•
Ingrediente active:
Glicerina– este prezenta in toate grasimile naturale ,fie animale, fie vegetale.Glicerina ajuta la retinerea apei fiind extrem de higroscopica. Deci,in parte, glicerina are efecte pozitive datorita proprietatii de a absorbi apa din atmosfera si implicit si din straturile mai adanci ale pielii(din derma) marind nivelul de hidratare in partile superioare ale epidermei – mult mai expuse factorilor nocivi si deshidratarii. Un alt aspect al beneficiilor glicerinei este acela de a fi un ingredient „identic” cu epiderma, insemnand ca este o substanta ce se gaseste in mod natural in piele.In acest fel este una din multele substante ale pielii care ajuta la obtinerea unei bariere externe ce previne uscaciunea si dilatarea porilor.
Uleiul de migdale dulci este extras din fructul migdalului, bogat in nutrienti ca Vitamina A,B1,B2,B6 fiind si extrem de bogat in vitamina E.Este un bun umidifiant(nutrient) pentru toate tipurile de piele datorita faptului ca este usor de absorbit in piele.Unul dintre beneficiile cele mai importante ale uleiului de migdale dulci este ca utilizandu-l pentru pielea uscata si crapata va va face in mod sigur pielea moale si supla.Daca pielea este inflamata sau va mananca puteti aplica acest ulei pentru a va usura disconfortul.
Talc (pudra de talc).Aceasta pudra are proprietatea de a absorbi umezeala, mirosurile si are un efect astringent asupra pielii umane. Aceste proprietati fac din pudra de talc unul dintre ingredientele importante in multe produse pentru bebelusi, de picioare, pudra de prim ajutor si in multe cosmetice.
Mierea –imbogateste pielea cu substante active biologice facand-o moale si fina.
Untul de shea – contine substante grase, vitamina E si F, hidrateaza si hraneste pielea,lasand-o moale si fina. Normalizeaza procesul de keratinizare al epidermei,reduce mancarimea, si este des utilizata in tratarea alergiilor, psoriasis si dermatoze.
Laptele – Hraneste,inmoaie,catifeleaza pielea bebelusilor. Un real beneficiu impotriva factorilor nocivi externi ai pielii. Laptele este bogat in nutrienti si vitamine si a fost unul din ingredientele favorite pentru ingrijirea pielii de secole. De exemplu,despre Cleopatra,legendara regina a Egiptului, se stia ca facea bai de lapte pentru a avea pielea supla,moale si stralucitoare. Enzimele frumusetii nu si-au pierdut de atunci farmecul in lumea frumusetii si laptele se foloseste de obicei pentru nenumaratele lui beneficii pentru piele.