•
CE CONTINEUleiul de floarea soarelui contine acizi grasi polinesaturati – 69%, acizi grasi mononesaturati – 20%, acizi grasi saturati – 11%. Contine 89% acizi grasi poli si mononesaturati precum si este bogat in vitamina E.
CUM ACTIONEAZAConsumul de uleiuri presate la rece in locul celor rafinate contribuie la profilaxia imbatranirii precoce, scaderea colesterolului, a hipertensiunii arteriale, a riscului de accident vascular, dar si la eliminarea problemelor gastrice.
CUM SE CONSUMAPresat la rece, are un gust si miros foarte placut, caracteristic, avand calitati alimentare si dietetice deosebite si o culoare galben aurie. Este un ulei excelent care se poate utiliza atat in alimentatie precum si in cosmetica sau terapie. Are efect diuretic.
ISTORICUlei obtinut prin presare la rece din seminte crude de floarea-soarelui.
PENTRU CE RECOMANDAMUleiul de floarea-soarelui face parte dintre cele mai bune uleiuri pentru un organism sanatos si propune un echilibru foarte bun intre diferitii acizi grasi. Este un excelent tonic general, antianemic si imunomodulator.