•
Susţine buna funcţionare a aparatului urinar, contribuind la eliminarea apei din organism pe cale urinară
Ingrediente: rădăcină de pătrunjel (Petroselini radix), tarhon (Dracunculi herba), troscot (Polygoni avicularis herba), frunze de leuştean (Levistici folium), urzică vie (Urticae herba), splinuţă (Solidaginis virgaureae herba), sânziene (Galii veri herba), flori de soc (Sambuci flos), frunze de mesteacăn (Betulae folium), rădăcină de brusture (Bardanae radix).
Efect
Diuretic, elimină sărea şi uraţii prin urină.
Recomandări
Edeme (acumulare de apa in tesuturi), infecţii si inflamaţii urinare, reduce riscul formării calculilor urinari.
Contraindicaţii
Nu este indicat copiilor sub 3 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Sarcină şi alăptare
Acest ceai nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.
Efecte secundare şi interacţiuni
La dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilităţi cu medicamentele şi nici efecte secundare.
Preparare
Se fierbe o linguriţă din amestecul de plante în 200 ml apă timp de 5 minute, apoi se strecoară.
Întrebuinţare
Copii între 3 şi 12 ani: 1-2 căni cu ceai pe zi.
Copii de peste 12 ani şi adulţi: 3-4 căni cu ceai pe zi,.
Ceaiul se bea între mese.
Durata unei cure este de 1-3 luni.
Cura se poate repeta după o pauză de o lună, sau la nevoie.
Asocieri recomandate:
Pentru stimularea diurezei asociați capsule DIUROFIT 1-U64 sau DIUROFIT 2-U64A.
Sfaturi practice de dietă şi stil de viaţă:
Consumaţi 2-3 litri de lichide pe zi (apă plată sau de izvor, ceaiuri diuretice, sucuri naturale). Acestea sunt esenţiale pentru a “spăla” tractul urinar şi a elimina reziduurile metabolice şi toxinele prin urină. Beţi sucuri naturale, proaspete, de legume şi fructe (citrice, pepene roşu şi galben, mere, merişoare, afine, coacăze, cătină albă, frunze şi rădăcină de pătrunjel, varză).
Este bine să evitaţi sau să reduceţi consumul de alimentele care conţin cantităţi mari de sare (murături, mezeluri, telemea, chipsuri, măsline, alune sărate, conserve, vegeta) sau de sodiu (lapte şi produse lactate, ouă, carne de vită, ţelină, spanac, ape minerale bogate în sodiu). În acelaşi timp evitaţi produsele care deşi nu au gust sărat conţin E-uri cu sodiu (glutamat monosodic, benzoat de sodiu, bicarbonat de sodiu, sulfitul şi nitritul de sodiu). Aceasta deoarece sarea şi sodiu reţin apa în corp.