•
Untul de Shea este obtinut din nucile arborelui de Shea (Butyrospermum Parkii). Bogat in acizi grasi esentiali si in antioxidanti naturali, este un nutritiv si hidratant excelent pentru ten si corp. Se poate folosi ca si balsam de buze. Este ideal pentru toate tipurile de piele, in special si pentru cea uscata si iritata. Stimuleaza regenerarea celulara, previne imbatranirea pielii, reduce ridurile fine, cicatricile. Utilizata in timpul sarcinii untul de Shea previne aparitia vergeturilor si amelioreaza vergeturile existente. Este un produs natural se poate folosi si pentru ingrijirea pielii bebelusilor. Protector solar, benefic pentru par.Eficient in tratamentul diverselor afectiuni ale pielii, inclusiv in cazul eczemelor si psoriazisului.
Ingrediente: unt de shea
Utilizare: Untul de Shea se topeste la temperatura corpului. Se incalzeste o cantitatea mica in palme, apoi se aplica pe piele si se maseaza usor. Se poate incalzi in bain-marie (baie de aburi) si astfel este mai usor de aplicat.Pentru par: se aplica pe par si scalp prin masaj usor. Se lasa sa actioneze 15-30 minute, dupa care se spala parul cu sampon. Se poate utiliza ca ingredient in creme, lotiuni, unguente, masti pentru fata si corp, la fabricarea sapunurilor naturale.A nu se folosi de catre persoanele alergice la nucifere.
UZ EXTERN!
A nu se lasa la indemana copiilor.A se pasra la temperaturi sub 25 C, in ambalajul original ferit de umiditate si lumina.
Å¢ara de provenienta: Burkina Faso.
Untul de Shea Untul de shea se obtine din nucile arborelui de Shea-Karité si este originar din savanele din vestul Africii. Arborele de shea (Vitellaria paradoxa) face parte din familia Sapotaceae si creste in tari precum: Kamerun, Kongo, Guineea, Nigeria, Sudan, Uganda etc. Arborele de shea rodeste dupa varsta de 10-15 ani, iar samburele fructului este numit nuca. Cea mai bogata recolta se obtine dupa ce arborele de shea atinge varsta de 20-30 de ani, cand se recolteaza in jur de 15-20 kilograme de fructe. Fructele au o dimensiune asemanatoare cu prunele si se coc intre 4 si 6 luni. Dintr-un kilogram de fructe se obtin in jur de 400 grame de fructe deshidratate. Dar nu doar samburele se foloseste, ci si pulpa fructului care este comestibila iar frunzele si radacina se folosesc in scop terapeutic. Untul de shea este considerat „aurul Africii” fiind utilizat nu doar pentru ingrijirea pielii, ci si la gatit si iluminat, fiind un ulei care arde. Nucile de shea contin in jur de 60-70% grasimi, dintre care acizi grasi esentiali, antioxidanti naturali si vitamine precum: A, E si F, toate acestea contribuind la regenerarea, hranirea si hidratarea pielii. Untul de shea se obtine astfel: nucile coapte se zdrobesc ori se macina, se amesteca cu apa si compozitia se incalzeste usor pe foc. Uleiul care se ridica la suprafata se indeparteaza si se lasa la racit. Din acest ulei se obtine o grasime de culoare galbuie spre alb cu un miros crud specific. În Africa untul de shea se produce in cantitati mari, pentru protejarea si hranirea pielii expuse la soare, se depoziteaza in butoaie de lemn si se exporta peste tot in lume. Cel mai des untul de shea se foloseste in scop cosmetic, in stare pura sau in amestec cu alte uleiuri, datorita proprietatilor sale hranitoare si hidratante. Untul de shea se absoarbe usor in piele, ingrijeste pielea deshidratata si parul degradat. Este recomandat in caz de: eczema, psoriazis, alergii cutanate, dermatite, bataturi, ofera protectie UV, alina durerile musculare, mancarimile cauzate de intepaturile de insecte, in cazul arsurilor este un bun antiinflamator si cicatrizant, pentru tenurile mature are efect antirid, poate fi folosit ca balsam de buze, iar in sarcina previne vergeturile si nu in ultimul rand hraneste pielea sensibila a bebelusilor.