•
63 capsule a 410 mg Creste rezistenta organismului.
INGREDIENTE/CAPSULA: -extract uscat de Reishi (Ganoderma lucidum) standardizat in min. 30% polizaharide 82 mg -extract uscat de Shiitake (Lentinus edodes) standardizat in min. 30% polizaharide -extract uscat de Maitake (Grifola frondosa) standardizat in min. 30% polizaharide -Cordyceps sinensis -ciuperca de mesteacan (Inonotus obliquus) -extract uscat de Coriolus versicolor standardizat in min. 30% polizaharide -miceliu de iasca (Fomes fomentarius). Învelisul capsulei este pe baza de gelatina animala. Ciupercile medicinale sunt folosite traditional in China pentru proprietatile lor imunomodulatoare, adaptogene si antioxidante. Reishi (Ganoderma lucidum), contine aproximativ 400 de compusi bioactivi diferiti, care ii confera numeroase efecte: imunomodulator, protector fata de radiatii, protector hepatic si renal, antioxidant, adaptogen. Shiitake (Lentinus edodes) este un excelent aliment folosit pe scara larga in Japonia, dar si o ciuperca utila pentru sanatate, prin stimularea sistemului imunitar si tonifierea organismului. Maitake este cunoscuta mai ales pentru proprietatile sale imunostimulatoare si antioxidante conferite de nivelul ridicat de Beta-glucani din in aceasta ciuperca. Cordyceps a devenit foarte popular datorita capacitatii sale de a spori rezistenta fizica fiind utilizat de catre sportivii olimpici. Are o gama larga de utilizari, inclusiv pentru stimularea sistemului imunitar si reducerea nivelului de colesterol. Ciuperca de mesteacan, Coriolus versicolor si iasca au o activitate puternic antioxidanta si imunomodulatoare.
BENEFICII ALE UTILIZARII: -confera o buna imunitate, prin modularea raspunsului imun la agentii externi -opreste dezvoltarea microorganismelor potential patogene si reduce numarul acestora, protejand organismul de actiunea lor -stimuleaza producerea de interferon in organism -adaptogen, tonic general, sustine adapta-rea organismului la stres, suprasolicitare fizica si psihica -ajutor in stari de oboseala persistenta, convalescenta -protector hepatic si renal -protejeaza fata de radiatii -reduce efectele negative ale chimioterapiei -antioxidant.
ATENÅ¢IONARI: Nu se recomanda in caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
SARCINA ÅžI ALAPTARE: Nu se recomanda femeilor insarcinate datorita unor posibile efecte de stimulare a contractiilor uterine. Substantele active trec in laptele matern si pot modifica gustul laptelui.
EFECTE SECUNDARE ÅžI INTERACÅ¢IUNI: La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare. Acest produs nu se asociaza cu anticoagu-lantele. Acest produs nu se administreaza timp de o luna dupa vaccinare.
MOD DE ADMINISTRARE: Copii 10-14 ani: 2 capsule pe zi, la o ora dupa masa. Copii peste 14 ani si adulti: 1 capsula de 3 ori pe zi, la o ora dupa masa. Daca este nevoie de un efect mai puternic se pot administra pana la 6 capsule pe zi. Durata curei este de 3-6 saptamani. Cura se poate repeta dupa o pauza de o luna. Ultima administare sa nu fie mai tarziu de ora 18.
ASOCIERI RECOMANDATE: -pentru cresterea imunitatii la adulti recomandam o cura de o luna cu capsule Imunitate cu echinacea, urmata de inca o luna cu capsulele Imunitate cu 7 ciuperci – F163, sau capsule Noni cu echinacea – F165, la care se pot asocia si comprimate Echinacea cu propolis – F170, Vitamina C naturala – F164, ceai Imunitate.
SFATURI PRACTICE DE DIETA ÅžI STIL DE VIAÅ¢A: Pentru avea o imunitate optima recomandam un regim alimentar bogat in vitamine (B6, B12, C, E, beta-caroten) si minerale (fier, zinc) care stimuleaza mecanismele de aparare ale organismului. Acestea se regasesc in fructele proaspete (citrice, catina, mere, fructe de padure, kiwi, capsuni, caise), in legumele de culoare rosie, portocalie, galbena si verde (morcovi, tomate, ardei, dovleac, broccoli, spanac, porumb, ceapa rosie, usturoi, etc.) consumate crude, sau preparate cat mai usor (fierte in abur, coapte), cereale integrale, ciuperci, seminte si oleaginoase neprajite, uleiuri vegetale presate la rece, iaurt si chefir (contin lactobacili care ajuta refacerea florei intestinale si a imunitatii), produse apicole (polen, propolis, pastura, laptisor de matca). Reduceti consumul de alimente rafinate care saracesc organismul de saruri minerale si vitamine, alimente procesate si conservate, dulciuri si produse de patiserie, zahar alb (se inlocuieste cu miere, sau zahar brun), indulcitori artificiali, consumul de bauturi carbogazoase, alcoolul, tutun, cafeaua. Pentru o imunitate buna a organismului mentineti un program de viata cat mai ordonat, cu somn la ore potrivite, realizati zilnic exercitii fizice, iesiti in natura cat mai des posibil.