revista
Care sunt cauzele subtierii parului?

Care sunt cauzele subtierii parului?

Parul reprezinta mai mult decat simple fibre. Pentru femei, cel putin, podoaba capilara este expresia stilului si a personalitatii proprii. Cercetatorii au corelat chiar imaginea de sine si forma parului, aratand ca exista zile negre in care pur si simplu, nu te simti bine din cauza coafurii. Si cand stresul apare, si problemele apar.

Subtierea parului nu este doar o problema a barbatilor. Din contra, 40% dintre cei care au de-a face  cu caderea parului sunt femei. Iar alopecia este extrem de jenanta cand isi face debutul. Scalpul are 100.000 de fire, iar fiecare folicul produce unul singur care creste cu 1,2 cm pe luna. Dupa ce creste timp de 2-6 ani, face o pauza si este inlocuit de alte fire noi, iar ciclul reincepe. 85% din par creste. In general, o persoana pierde in jur de 50-100 fire pe zi, dar cand apar smocuri dupa samponare sau aranjare, deja nu mai este ceva obisnuit. Este posibil ca parul sa se subtieze in timp.

Pierderea parului la femei poate fi declansata de mai multe afectiuni, precum si de stilul de viata. Chiar la un moment dat, expertii recomada analizele tiroidei si ale hormonilor, pentru a testa cauzele probabile. Daca hormonii tiroidieni apar in proportii dezechilibrate, este posibil sa apara alopecia, dar foarte rar. Problemele  cu tiroida au ca simptome sensibilitatea la rece sau cald, aritmii, fluctuatii in greutate.

In cazul femeilor care sufera de sindromul ovarelor polichistice, exista un dezechilibru hormonal care duce la aparitia parului pe fata si corp, dar la subtierea podoabei capilare. Printre alte simptome ale bolii se numara si acneea si problemele de ovulatie. Alopecia are drept cauza sistemul imunitar care ataca foliculii de par sanatos. De obicei, consecintele nu sunt permanente, zona cheala estompandu-se in 6-12 luni.

Pierderea parului poate surveni si din cauza nasterii. Unele femei au observat ca parul pare mai voluminos in timpul sarcinii, datorita hormonilor care sustin un par sanatos. Dar acest lucru nu dureaza la nesfarsit. Dupa nastere, nivelurile de hormoni se intorc la normal, iar firele care nu mai cresc cad rapid. Ceea ce inseamna o cantitate destul de insemnata intr-un timp foarte scurt. Dar in doi ani, parul revine la normal.

Un efect advers putin cunoscut al anticonceptionalelor este caderea parului. Hormonii care impierdica ovulatia pot duce la subtierea parului la unele femei, mai ales la cele care au si un istoric familial asemanator. Cateodata, problema apare cand opresti tratamentul cu pastile. Alte medicamente corelate cu pierderea parului sunt anticoagulantele si antihipertensivele, cele pentru bolile cardiovasculare, artrita, depresie. Printre alte cauze ale pierderii parului se numara dietele bruste, modalitatile de prindere stransa a parului, stresul.

Dar cum putem trata aceasta problema?

Exista aparate cu laser care stimuleaza cresterea parului si opresc subtierea lui. De asemenea, dermatologii recomanda si transplantul de par, daca se poate face. Important, daca aveti parul subtire, este sa il tundeti scurt si sa folositi produse pentru par sensibil. Cosmeticele cu keratina sunt binevenite si ele.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Pasii necesari pentru spalarea corecta si completa a parului

Este destul de important sa inveti cum sa-ti pregatesti parul…

Infectie urinara sau infectie genitala? Cum faci diferenta intre ele

Multe femei ajung, cel putin o data in viata, sa se intrebe…

10 lucruri de stiut despre caderea parului. Ce este alopecia areata?

E un cosmar pe care tot mai multi oameni, in special barbati,…

10 utilizari ale uleiului din arbore de ceai

Pe langa uleiul de cocos, atentie, si uleiul din arbore de ceai…

5 moduri in care zatul de cafea mai frumoasa!

Pe langa faptul ca bautura aceasta neagra si amaruie te energizeaza,…

4 utilizari eficiente ale carbunelui activ in frumusete

Cea mai renumita intrebuintare a carbunelui activ este ca tratament…

Tratament pentru căderea părului: sucul de ceapa și miere

Sucul de ceapa se recomanda in multe probleme de sanatate, de…

Remedii pentru dureri provocate de proteza dentara

Proteza dentara este de mare ajutor cand dintii slabesc si cad…

SOS Arsuri solare! Remedii acasa pentru arsuri solare

Inca e canicula, inca exista riscul de-a te alege cu arsuri…