•
Semintele de schinduf sunt un ingredient important in pudra de curry Madras . Semintele de Schinduf intregi, usor prajite confera un gust picant, dulce-amar, si este folosit inprincipal pentru a tempera Dhals si pentru a intensifica aroma mancarurilor cu legume. Schinduful este un ingredient important in muraturile indiene.
Condimentul schinduf este compus din semintele din pastaile plantei. Sunt utilizate intregi si uscate, sau sub forma de pulbere, obtinuta din semintele prajite si pisate. Se foloseste in cantitati mici alaturi de alte condimente, fiindca le poate acoperi. Schinduful este un condiment foarte vechi, in Evul Mediu era folosit ca planta medicinala si condiment, dar indienii apreciau din cauza actiunii sale tonice si afrodisiace. Este foarte bogat in minerale, vitamine si alte substante. Se foloseste la condimentarea si aromatizarea diferitelor preparate: supe, ciorbe, sufleuri cu legume, cereale, pizza, paste, salate, sosuri si branzeturi.