•
CE CONTINE Acizi grasi, Omega 3, vitamina C, ulei volatil eugenol, minerale: mangan, fier, calciu, magneziu.
ISTORIC Cuisoarele sunt originare din insulele Moluce, acum parte din Indonezia. Astfel, cuisoarele au fost folosite ca medicament in China, inca din anul 3 i.Hr.
CUM ACTIONEAZA Au proprietati antiseptice, carminative au proprietati antivirale si antibicrobiene, sunt un anestezic natural, au efect tonic cardiac.
PENTRU CE RECOMANDAM Intaresc sistemul imunitar, imbunatatesc circulatia periferica, calmeaza durerile de dinti, stimuleaza digestia, combat infectiile ORL.
CUM SE CONSUMA Sub forma de macerat: seara se adauga 3-7 cuisoare macinate intr-o cana cu apa, se acopera si se lasa pana dimineata. Cuisoarele pot fi folosite la prepararea dulciurilor si a vinului fiert. Turta dulce a sarbatorilor de iarna nu poate fi lipsita de gustul cuisoarelor.
Pot fi folosite pentru condimentare in diverse mancaruri, dulciuri sau bauturi.