Pastura 300gr ALBEENA

Producator: ALBEENA
Brand: ALBEENA
Forma prezentare: solid, 300 gr
Pret magazine: 126.5 lei
Pret remediu.ro:
110.00 lei
IN STOC
TVA: 9% inclus
Cantitate:
11 punct(e) de fidelitate
0765 68 17 17

Recunoscută sub denumirile de “pâinea albinelor„ hrana albinelor, perga, bee bread și chiar ambrozie (“hrana zeilor„), folosită din cele mai vechi timpuri în diferite culturi, inclusiv de celebrii mayași și azteci, în mai multe scopuri, atât nutriționale cât și terapeutice, păstura este considerată de foarte mulți cercetători drept cel mai valoros produs al stupului și este privită ca o minune a naturii, ea fiind indispensabilă, de neînlocuit (are un rol atât de important în stup, încât dacă ea nu ar mai exista, familia de albine ar risca să moară de foame, în condițiile în care păstura este hrana ei de bază, iar producția altor produse apicole, precum minunatul și binefăcătorul lăptișor de matcă, ar scădea substanțial sau chiar s-ar sista).

Păstura, dulce-acrișoară (cu tente amărui), de culoare cafeniu închis, este, de fapt, un polen deschis, fermentat (maturat), transformat și îmbogățit biochimic.
Aceasta ia naștere într-un mod deosebit, în condițiile naturale ale stupului: albinele cară neobosite polenul în stupină; acolo îl combină cu mare măiestrie și devotament cu puțină miere, enzime, nectar și alte substanțe deosebite din propriile lor glande salivare; apoi îl depozitează în celulele fagurelui presându-l prin tasare cu capul și la final îl sigilează acoperindu-l cu o peliculă de miere. În fagure, sub influența enzimelor, a activității metabolice a unui complex de microorganisme, a temperaturii și umidității din stup, polenul fermentează și trece printr-o serie extrem de complexă de transformări biochimico-structurale, convertindu-se după o anumită perioadă de timp în păstură (maturarea polenului, adică fermentarea în fagure, reprezintă atât o pre-digerare a lui cât și o îmbogățire biologică, păstura ajungând să conțină și nutrienți care nu există în polenul crud nefermentat).

Păstura conține un multicomplex remarcabil de compuși bioactivi (ușor variabil, în funcție și de diversitatea polenului), precum:
- acizi grași liberi: omega 3, omega 6, omega 9: acid linolenic, acid linoleic, acid arahidonic, acid oleic, etc. (Este o sursă ideală de acizi grași omega 6 și omega 3. Raportul de acizi grași din aceasta este mai potrivit pentru dieta umană decât raportul din multe uleiuri vegetale (păstura restabilește raportul optim de 1:2 de acizi grași nesaturați ω-6:ω-3 (omega 6:omega 3) din dietă, dacă este consumată regulat (dieta modernă, nesănătoasă, conține un raport deosebit de dezechilibrat, de 1:15/20)), referință: Ceksteryte, Jansen, 2012;

- factori antibiotici (bacteriocine, denumite și lantibiotice);
- minerale, macroelemente și oligoelemente (calciu, sodiu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, fier, seleniu, vanadiu, boron, siliciu, molibden, mangan, etc.);

- polifenoli (până la 918 mgGAE/100g);
- polizaharide, fibre, auxine, acizi nucleici și nucleozide;

- vitamine (C, E, B complex, K, D, A, vitamina P (rutin) - vitamina P este un compus bioactiv care se găsește numai în păstură într-o concentrație extrem de mare, 13 mg la 100 g - niciun alt produs natural în afara păsturii nu conține un nivel atât de ridicat);
- aminoacizi (prolină, lizină, metionină, triptofan, fenilalanină, cisteină, glicină, triptofan, leucină, histidină, arginină, acid aspartic, acid glutamic, valină, izoleucină, tirozină, etc.);

- fitosteroli (betasitosterol, avenasterol, stigmasterol etc.), lecitină și carotenoizi (printre care și betacaroten);
- flavonoide (miricetină, quercetină și derivații ei, kampferol, izorhamnetină, apigenină, luteolină, kampferol-3-o și derivați, crisină, etc.; până la 435 mgQE/100g);

- peste 100 de enzime (oxidoreductaze, lipaze, hidrolaze, izomeraze, transferaze, etc.);
- coenzime (coenzima Q10, de pildă), alcaloizi, aldehide, terpene, cetone și hidrocarburi;
- acizi organici (acid gluconic, acid lactic, etc.) și carbohidrați (fructoză, glucoză, maltoză, etc.);
- dar și proteine, zaharuri, peptide, apă și cenușă, printre altele (referințe: Urcan et al., 2017; Bleha et al., 2019; Kaplan et al., 2019; Kaplan et al., 2016; Kaškonienė et al., 2008; Isidorov et al., 2008; Markiewicz-Żukowska et al., 2013; Ivanišová et al., 2015; Hudz et al., 2017; Urcan et al., 2018; Ćirić et al., 2019; DeGrandi-Hoffman et al., 2012; Tomás et al., 2016; Tavdidishvili et al., 2014; Ing. Cornelia Carmen Abălaru (Doștețan), Studii și cercetări cu privire la produsele apicole, 2014; Barene et al., 2014).

