•
Seringa portocalie pentru insulina avand capacitatea de 1 ml.Reguli pentru administrare insulinei:Dupa ce ati pregatit seringa, tampoane uscate si cu alcool medicinal, veti proceda la urmatoarele:Spalati mainile cu apa si sapun, si apoi stergeti- cu un prosop curat;Rotiti usor seringa intre palme, pentru a incalzi si omogeniza insulina;Aspirati aer in seringa pana la doza de insulina ce trebuie administrata;Stergeti capacul flaconului cu un tampon cu alcool si asteptati sa se evapore alcoolul;Introduceti aerul in flacon;Aspirati insulina in seringa, tinand seringa cu acul in sus iar flaconul cu capacul in jos, asigurand 1-2 unitati in plus pe care le aruncati dupa scoaterea acului din seringa;Loviti cu degetul usor seringa tinuta cu acul in sus, pentru a elimina bulele de aer;Dezinfectati cu un tampon de alcool locul ales pentru administrarea insulinei si asteptati sa se evapore (alcoolul inactiveaza insulina);Administrarea insulinei subcutanat . Daca pacientul este slab administrati insulina cu acul la 45de grade, formand un pliu, pentru a nu se administra insulina intramuscular. Daca pacientul este gras, acul se introduce la 90de grade;Aspirati putin, tragand de pistonul seringii, dupa introducerea subcutanata a acului, pentru a verifica daca nu ati patruns intr-un vas de sange;Injectati insulina rapid, apasand pe piston;Scoateti acul dupa ce ati numarat pana la 5 si comprimati usor, fara miscari circulare, cu un tampon de ta uscata, pentru a nu se pierde pe traseu insulina.