•
Foarte bogat in vitamine, acizi aminati, minerale si diverse oligoelemente, polenul aduce in organism necesarul de principii alimentare pe care, prin alimentatia moderna pe care o practicam, nu reusim sa il satisfacem.
Contine substante indispensabile vietii ca aminoacizi, vitamine (A, C, E, B1, B3, B6 etc), grasimi si acizi nesaturati (cum ar fi acidul folic), potasiu, magneziu, fier. etc. Polenul contine de 20 de ori mai multa vitamina A decat morcovul, si tot asemenea provitamina A. Un gram de polen contine suficienta rutina pentru a asigura prevenirea hemoragiilor la nivelul crierului, inimii sau retinei.
Polenul este un stimulent al poftei de mincare, inlesneste digestia, imbunatateste tonusul, alunga oboseala, previne rahitismul, caderea parului si chiar face sa creasca mai bine parul, hranindu-i radacinile.
Polenul de albine este considerat unul dintre cei mai sanatosi nutrienti pe care natura ii poate pune la dispozitie.
Este utilizat de mii de ani ca supliment nutritionist, medicament, revigorant, iar majoritatea nutritionistilor vorbesc de el ca de un adevarat miracol pentru mentinerea tineretii si vitalitatii, pentru stimularea organsimului sa lupte impotriva bolilor si pentru conferirea unei stari de bine general.