , amestec de fructe uscate in proportie variabila ( macese - min. 25% , anghinare , mere , coacaze negre ), acidifiant acid citric . Produsul nu contine coloranti sintetici. Culoarea ceaiului este culoarea naturala a ingredientelor ( hibiscus, anghinare , coacaze negre etc. )
Mod de preparare : Se toarna apa clocotita direct peste plicul cu ceai .Asteptati aproximativ 5-8 minute .
A se pastra in locuri ferite de caldura , umiditate si lumina excesiva .