•
Adjuvant in tonifierea generala a organismului.
Recomandari:Ceaiul „Flori de Fan” este un amestec armonios din peste 50 de plante medicinale. Formula speciala a acestui produs este rezultatul unei abordari holiste, avand ca principiu de baza caracterul complementar si sinergic al plantelor continute. Cu o actiune atat calmanta si sedativa, cat si tonica si revigoranta, produsul confera organismului o stare de bine generala, in functie de necesitatile acestuia. Principiile active din plantele continute se potenteaza reciproc pentru a reduce inflamatiile, a calma durerile si a detoxifia intreg organismul. Folosit extern, decoctul are proprietati emoliente, cicatrizante, dezinfectante si tonifiante. În plus, produsul actioneaza si ca un bun stimulent al circulatiei periferice.Proprietati:Stimuleaza circulatia periferica. Favorizeaza eliminarea toxinelor si a excesului de apa si acid uric din organism. Contribuie la inducerea unei stari de relaxare si faciliteaza calmarea starilor de nervozitate. Ajuta la obtinerea unui somn linistit si odihnitor. Actiune tonifianta, calmanta, sedativa, cicatrizanta, dezinfectanta, antiinflamatoare, diuretica, depurativa.
Mod de folosire:Intern – sub forma de infuzie din 1-2 lingurte de plante la 200 ml de apa clocotita. Se beau 2 cani de ceai pe zi, in cure de 6 saptamani.Extern – sub forma de decoct din 100 g de plante la 3 l de apa. Acesta se fierbe 5-10 minute, se lasa acoperit 15 minute, se filtreaza si se foloseste sub forma de bai locale si spalaturi locale pentru dezinfectare sau se adauga in apa de baie in care se sta 20-30 minute pentru ca substantele active din plante sa poata actiona si patrunde in organism. Din plantele ramase dupa filtrare, se pot face comprese sau cataplasme ce se aplica pe zonele dureroase. Pentru un efect mai puternic, in decoct se pot adauga 2-3 linguri din produsul „Bitter - Taina Plantelor”. O baie generala pe saptamana este binefacatoare asupra fiziologiei intregului organism, cu condtia ca pielea sa fie curata (dupa dus). Baile si spalaturile locale, compresele si cataplasmele pot fi facute dupa necesitati, ori de cate ori este nevoie.
Compozitie:Sunatoare (Hypericum perforatum), Menta (Mentha piperita), Coada-soricelului (Achillea millefolium), Coada-calului (Equisetum arvense), Paducel (Crataegus monogyna), Aloe (Aloe arborescens), Alun (Corylus avellana), Branca-ursului (Heracleum spondylium), Busuioc-de-camp (Prunella vulgaris), Castan-comestibil (Castanea sativa), Cicoare (Cichorium intybus), Cimbrisor-de-camp (Thymus serpyllum), Crate (Tagetes patula), Cretisoara (Alchemilla vulgaris), Cretusca (Filipendula ulmaria), Fasole (Phaseolus vulgaris), Frasin (Fraxinus excelsior), Galbenele (Calendula officinalis), Ghimpe (Xanthium spinosum), Hamei (Humulus lupulus), Iedera (Hedera helix), Ienupar (Juniperus comunis), Busuiocul-cerbilor (Mentha pulegium), Lichen-de-piatra (Cetraria islandica), Maces (Rosa canina), Mesteacan (Betula verrucosa), Musetel (Matricaria chamomilla), Napraznic (Geranium robertianum), Orz (Hordeum vulgare), Papadie (Taraxacum officinale), Patlagina-mare (Plantago major), Pedicuta (Lycopodium clavatum), Pin-negru (Pinus nigra), Priboi (Geranium macrorrhizum), Pufulta-cu-flori-mici (Epilobium paraviflorum), Rostopasca (Chelidonium majus), Salcam (Robinia pseudacacia), Salcie (Salix alba), Salvie (Salvia pratense), Sanziana-galbena (Galium verum), Sclipeti (Potentilla erecta), Silur (Euphrasia roskoviana), Soc (Sambucus nigra), Sulfina (Melilotus officinalis), Talpa-gastei (Leonurus cardiaca), Tei (Tilia cordata), Traista-ciobanului (Capsella bursa-pastoris), Trei-frati-patati (Viola tricolor), Troscot (Polygonum aviculare), Urzica (Urtica dioica), Zmeur (Rubus idaeus).