•
Contribuie la intarirea organismului si sustine sistemul imunitarDaca medicii Antichitatii au incadrat macesul in tezaurul lor medical, tocmai in 1885 specialistii i-au acordat locul meritat in Farmacopeea Britanica. Iar la noi, bogatia in vitamine a fructelor sale a primit recunoasterea lumii medicale stiintifice la inceputul secolului XX. Astazi, avem oricand la indemana un ceai care inlesneste digestia, potoleste setea si produce diureza. Åži care, chiar la o lunga intrebuintare, nu produce iritare rinichilor.
Ingrediente: fructele arbustului Rosa canina L., fam. Rosaceae, sunt bogate in vitamina C; mai contin vitaminele B, E, K, P, provitamine A; pectine; acizi organici, flavonoizi, carotenoide.
EfectTonic-vitaminizant, vasoprotector, hepatoprotector, diuretic, antioxidant.
Întrebuintari principaleAvitaminoza, inapetenta, sursa de vitamina C.
Alte intrebuintariPrevenirea racelii si gripei; oboseala; convalescenta; tulburari de circulatie periferica; litiaza renala; sechele de hepatita.
ContraindicatiiNu se recomanda in caz de hipersensibilitate la aceasta planta.La dozele recomandate nu se cunosc contraindicatii.
Preparare:Peste un plic se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 10 minute acoperit.
Întrebuintare:Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi.
Prezentare: 20 plicuri a 2 grame