•
Mierea poliflora rezulta din nectarul florilor mai multor plante, nici una nefiind predo-minanta. Din acest motiv, gustul si culoarea pot fi diferite. Este considerata o miere " completa",fiind recomandata cel mai des pentru diferite afectiuni. Datorita compozitiei (zaharurisimple, glucoza si fructoza), este direct asimilabila. Vitaminele grupului B si vitamina C. De asemenea, mierea contine enzime : invertaza , amilaza, catalaza , acizi organici: lactic, gluconic, saruri minerale :fier, potasiu,calciu,fosfor. Mierea stimuleaza pofta de mancare, faciliteaza digestia, imbunatateste activitatea inimii, ficatului, creste procentul de hemoglobina din sange. Mierea este indicata in cazurile de anorexie, in special la copii. Mierea de albine este de asemenea un bun remediu contra oboselii fizice sau intelectuale. Consumul de miere de albinepoate preveni tulburarile de crestere,demineralizarea oaselor. Are proprietati antibacteriene.
Continut energetic : 3000 Kcal/kg Datorita naturaletii sale, mierea de albine cristalizeaza in timp. Aceasta nu ii afecteaza calitatile. Daca se prefera lichida, se va incalzi moderat(max 40 gr), pe baie de apa.
Mierea poliflora provine din nectarul tuturor plantelor de pe cimp, purtind mineralele, vitaminele si toate principiile active ale plantelor respective. Are un aspect limpede cu nuante de chihlimbar .
Are calitati: -antiseptice -sedative -diuretica -laxativa.