Păstura este singurul aliment natural cunoscut care conține toți nutrienții esențiali de care are nevoie un corp uman perfect sănătos (are câteva avantaje față de polenul crud: este mai nutritivă datorită procesului de maturare (fermentare), în timpul căruia se produc unii nutrienți noi; este un antibiotic natural mult mai puternic, de până la 3 ori; are o perioadă de valabilitate mult mai mare și se digeră/asimilează mai ușor (pentru că are un pH substanțial mai mic și pentru că învelișul extern al polenului, exina, este distrus - polenul fiind astfel deschis). Totuși, pentru majoritatea problemelor medicale, păstura poate fi înlocuită cu polenul crud (diferența dintre acestea două poate fi corectată prin creșterea dozei zilnice de polen și prin prelungirea duratei de administrare - raport de 3/1, 300 de g de polen sunt echivalente cu 100 de g de păstură), însă în bolile hepatobiliare, păstura nu poate fi înlocuită de polen, acțiunea ei fiind cu adevărat excepțională și inegalabilă.
Cu toate acestea, polenul crud (proaspăt, congelat) este un produs remarcabil, are un rol esențial în apiterapie și nu trebuie desconsiderat, subestimat și devalorizat în favoarea păsturii. Păstura chiar poate fi administrată împreună cu polen crud, pentru un efect terapeutic superior.
„Din punct de vedere biologic, cele mai eficiente forme de polen sunt păstura și polenul proaspăt congelat” (referință: Stefan Bogdanov, 2014).

 CUM ACȚIONEAZĂ PĂSTURA ALBeeNA (300 G)
 

Păstura ALBeeNA (300 g) este un produs apicol premium care conține 100% păstură proaspătă (crudă), netratată, recoltată și ambalată așa cum se găsește în stupină.
Hipocrate, părintele medicinii, spunea cu autoritatea cu care a și rămas în istorie: Fie ca hrana să-ți fie medicament (adică să îți fie constituită din alimente funcționale) și medicamentul să îți fie hrană (adică un preparat nutraceutic natural).
Păstura, o minune a naturii, este atât aliment funcțional, cât și nutraceutic (referință: Yucel et al., 2019) - un hiperaliment-medicament deosebit de complex, biomodulator și biostimulator, un dar neprețuit din partea albinelor. Dacă este consumată regulat, aceasta contribuie activ și în profunzime la menținerea stării optime de sănătate fizică și psiho-mentală. În plus, este atât de complexă, completă și potentă biochimic, încât ar putea susține singură viața (de exemplu, poate înlocui din dietă carnea și produsele lactate). • Păstura ALBeeNA
  este REMEDIUL FICATULUI, prin definiție și prin excelență
  - are un puternic efect hepatoprotector,
  reducând inflamația și fibroza hepatică;
  - îmbunătățește funcția hepatică și ajută la normalizarea transaminazelor și a bilirubinei;
  - susține funcția de detoxifiere a ficatului și are efect antiviral;
  - susține regenerarea ficatului și
  contribuie la normalizarea raportului albumină/globulină, raport extrem de scăzut în boli hepatice.

  Păstura are o acțiune remarcabilă în boli și tulburări hepatobiliare (icter mecanic, congestie hepatică, hepatite toxice, hepatite acute și cronice, ciroze hepatice atrofice, uscate și umede, hepatite virale, hepatice alcoolice, insuficiență hepatică, steatoză hepatică, diskinezie biliară).

  În studiul clinic Ialomicianu et al., 1976, unui număr de 110 pacienți cu hepatită cronică deteriorantă li s-a administrat 30 de g de păstură timp de 30 de zile sau polen crud (proaspăt) timp de 90 de zile.
  La final, s-a constatat normalizarea raportului albumină/globulină din sânge (pacienții care au luat păstură au avut un raport îmbunătățit de la 0,96 la 1,27, în timp ce pacienții care au luat polen au avut un raport îmbunătățit de la 0,85 la 1,26). Raportul albumină/globulină (A/G), dacă scade sub valoarea 1, denotă, printre altele, existența unor boli/tulburări hepatice (la oamenii sănătoși, acest raport este cuprins în intervalul 1,2-1,5 g).


