•
CE CONTINE Contine proteine, fibre, vitaminele B, E, minerale (precum calciu, zinc, fier, magneziu, fosfor, mangan, potasiu), aminoacizi esentiali, cum ar fi triptofanul.
ISTORIC Meiul este o cereala ce isi are originea in Asia si Africa.
CUM ACTIONEAZA Cu un continut de aprox. 12% proteina, meiul este satios si hranitor. Ajuta la o absorbtie redusa a carbohidratilor si a grasimilor, protejeaza vasele de sange de arteroscleroza si eventuale hemoragii.
PENTRU CE RECOMANDAM Meiul este o cereala integrala, asadar este foarte bogat in enzime digestive. Nu contine gluten, este putin alergen si se digera usor. Este alcalin, poate fi utilizat cu succes in combaterea acidozei. Are un efect pozitiv asupra rinichilor, previne formarea calculilor biliari, protejeaza sistemul gastro-intestinal, stimuleaza sistemul nervos, contribuie la sanatatea oaselor, a dintilor si a parului.
CUM SE CONSUMA Boabele de mei se consuma fierte ca atare sau se pot adauga in diverse preparate: supa (meiul poate inlocui cu succes boabele de orez), pilaf, budinci, salate, prajituri.