•
Produs fabricat manual, din infuzii concentrate de plante medicinale si uleiuri vegetale cu conținut ridicat de glicerina.Acțiunea, culoarea si parfumul produsului se datoreaza in intregime ingredientelor naturale.
Actiuni:
Recomandari:
Ingrediente:apa, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, grasime nehidrogenata de cocos, hidroxid de potasiu, extract de salvie, ulei volatil de salvie.
Proprietatile ingredientelor:Salvia - extractul apos concentrat de salvie ajuta in transpirația excesiva. Are efect benefic asupra porilor dilatați si vizibili. Cicatrizeaza.
Uleiul de floarea soarelui conține vitaminele A si D, calciu si fier. Este apreciat pentru proprietațile sale emoliente. Ajuta la vindecarea ranilor proaspete si arsurilor usoare.
Uleiul de masline are proprietatea de a catifela pielea. Datorita conținutului ridicat de acid linoleic, un compus care nu este produs de organism, uleiul de masline hidrateaza pielea. Este folosit si ca exfoliant.
Grasimea de cocos este obtinuta din miezul nucilor de cocos.Previne uscarea si exfolierea pielii, intarzie apartia ridurilor si ofera pielii fermitate. Este adjuvant in diferite afecțiuni ale pielii: psoriazis, dermatite, eczeme, acnee etc. Este agentul de spumare din sapun.
Hidroxidul de potasiu are rolul de a saponifica uleiurile vegetale folosite in prepararea sapunului. Cantitatea de hidroxid de potasiu folosita este astfel calculata incat, la terminarea procesului de saponificare, acesta nu se mai regaseste in produsul finit, fiind complet neutralizat.
Uleiul volatil de salvie are proprietați antiseptice si antibacteriene. Poate fi utilizat pentru prevenirea si tratarea infecțiilor cutanate si a cicatricelor, fiind un bun cicatrizant. Reduce vergeturile. Ajuta in transpirația excesiva.
Utilizare:Se aplica pe pielea umezita, prin miscari circulare, apoi se clateste bine, cu apa multa.
Contraindicat persoanelor care prezinta alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.A se agita inainte de utilizare.În timp, pot aparea depuneri care nu afecteaza calitatea produsului.