  În studiul clinic Čeksterytė et al., 2012, 18 pacienți (5 femei și 13 bărbați), cu vârsta cuprinsă între 19 și 69 de ani, suferinzi de hepatită cronică (cauzată de alcool, obezitate și medicamente), au fost implicați și li s-au recoltat probe de sânge, determinându-li-se valorile pentru eritrocite, hemoglobină, leucocite, proteina C reactivă (CRP), glucoză, bilirubină și enzime hepatice AST și ALT (aspartat aminotransferază și alanină aminotransferază). Ulterior, li s-a administrat păstură amestecată cu miere (într-un raport de 1:2), 15 g de două ori pe zi, după masă, împreună cu Hepatil și Livosan (supliment alimentar care conține și 83,33 mg de silimarină). Rezultatele au fost comparate cu cele ale grupului de control format din 4 femei și 6 bărbați, tratați numai cu medicamente. Perioada medie de tratament a fost de 5 săptămâni, administrarea păsturii neavând niciun efect advers, aceasta fiind tolerată foarte bine. Pacienții cărora li s-a administrat și păstură cu miere, spre deosebire de cei cărora nu li s-a administrat, au înregistrat scăderi substanțial mai mari la nivelul proteinei C reactive, marker inflamator (de la 26.23 mg/l la 5.81 mg/l), bilirubinei (de la 38,94 μmol/l la 11,83 μmol/l) și transaminazelor (AST, de la 161,06 U/l la 18,71 U/l , și ALT, de la 230,0 U/l la 19,21 U/l). Mai mult decât atât, hemoglobina a crescut de la 125,3 g/l la 139,2 g/l, iar eritrocitele de la 4,01 1012/l la 4,46 1012/l păstura demonstrând și un efect antianemic.
  De asemenea, majoritatea pacienților nu au mai simțit nicio durere la nivelul ficatului și nu au mai avut alte plângeri. Îngălbenirea sclerei oculare și pigmentarea pielii au dispărut, iar dimensiunea ficatului s-a redus la majoritatea pacienților. Starea de sănătate a pacienților s-a îmbunătățit.
  Păstura administrată împreună cu alte suplimente sau chiar medicamente are un efect sinergic, pozitiv (boostează, mărește foarte mult efectul terapeutic). • Păstura ALBeeNA
  are efect antihipertensiv prin inhibarea enzimei de conversie a angiotensinei (referință: Nagai et al., 2005; Khalifa et al., 2020), scade tensiunea arterială sistolică și diastolică; scade tensiunea arterială medie și ritmul cardiac, referință: Ahmad et al., 1993.  • Păstura ALBeeNA,
  îmbunătățește profilul lipidic al organismului și are efect cardioprotector

  În studiul clinic Liferov et al., 2009, păstura, administrată unui număr de 57 de pacienți, bărbați și femei, timp de 45 de zile, într-o cantitate de 15 g de două ori pe zi, le-a scăzut acestora colesterolul total cu 24%, LDL-ul (colesterolul “rău„) cu 36%, crescându-le în același timp HDL-ul (colesterolul “bun„) cu un factor de 2,1.

  În studiul clinic Kas'ianenko et al., 2011, păstura, administrată unui grup de pacienți supraponderali și obezi, cu vârsta cuprinsă între 39 și 72 de ani, suferinzi de dislipidemie aterogenă, a avut un efect hipolipidemiant remarcabil, scăzând colesterolul total cu 15,7% și LDL-ul cu 20,5%.

  În studiul clinic
  Kassyanenko et al., 2010, păstura, administrată timp de 12 săptămâni unor pacienți adulți suferinzi de dislipidemie (colesterol și trigliceride mărite), a produs o scădere a colesterolului cu 11.4% și a trigliceridelor cu 12.5 %. • Păstura ALBeeNA
  ajută la detoxifierea organismului (referințe: Habryka et al., 2016; Eraslan et al., 2009; Kieliszek et al., 2018; Adaškevičiūtė et al., 2019; Urcan et al., 2017). • Păstura ALBeeNA
  are efect ANTITOXIC și PROTECTOR

  Cercetătorii, într-un experiment realizat în incinta Laboratorului de fiziologie, farmacologie și sănătatea mediului din cadrul Facultății de Științe Dhar El Mehraz a Universității Sidi Mohamed Ben Abdallah, din Maroc, au constatat că păstura este puternic antitoxică, protectivă, antioxidantă, antianemică și antiinflamatoare. În cadrul studiului preclinic Bakour et al., 2017, extractul etanolic de păstură a avut:

