revista
Suferi de alopecie? Remedii naturale pentru caderea parului, pentru barbati

Suferi de alopecie? Remedii naturale pentru caderea parului, pentru barbati

Din pacate, barbatii sufera cel mai adesea de caderea parului. De chelire. Din pacate, 2 din 3 barbati sufera de alopecie dupa varsta de 35 de ani, imaginati-va ca la 50, deja lucrurile stau cu mult mai prost. Desi si genetica joaca un rol, si nutritia, hormonii, toxinele mediului si alti factori contribuie la caderea parului. Pe unii ii poti controla, pana intr-un anumit grad.

Foliculii de par ne redau imaginea in timp a sanatatii generale, conform doctorilor. Prea putina proteina, prea multe produse de styling toxice, prea multa ignoranta in ceea ce priveste dezechilibrul hormonal, toate duc la caderea parului si afectarea sanatatii.

Proteinele

De fiecare data cand mananci ceva ori iei suplimente, organismul transfera acesti nutrienti spre diferite zone ale corpului in functie de ce nevoie are fiecare. In primul rand, sunt hranite organele vitale, apoi oasele si muschii, apoi tesutul conjunctiv, pielea, unghiile si parul – fix in aceasta ordine. Asta pentru ca parul este dispensabil.

Iar proteina este factorul cheie in formarea structurii parului. Orice dezechilibru alimentar duce la deficiente. Din ceea ce mancam, aproximativ 10 procente de proteina se folosesc pentru a asimila mancarea, in timp ce restul nu poate sustine sanatatea parului si regenerarea sa. Se recomanda 20-30% din cumulul de calorii din proteine – cu mult mai mult decat multe decat ne ofera carnea. Pizza ne ofera, spre exemplu, doar 17%, dar bauturile acidulate scad procentajul folosit. Consuma carne organica pentru ca parul sa-si preia proteinele de care are nevoie, dar si peste de apa rece, gatit cat mai putin – pe gratar sau fiert.

Hormonii si toxinele

Un nivel crescut de DHT (dihidrotestosteron), un hormon precursor al testosteronului, contribuie la pierderea parului si marirea prostatei, dar din fericire unele suplimente si medicamente impotriva alopeciei ajuta la blocarea productiei de DHT.

Si nivelurile scazute de hormoni tiroidieni – ceea ce se intampla de cele mai multe ori in cazul barbatilor – afecteaza sanatatea capilara. Se recomanda suplimentarea cu iod pentru a mentine tiroida in buna functiune, insa sub sfatuirea medicului. O cantitatea prea mare de iod poate afecta balansul hormonal.

Toxinele din produsele de styling stimuleaza productia de DHT si reprima hormonii tiroidieni. De aceea, te sfatuim sa te orientezi spre produse de ingrijire si igiena organice, naturale, care sa nu contina substante toxice, daunatoare sanatatii parului.

Suplimente impotriva caderii parului

O solutie este un mix de minerale si biotina, care sustine sanatatea firului de par in principiu. Siliciul se foloseste de obicei pentru intarirea firului de par, pentru intarirea unghiilor si sanatatea pielii.

Cheratina – exista in anumite combinatii care pot ajuta in blocarea productiei de DHT. Cheratina este principala proteina care formeaza foliculii de par, de aceea se recomanda produse care o contin.

Uleiul din seminte de mei – acesta contine ingredienti activi care stimuleaza sanatatea si regenerarea parului, in timp. Nu uita ca celulele din foliculii de par au nevoie de 3 luni pentru a se regenera. Asadar, rezultatele se pot observa dupa 3-4 luni de tratament.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4337 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Pasii necesari pentru spalarea corecta si completa a parului

Este destul de important sa inveti cum sa-ti pregatesti parul…

10 lucruri de stiut despre caderea parului. Ce este alopecia areata?

E un cosmar pe care tot mai multi oameni, in special barbati,…

Tratament pentru căderea părului: sucul de ceapa și miere

Sucul de ceapa se recomanda in multe probleme de sanatate, de…

Remedii pentru dureri provocate de proteza dentara

Proteza dentara este de mare ajutor cand dintii slabesc si cad…

SOS Arsuri solare! Remedii acasa pentru arsuri solare

Inca e canicula, inca exista riscul de-a te alege cu arsuri…

De ce nu e sanatos sa iti cureti urechile cu betisoare

Putini stiu ca atunci cand vrei sa iti igienizezi urechile zilnic,…

Biotina pentru par sanatos si unghii rezistente

Aceasta biotina mai este cunoscuta si sub numele de vitamina…

Afomill, 3 solutii oftalmice naturale

Picaturile de ochi Afomill vin ca o gama de produse speciale…

Sfaturi simple de ingrijire pentru barbati

Dimineata Conteaza dusurile calde, nu fierbinti. Desi in diminetile…