•
Pentru ca un aminoacid sa fie bio-compatibil trebuie sa fie produs sub forma libera in care caz trebuie sa aiba litera "L" in fata; de exemplu L-Glutationa nu doar Glutationa. Sub forma legata (ne-libera) este practic inutil deoarece nu se absoarbe.
Glutationa redusa, o substanta prezenta in toate celulele este esentiala pentru capacitatea celulelor de a se apara si de a se repara. Un nivel scazut de glutationa redusa rezulta in lipsa de energie la nivel celular, inflamatie, o mai mare vulnerabilitate a celulelor, accelerarea procesului de imbatranire, rezistenta scazuta la imbolnaviri incusiv boli cardiace, cancer, artrita si altele. Dupa varsta de 20 de ani nivelul de glutationa din organism incepe sa scada cu 10%-15% la fiecare 10 ani. Factorii care pot conduce la scaderea nivelului de glutationa sunt: stres, efort fizic, infectii, raniri, toxinele din mediu sau alimente etc.
CE ESTE GLUTATIONA?- Glutationa (Glutationul) este un aminoacid ne-proteic care se gaseste in cea mai mare cantitate in ficat. Glutationa este esentiala pentru organism si in special pentru functia hepatica. Productia de Glutationa este determinata de nivelul de cisteina si poate fi adjuvata prin administrarea de N-Acetil-Cisteina. Totusi, in multe cazuri de afectiuni hepatice sau intoxicari cu micotoxine, se recomanda si asocierea cu L-Glutationa.- Glutationa participa la sinteza leukotrinei si este totodata un co-factor in producerea enzimei glutationa-peroxidaza. Este, de asemenea, importanta ca molecula hidrofila care se leaga de toxinele lipofilice si alte produse de excretie din ficat in timpul procesului de biotransformare inainte de a deveni parte componenta a bilei. Glutationa este, de asemenea, necesara pentru detoxificarea de metilglioxal, o toxina produsa in procesul metabolic.- Studii efectute pe cereale, leguminoase si furajere cultivate pe teritoriul Romaniei au indicat un grad alarmant de infestare cu fungusi. Acesti fungusi sunt surse de micotoxine, care sunt apoi ingerate fie direct, fie prin consumul produselor de carne sau lapte.- Glutationul (Glutationa) este considerat a fi principalul antioxidant neenzimatic. Glutationa redusa este principalul transportor al gruparilor SH (sulfhidril) libere. Datorita marii reactivitati a gruparii SH, care are capacitatea de a ceda o pereche de electroni, realizand astfel combinatii electrovalente sau covalente, reversibile sau ireversibile, glutationa este implicata in foarte multe reactii si procese, multe inca necunoscute. Gruparile SH din structura glutationei sau cisteinei constituie prima “tinta” a radicalilor liberi.
ActiuneAdjutant in functia hepatica de prelucrare a toxinelor; o substanta esentiala pentru repararea celulelor.
Compozitie/ capsula (290,00 mg): L-glutation – 50,00 mg; celuloza microcristalina – 165,00 mg; stearat de magneziu – 10,00 mg; capsula (gelatina) – 65,00 mg.Nu contine: produse lactate, oua, conservanti artificiali, coloranti, indulcitori artificiali, fermenti, grau, porumb, gluten sau soia.
Administrare1 capsula pe zi. In scop terapeutic, se pot administra 2 capsule pe zi. Se asociaza sinergistic cu N-ACETIL-CISTEINA (NAC).
PrecautiiConsultati medicul inainte de folosirea suplimentului daca administrati plante medicinale sau medicamente prescrise de medic. Incetati administrarea in caz de tulburari gastro–intestinale. Se va evita administrarea in caz de sarcina sau alaptare.