•
Schinduful este o plantã ierboasã din familia leguminoaselor, originarã din Asia. Este cultivatã pe scarã largã in sudul Europei, nordul Africii si sporadic pe la noi. Tulpina creste inaltã de cca o jumãtate de metru si prezintã frunze grupate cate trei, iar florile sunt alb-gãlbui. Fructele, sub formã de pãstãi, contin 10-20de seminte ovoid-romboidale, de culoare brun-gãlbuie, care au importantã medicinalã.
Actiune farmacologica ceai schinduf: Hipocolesterolemiant, hipoglicemiant, antiseptic, antiinflamator, secretolitic, afrodisiac, sursa de vitamina PP, antitusiv. Adjuvant in: stimularea metabolismului glucidic, protidic si lipidic si in metabolismul sistemului nervos central, in diabet zaharat, astenie fizica si psihica, nevroze, dispepsii digestive, in covalescenta, impotenta sexuala, flegmoane, furunculoze, panaritiu, gusa tiroidiana, in reglarea HDL – LDL si scaderea colesterolului general, in tuse.
Contine:schinduf.