•
Acest ceai este un amestec din plante medicinale, dintre care enumeram:
MOD DE PREPARARE: Se face o infuzie dintr-o lingura mare de plante si 250 ml apa, cand apa da in clocot, se pun plantele, se opreste din fiert, se acopera, se lasa la racit 15-20 de minute, dupa care se strecoara (cantitate x2, x3, x4, x5 in functie de glicemie).
MOD DE ADMINISTRARE: Acest tratament se face in functie de valoarea glicemiei:Glicemie 120-150 o cana pe zi, dimineataGlicemie 150-180 doua cani pe zi dimineata si searaGlicemie 180-250 trei cani pe zi inainte de principalele meseGlicemie peste 250 patru-cinci cani pe zi inainte si intre principalele meseDurata tratamentului este de 6 - 8 luni, doua luni urmate de doua saptamani pauza, dupa care se continua tratamentul 4 - 6 luni neintrerupt. Acest ceai are si rolul de regenerare a pancreasului endocrin, in acest caz regimul alimentar putand fi putin mai lejer.Pentru regenerarea integrala a pancreasului recomandam folosirea in paralel a Ceaiului pentru Afectiuni hepato-biliare care stimuleaza partea exocrina a pancreasului.Se recomanda de asemenea persoanelor cu un inceput de obezitate, predispuse la diabet, preventiv.Pentru un rezultat mai rapid, recomandam folosirea ceaiului impreuna cu Tinctura pentru Diabet.ROL TERAPEUTIC: Acest ceai are rolul de a regla metabolismul glucidic, scade si normalizeaza cantitatea de zahar in sange (hiperglicemie) si eliminarea lui prin urina (glicozurie).
Atentie! controlati cel putin o data pe saptamana glicemia, consumul necontrolat al ceaiului poate duce la hipoglicemie.