•
Favorizeaza asimilarea calciului si vitaminizarea organismului cu vitaminele B, normalizeaza glicemia, antispastic,antistres natural.
Magneziul natural este un oligoelement esential in buna functionare a organismului, intervenind in majoritatea proceselor biologice.
Contribuie la: *protejarea sistemului cardiovascular - mentine ritmul cardiac normal si tonifica inima, - normalizeaza tensiunea arteriala; *asimilarea Calciului si consolidarea oaselor; *asimilarea Potasiului si a Fosforului; *combaterea spasmelor (generale si bronsice); *vitaminizarea organismului cu vitaminele B; *stoparea formarii calculilor renali; *normalizarea glicemiei; *stimularea fertilitatii; *diminuarea anxietatii si reducerea oboselii.
Numele mineralului Magneziu provine din limba greaca, Magnesia fiind numele unei regiuni din Tessalia. Acest mineral alcalin are un rol extrem de important in dezvoltarea animalelor si a plantelor, intervenind in foarte multe reactii fiziologice vitale, cum ar fi metabolismul zaharurilor, grasimilor si proteinelor, activitatile enzimatice, excitabilitatea neuromusculara, permeabilitatea celulara, coagularea sanguina etc.
Diferenta intre Magneziul de sinteza si cel organic este mare, in primul rand din punctul de vedere al eficientei terapeutice. Magneziul de sinteza este obtinut ca produs secundar in procesele industriale de obtinere a unor metale, fiind mai greu asimilat de organism si nu are decat o parte dintre efectele terapeutice ale Magneziului natural.
Magneziul natural este extras din apa marii, de unde se obtine prin filtrari succesive, rezultand un cocktail de oxid, clorura, sulfat si hidroxid de magneziu, amestecate in proportiile lasate de natura. Pentru a deveni viu sau, cu alte cuvinte organic, Magneziul marin este amestecat cu un alt produs 100% natural remarcabil: drojdia-de-bere, al carei numar impresionant de vitamine din complexul B fac Magneziul asimilabil si ii dau calitatile terapeutice scontate.
Deficitul de Magneziu in organism: Primele simptome ale lipsei acestui mineral sunt: durerile de cap, de stomac, crampele musculare, rigiditatea in zona gatului. Atunci cand exista un teren deja sensibil, lipsa Magneziului se manifesta si prin anxietate, atacuri de panica, nervozitate si un comportament agitat. Odata cu atacurile de panica si anxietate pot aparea si alte simptome mai grave, precum frica de spatii deschise si insomnii. Lipsa Magneziului din organism afecteaza si sistemul nervos periferic, lucru manifestat prin amortirea mainilor si picioarelor.
Cel mai periculos este deficitul acestui mineral pentru bolnavii cardiaci, la care bataile inimii devin neregulate, capacitatea de efort scade, tensiunea arteriala devine oscilanta, crescand riscul de infarct miocardic.
Uneori, lipsa Magneziului din organism poate determina si schimbari de comportament: persoanele care de obicei sunt relaxate si increzatoare devin tensionate, nervoase si pesimiste. De multe ori, cei care au un nivel scazut de Magneziu in corp au o pofta foarte mare de ciocolata, iar femeile pot experimenta schimbari ale ciclului menstrual.
Indicatii (in baza studiilor stiintifice recunoscute international): Corpul unei fiinte umane de varsta adulta contine aproximativ 25 de grame de Magneziu, din care mai mult de 50% se gaseste in oase, 25% in tesutul muscular, restul repartizandu-se in inima, ficat, rinichi, tubul digestiv si in plasma. O cantitate infima de magneziu se afla in sangele nostru, dar acesta are un rol extrem de important pentru functionarea organismului, care in absenta acestui mineral constitutiv intra in colaps.
Beneficiile Magneziului: Magneziul ajuta la reglarea zaharului din sange si la mentinerea sanatoasa a inimii prin transportul propice al Potasiului, Calciului precum si al altor nutrienti, prin membranele celulare. Acest mineral este de asemenea un bun detoxifiant, impiedicand actiunea metalelor grele si a chimicalelor in organism, iar ulterior conducand la eliminarea acestora. Magneziul influenteaza nivelul de serotonina precum si hormonul melatonina, cel care regleaza somnul. Mai mult, Magneziul echilibreaza hormonii raspunzatori de stres, de altfel stresul si tensiunea sunt motivele pentru care majoritatea oamenilor sufera de insomnii.
Magneziul alcalinizeaza organismul echilibrand pH-ul, si ajuta la o buna desfasurare a actiunii enzimelor din interiorul corpului nostru.
Adjuvant in: - diabet; - hipertensiune, aritmie cardiaca; - deficit de Calciu, Potasiu, Fosfor in organism; - infertilitate la barbati; - constipatie; - ruptura musculara; - boala Huntington; - depresie; - deficit de magneziu; - concentrare dificila, tulburari de somn, nervozitate, apatie; - osteoporoza, tulburari de ciclu menstrual; - sarcina, alaptare; - astm; - predispoztie spre calcoza renala; - crampe musculare, dureri lombare (lombosciatica); - anxietate, atacuri de panica.
Compozitie per 1 capsula: Magneziu marin extract standardizat cu 55% Magneziu (furnizand 105,8 mg Magneziu/28% VNR)...192,50 mg; Drojdie-de-bere uscata si inactivata (Saccharomyces cerevisiae)...157,50 mg.
Administrare: adulti 1 capsula de 3 ori pe zi; copii 1 capsula de 2 ori pe zi.
Precautii: Supradozarea poate produce diaree, oboseala si iritabilitate.