Uleiul de Argan se obţine prin presarea fructelor arborelui Argania Spinosa, un copac din Maroc. De secole, marocanii au folosit uleiul de argan pentru îngrijirea pielii, a părului şi în dieta lor cotidiană.
Ingrediente active
Cu o formulă de îngrijire în profunzime pentru un păr mătăsos și strălucitor, masca înglobează beneficiile uleiului de argan, ale uleiului de măsline și ale vitaminelor A, E și B5. Acțiunea lor combinată crește gradul de hidratare și previne pierderea apei din firul de păr. Efectele asupra părului vor fi de revitalizare, rehidratare și de creștere a elasticității.

Uleiul de argan are un conţinut ridicat de omega-6 şi omega-9, polifenoli, vitamina E şi F, acizi graşi: palmitic, stearic, oleic, linoleic şi linolenic, care aduc o serie de beneficii părului:
  • repară părul deteriorat - degradat de acţiuni mecanice (periere, pieptănare dură), acţiuni chimice (permanente, colorări oxidative), acţiuni ale mediului (radiaţii solare, uscări agresive la temperature înalte, poluanţi şi codiţiile atmosferice)
  • hidratează părul uscat şi friabil
  • previne despicarea firelor de păr
  • redă stralucirea şi elasticitatea părului
  • previne uscarea scalpului.
Uleiul de măsline are un conţinut ridicat de acizi graşi: omega-3 şi omega-6, antioxidanţi, vitamine A, B1, B2, C, E, F şi minerale: fier, magneziu, cupru, calciu, mangan, sulf, care aduc o serie de beneficii părului:
  • revigorează părul,
  • hrăneşte şi tonifică firul de păr şi scapul
  • conferă elasticitate firului de păr şi un aspect mătăsos.
Vitamina A este esenţială pentru restabilirea echilibrului hidro-lipidic la nivelul scalpului, are acţiune regenerantă, favorizând reînnoirea celulară. De asemenea determină creşterea elasticităţii părului.

Vitamina E previne efectele deosebit de dăunătoare ale radiaţiilor UV şi îmbătranirea prematură a părului, reduce pierderea de apă de la nivelul scalpului şi a firelor de păr, conferă părului supleţe şi catifelare.

Vitamina B5 este un agent de hidratare pe termen lung datorită faptului că îmbunătaţeşte abilitatea de menţinere a umidităţii de către păr şi scalp. De asemenea, favorizează menţinerea mai îndelungată a elasticităţii părului şi are efect reparator pentru firul de păr făcându-l strălucitor şi uşor de pieptănat, fără a lăsa senzaţia de gras.
Mod de utilizare
Se aplică pe toată lungimea părului, după spălare, pe părul umed. Se lasă 5 min. să acționeze și se clătește apoi cu apă din abundență.