revista

Macesele, panaceu romanesc

Macesele, panaceu romanesc

Este o sursa incredibila de antioxidanti si vitamine, printre care cea mai importanta este vitamina C. Aceasta  vitamina-minune este foarte benefica pentru incheieturi, sistem imunitar si inima.

Macesele sunt fructe dulci ale copacului maces, foarte bogate in vitamina C si catechine, steroli si antocianine care protejeaza organismul impotriva multor boli precum cancerul sau bolile cardiovasculare. Vitamina C sau acidul ascorbic este un antioxidant destul de puternic care protejeaza sistemul imunitar si-l intareste, actioneaza ca un soi de antihistaminic si ajuta la absorbtia fierului. In plus, ai dat cu siguranta de nenumarate ori peste suplimente pe baza de catina, macese si vitamina C care sunt recomandate in sezonul rece, pentru a te feri de gripe si raceli.

Protejeaza inima

Macesele contin catechinele de care mentionam mai sus. Ele sunt antioxidanti naturali care protejeaza inima de orice boala specifica. in plus, sunt bogate si in pectina – un carbohidrat complex care se gaseste in celulele membanei fructelor. Pectina are si ea rol in protejarea muschiului cardiac. Iar vitamina C continuta din plin de macese accentueaza efectele de imunizare prin mentinerea in buna stare a vaselor de sange.

Protejeaza incheieturile

Artrita este o afectiune cronica a incheieturilor care afecteaza zeci de milioane de oameni din lume anual. Iar unele studii oficial ne spun ca fructele de macese sunt folositoare oamenilor care sufera de aceasta problema suparatoare.  Proprietatile antiinflamatorii ale fructelor prin reducerea duritatii din zona afectata si a durerii asociate. Vitamina C reduce si ea simptomele artritei prin ameliorarea inflamatiilor.

Intareste sistemul imunitar

Macesele sunt o sursa bogata de licopena – antioxidant care sustine buna functionare a imunitatii prin prevenirea efectelor devastatoare ale radicalilor liberi. Acestia pot provoca o serie de tulburari precum boli de ficat sau de rinichi, diabet sau chiar boli de inima, de care vorbeam mai devreme. Vitamina C activeaza sistemul imunitar prin stimularea celulelor albe si prin reducerea activitatilor bacteriene.

Dar exista si mai multe beneficii...

Pe langa vitamina C, macesele mai contin si vitamina E si K, calciu, acid citric, fier, niacina, fosfor, tanina, vitamina A, B1, B2. Ajuta la digestie si la curatarea sistemului urinar, dar este si un remediu pentru bolile pulmonare.

Daca te simti stresat sau obosit, suplimentele pe baza de macese ajuta la potolirea lor, chiar si a nervozitatii. Printrealte beneficii se numara si prevenirea formarii pietrelor la rinichi, imbunatatirea sistemului circulator si respirator, cat si protejarea stomacului. Iar daca tot suntem in sezonul rece, iata ca macesele previn si ajuta in cazul racelilor si gripelor, mai ales cand s-a instalat deja tusea.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Proprietatile terapeutice ale uleiului de lavanda

Când auzi cuvântul „lavandă”, s-ar putea…

Ce inseamna un stil de viata sanatos?

Ce înseamnă un stil de viață sănătos?  Alegeri alimentare…

Starea psiho morală ca factor terapeutic

Starea psiho morală ca factor terapeuticBolile sau suferințele…

7 sfaturi care ne prelungesc viata

Deşi longevitatea a crescut statistic în ultima jumătate…

Dezechilibrul energetic, cauza tuturor bolilor

Permiteţi-mi să vorbesc aici pe scurt despre o zonă foarte importantă…

Beneficiile unei plimbari prin padure - silvoterapia sau baia de padure

Pădurea contribuie la apărarea sănătății noastre nu numai prin…

Tigarile si atacurile de panica

Fumatul constituie o dependență periculoasă, deoarece calmează,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Scapa de urmatoarele lucruri din bucatarie acum!

Pentru sanatatea ta fizica si psihica, ar fi mai bine sa renunti…