•
Fructoza este o monozaharidă prezentă din abundență în fructe, în anumite legume și în miere. Este un produs destinat folosirii curente ca îndulcitor având o putere de îndulcire de 1,5-2 ori mai mare decât a zahărului. Fructoza este asimilată mai lent decât glucoza în organismul uman. Are indicele glicemic 23. Fructoza este recomandată în regimuri de slăbit, sportivilor, celor care desfășoară o activitate intelectuală intensă sau stresantă, persoanelor de vârsta a treia dar și copiilor.
Ce conține
Sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză (porumb nemodificat genetic).
Valori medii nutriționale
Valoare energetică 1663 kJ / 398 kcal Grăsimi 0 g din care acizi grași saturați 0 g Glucide 100 g din care zaharuri 100 g Proteine 0 g Sare 0 g
Recomandări
Se folosește ca și înlocuitor pentru zahăr.