•
Acest ceai este un amestec din plante medicinale, dintre care enumeram:
RECOMANDAT PENTRU:
MOD DE PREPARARE: Se face un decoct din doua linguri mari de plante la 1 litru apa, cand apa da in clocot, se pun plantele, se fierbe 1 minut acoperit, se raceste 15-20 minute tot acoperit, dupa care se strecoara.
MOD DE ADMINISTRARE: Se beau 5 cani pe zi, inainte de mese cu o jumatate de ora si intre mese (in loc de apa) dimineata la 7, la 10, la 14, la 17 si seara la 20, pe stomacul gol. Pentru piatra la rinichi folositi in acelasi timp si Tinctura de Pufulta cu flori mici si Ghimpe sau Tinctura de Ienupar (se pune o lingura de tinctura in fiecare cana de ceai). Pentru boli cronice ale rinichilor, se va consuma chiar doi litri de ceai pe zi, dublandu-se cantitatea administrata. Durata de administrare este in functie de cronicitatea bolii de la 1 la 6 luni. Pentru persoanele cu un rinichi extirpat (scos) se recomanda doua cure de 3 luni de tratament pe an, preventiv. Pentru afectiuni renale singurul remediu este ca rinichilor sa li se mareasca diureza, consumandu-se cat mai mult ceai. Nu are contraindicatii.
REGIM ALIMENTAR: Cand rinichii sunt inflamati, se vor evita mancarurile si bauturile reci, alcoolul si cafeaua. Este un ceai diuretic care curata si regenereaza rinichii. Cura cu ceai este binevenita si pentru persoanele care nu au afectiuni renale, preventiv, in scopul regenerarii, timp de o luna pe an.