•
Ceai CRETUSCA: Sustine sanatatea aparatului respirator. Sustine sanatatea articulatiilor. Contribuie la functionarea normala a stomacului si intestinelor. INGREDIENTE: partea aeriana a plantei Filipendula ulmaria L., fam. Rosaceae, care contine derivati salicilati, flavone, ulei volatil, tanin. EFECT: Antiinflamator, sudorific, antifebril, antialgic, diuretic, astringent. INTREBUINTARI PRINCIPALE: Starile febrile din infectiile cailor respiratorii, reumatism. ALTE INTREBUINTARI: Afectiuni digestive (gingivite, stomatite, gastrite, ulcere, diaree). CONTRAINDICATII: Alergie la salicilati, sarcina, alaptare. PREPARARE: Uz intern: se prepara infuzie din 1 lingurita planta maruntita la o cana cu apa. Uz extern: se prepara infuzie din 2 linguri planta maruntita la 250 ml apa. INTREBUINTARE: Uz intern: se beau 3-4 cani cu ceai pe zi. Uz extern: se face gargara sau se aplica comprese pe zonele afectate.