•
Sustine o tensiune arteriala sanatoasa
Ingrediente: frunze si flori de paducel (Crataegi folium cum flore) 50%, flori de hibiscus (Hibisci flos), traista ciobanului (Bursae pastoris herba), talpa gastii (Leonuri herba) 8%, flori de lavanda (Lavandulae flos), troscot (Polygonii herba), frunze de maslin (Oleae folium).
EfectPlantele din compozitia acestui ceai au efect hipotensor, diuretic, sedativ si hipocolesterolemiant.Paducelul si talpa gastii confera proprietati tonicardiace, vasodilatatoare, reglatoare ale tensiunii arteriale si ritmului cardiac. În plus, sunt calmante asupra sistemului nervos si a inimii, la fel ca si lavanda.Traista ciobanului, hibiscusul si troscotul au rol reglator al tensiunii arteriale si diuretic.Frunzele de maslin au proprietati hipotensoare, antiaritmice, antioxidante si scad colesterolul.
RecomandariHipertensiune arteriala, sindrom hiperkinetic (palpitatii, tahicardie, agitatie).
Contraindicatii:Nu se administreaza in caz de hipotensiune si in caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Sarcina si alaptareAcest ceai nu este indicat femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza.
Efecte secundare si interactiuniLa dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilitati cu medicamentele si nici efecte secundare.
PrepararePeste un plic se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 10 minute acoperit.
ÎntrebuintareSe beau 3 cani cu ceai pe zi, intre mese.Durata unei cure este de minim 6 luni.
Asocieri recomandate:Pentru mentinerea unei tensiuni arteriale sanatoase ceaiul Tensiune-C25/C36 se poate asocia cu capsule Fitotensin1-C27 si Fitotensin2-C27A, sau capsule Diurofit1-U64 si Diurofit2-U64A, ceai T-Tensiune-C26-reteta farm. Farago, sau ceai Calmocard-C22/C23.
Sfaturi practice de dieta si stil de viata:Va sfatuim sa reduceti cat mai mult posibil din alimentatie grasimile saturate si grasimile „trans” (untura, unt, margarina, oua, branzeturi grase, carne grasa, mezeluri). Este bine sa evitati consumul de sare si de legume care contin cantitati mai mari de sodiu (telina, spanac), muraturi, ape minerale bogate in sodiu. De asemenea reduceti consumul de dulciuri, produse de patiserie, bauturi bogate in cofeina si alcoolul.Consumati legume sarace in sodiu si celuloza (morcovi, dovlecei, fasole verde, salata verde, rosii, ardei), fructe, lactate slabe, paine neagra veche de o zi, cereale, peste slab in cantitati moderate. Puteti manca 2 oua pe saptamana.Puteti consuma, in cantitati moderate, grasimi nesaturate din uleiuri vegetale presate la rece (de masline, floarea soarelui, porumb, in, canepa, dovleac), precum si nuci, alune, migdale, fistic, seminte de floarea soarelui si de dovleac neprajite de asemenea in cantitati moderate.De asemenea, consumati alimente bogate in fibre care scad colesterolul: cereale integrale, fulgi de cereale, tarate de ovaz, leguminoase (fasole, linte, naut, soia), ciuperci, fructe, legume.
Prezentare: 20 plicuri a 1,8 grame