•
Compoziție: făină de susan, obţinută prin măcinarea lentă pe o moară tradiţională cu pietre a seminţelor de susan. Prin măcinarea lentă, valoarea nutriţională a făinii obţinute este superioară faţă de făina măcinată industrial. Este de remarcat conţinutul ridicat de proteine, calciu, magneziu, cupru, zinc, seleniu, fier, vitaminele B1, D, E, lecitină (valoroasă pentru sistemul nervos).
Susanul este cel mai bogat în fitosteroli( implicaţii în creşterea imunităţii), arginina(reducerea riscului de tumori), conţine foarte puţini carbohidrati.
Are proprietăţi antiinflamatorii şi poate fi folosit în tratarea arsurilor sau a durerilor apărute în cazul artritelor, prin continutul ridicat de calciu si magneziu.
Mod de utilizare: se foloseşte în cure sau preparate culinare delicate, precum salate, sosuri sau iaurt. Poate fi amestecată cu miere şi suc de lămâie( ajută la fixarea calciului), se poate prepara lapte de susan, se poate folosi în lapte sau sub formă de piure. Ideală pentru sportivi, vegetarieni, vegani, dieta paleolitică.