Este foarte greu să te abții de la a umbla la coșuri sau la punctele negre de pe piele. Cu toții avem tendința, conștient sau nu, să le strângem, să le scoatem. Dar contrar credinței populare, adevărul este că îndepărtarea ușoară a punctelor negre putem ajuta chiar în reducerea și prevenirea altor răni ale tenului. Dar întrebarea de aur este cum să le îndepărtăm.
Punctele negre sunt un tip de acnee de care scapi mai greu, de obicei. Iar remediile medicale sau cosmetice nu sunt o soluție permanentă. Cel mai rapid poți scăpa de punctele negre dacă elimini cauza lor. Principalele cauze sunt: activitatea glandelor sebacee, obiceiuri proaste de alimentație, lipsa igienei, lipsa hidratării, frecarea tenului.
Strângerea ușoară.
Poți îndepărta punctul negru (sebumul și mizeria adunată în folicul) cu o strângerea delicată a pielii. Acest proces poate ajuta pielea. În general, stoarcerea coșurilor este rea pentru ten, dar modul în care storci face diferența. Delicatețea este cuvântul cheie.
Produse pentru exfoliere.
Poți folosi produse exfoliante pe bază de puțin peroxid benzoyl pentru a îndepărta celulele moarte. Sunt foarte efective pentru punctele negre și sunt ușoare pentru ten. În acest fel, poți îndepprta cele mai încăpățânate coșuri. și microdermabaziunea ajută.
Retinoizi locali.
Retinoidul local precum Retin-A ajută în lupta împotriva punctelor negre, cu succes. Îndepărtează și previne formarea altora, reduce secreția de sebum și curăță porii. Totuși, este un proces mai lung. Benzi pentru puncte negre. Poți folosi și benzile pentru nas, pentru 10 minute, după care se dezlipesc. Coșurile negre de la suprafață vor fi îndepărtate, dar este o metodă rapidă, ușoară și temporară. Citiți instrucțiunile de folosire cu atenție.
Dieta/alimentația.
Un factor esențial în producerea de puncte negre sunt obiceiurile proaste de alimentație. Trebuie să reduci producția de uleiuri pe piele, să inițiezi hidratarea pielii și să reduci acneea. Bea multă apa și evită mâncare uleioasă. De asemenea, include multe legume proaspete și fructe în dietă. Carbohidrații gătiți și grăsimile sunt foarte de evitat, mai bine apelează la uleiul de măsline în rețete.
Machiajul.
Femeile care se machiază constant trebuie să știe că au nevoie de cosmetice care nu le blochează porii. Adica au nevoie de machiaj non-comedogenic. Trebuie să nu îndepărteze machiajul dacă transpiră, folosindu-se de șervețele umede, iar ustensilele – aplicatoarele, pensulele de machiaj trebuie menținute curate.
În principiu, un start bun este alimentația sănătoasă, apoi o igienă potrivită și de bază. Îngrijirea pielii este un plus pentru a permite vindecarea pielii. Stoarcerea excesivă sau dură a coșurilor provoacă inflamații, așa că evită acest lucru și ai răbdare.