•
Protejeaza mucoasa gastrica si ajuta la eliminarea disconfortului digestiv.
Ingrediente: flori de salcam (Robiniae flos), flori de galbenele (Calendulae flos) 15%, frunze de patlagina (Plantaginis folium) 15%, roinita (Melissae herba), sunatoare (Hyperici herba) 10%, radacina de lemn dulce (Liquiritiae radix), radacina de nalba (Althaeae radix), rizomi de obligeana (Calami rhizoma).
EfectAcest ceai reduce inflamatia mucoasei stomacului, favorizeaza cicatrizarea eroziunilor si creste secretia de mucus cu rol protector gastric prin faradiolul si carotenoidele prezente in galbenele, taninurile si mucilagiile din patlagina si nalba, amentoflavonele din sunatoare si acidul gliciretic din radacina de lemn dulce. La acestea se adauga actiunea reglatoare a secretiei gastrice datorata principiilor active din obligeana si florile de salcam precum si actiunea antispastica a roinitei cu rol calmant asupra durerilor de stomac.
Recomandari:Gastrite hiperacide, ulcer gastroduodenal.
ContraindicatiiNu se recomanda in caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.La dozele recomandate nu se cunosc contraindicatii.
Sarcina si alaptareAcest ceai nu este indicat femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza.
Efecte secundare si interactiuni:La dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilitati cu medicamentele si nici efecte secundare.
Preparare:Peste un plic se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 10 minute acoperit.
ÎntrebuintareSe beau 3 – 4 cani cu ceai pe zi, inainte de masa.Durata unei cure este de 6 saptamani.Cura se reia la nevoie.
Asocieri recomandate:Pentru protectia mucoasei gastrice recomandam administrarea simultana a capsulelor Stomac Sanatos-D49 si a Uleiului de catina cu sunatoare si galbenele-F158, timp de sase saptamani. Pe tot parcursul curei puteti asocia ceaiul Gastric-D40/D62, sau ceaiul U-pentru stomac (reteta farm. Farago)-D42.
Sfaturi practice de dieta si stil de viata:Pe durata curei va sfatuim sa evitati alimentele care sunt stimulente ale secretiei gastrice cum sunt: carnea grasa, mezelurile, vanatul, branzeturile fermentate, laptele batut, iaurtul, kefirul, afumaturile, conservele, prajelile, grasimea animala, maioneza, dulciurile concentrate (ciocolata, dulceturi), produsele de patiserie, zarzavaturile crude, fibroase, atoase sau cu celuloza dura (castraveti, ridichi, gulii, sfecla, fasole uscata, mazare uscata, vinete, rosii), legume si condimente picante (ceapa, usturoi, ardei iute, piper, hrean, mustar), fructele crude, bauturile prea reci sau fierbinti, alcoolul, ceaiul negru, ceaiul verde, cafeaua.În schimb, este foarte bine sa consumati alimente alcaline care neutralizeaza excesul de acid din stomac: lapte (are efect de pansament gastric), legume si zarzavaturi (bine fierte) sub forma de supe-crema, piureuri, soteuri, budinci sau sufleuri, unt, uleiuri presate la rece, carne slaba fiarta, fulgi de ovaz, terci de cereale pasate, paste fainoase, paine prajita, banane, avocado, sucuri proaspete de morcovi, cartofi, varza, ceaiuri din plante medicinale cu efect protector gastric (de galbenele, musetel, sunatoare, tei, etc).Alimentele trebuie administrate in portii mici si repetate (5-6 mese/zi).
Prezentare: 20 plicuri a 1,5 grame.