  - un efect protector asupra anemiei induse de clorura de aluminiu hexahidrat. Toți parametrii scăzuți de administrarea aluminiului, și anume: hematocritul (masa eritrocitară totală), hemoglobina, eritrocitele, MCH (HEM – hemoglobina eritrocitară medie), MCV (VEM – volumul eritrocitar mediu) și MCHC (CHEM – concentrația eritrocitară medie de hemoglobină) au fost crescuți semnificativ de extractul etanolic de păstură, administrarea acestuia având tendința de a normaliza valorile, în ciuda toxicității acute;
  - un efect de ameliorare a arhitecturii sângelui (extractul etanolic de păstură a scăzut nivelurile de trombocite, limfocite, leucocite și monocite, crescute anormal de aluminiu);

  - un efect protector asupra ficatului și rinichilor (extractul etanolic de păstură a scăzut semnificativ enzimele hepatice AST și ALT (aspartat aminotransferază și alanină aminotransferază); a crescut Clearance-ul creatininei scăzut de aluminiu și a scăzut ureea (BUN) crescută puternic de aluminiu);
  - un efect antiinflamator (extractul etanolic de păstură a scăzut semnificativ proteina C reactivă crescută puternic de aluminiu).
  Păstura ameliorează toxicitatea exercitată de către agenții toxici precum aluminiul. Prin extensie, poate proteja organismul și de efectul toxic al medicamentelor, în special ficatul și rinichii. • Păstura ALBeeNA,
  este puternic ANTIOXIDANTĂ
  (reduce stresul oxidativ; protejează organele interne de degradarea prematură; reduce efectele peroxidării lipidelor și generarea de radicali liberi; crește capacitatea antioxidantă a organismului; reduce efectele negative ale radicalilor liberi asupra organismului atât prin consumarea speciilor reactive de oxigen (SRO), cât și prin creșterea activității enzimelor antioxidante; are efect antiîmbătrânire și de îmbunătățire a stării generale de sănătate, putând chiar să prevină sau să amelioreze multiple afecțiuni cronice care au la bază acțiunea extrem de nocivă a radicalilor liberi).
  Referințe: Stanciu et al., 2008; Nagai et al., 2004; Baltrusaityte et al., 2007b; Kowalski, Makarewicz, 2017; Mayda et al., 2020; Jaya et al., 2020; Bakour et al., 2017; Ivanišová et al., 2015; Nagai et al., 2005; Juszczak et al., 2016; Borycka et al., 2015; Narayana et al., 2000; Leja et al., 2007; Kroyer, Hegedus, 2001; Roldán et al., 2001; Stanciu et al., 2009. • Păstura ALBeeNA
  are efect hipoglicemic (referință: Capcarova et al., 2019) putând să ajute astfel la controlul diabetului; prin conținutul de flavonoide, în special de quercetină, rutin și kampferol, are și un efect direct antidiabetic (referință: Sarian et al., 2017; Ghorbani, 2017). • Păstura ALBeeNA
  este ANTIMICROBIANĂ
  (și acționează atât asupra bacteriilor, cât și asupra fungilor, virușilor și paraziților).
  Acționează asupra bacteriilor gram-pozitive și gram-negative, inclusiv asupra celor rezistente la antibiotice, printre care și: Listeria monocytogenes, Pseudomonas aeruginosa, Bacillus anthracis, Escherichia coli, Salmonella enterica, Staphylococcus epidermidis, Bacillus thuringiensis, Bacillus cereus și Staphylococcus aureus. Mecanismul bactericid al păsturii implică distrugerea peretelui celular prin inhibarea lanțului de transport al electronilor, blocarea canalelor ionice și inactivarea ADN-girazei.
  O mare parte din efectul antibacterian (bactericid și bacteriostatic) al păsturii se datorează factorilor antibiotici (bacteriocine, denumite și lantibiotice) pe care îi conține, dar și flavonoidelor (însă nu numai).
  Referințe: Urcan et al., 2018; Kaškonienė et al., 2007; Ivanišová et al., 2015; Bakour et al., 2019; Abouda et al., 2011; Audisio et al., 2005; Borycka et al., 2015; Kieliszek et al., 2018; Urcan et al., 2017; Khalifa et al., 2020; Basim et al., 2006; Carpes et al., 2007; Morais et al., 2011; Baltrušaitytė et al. 2007.
  Are activitate antivirală, antifungică și antiparazitară, mai ales prin conținutul de flavonoide, acționând asupra unor viruși, fungi și paraziți precum: HIV-1, Virusul rabic, Poliovirus, Candida tropicalis, Herpes Simplex, Influenza, Toxoplasma gondii, Trypanosoma brucei, Leishmania donovani, Plasmodium falciparum, Entamoeba histolytica, Giardia lamblia, etc. (referințe: Narayana et al., 2000; Zakaryan et al., 2017; Martínez-Castillo et al., 2018; Calzada et al., 1999; Dodson et al., 2011; Kerboeuf et al., 2008; Sen et al., 2008; Ganeshpurkara, Salujaa, 2017). • Păstura ALBeeNA
  are efect antiulcerogenic și gastroprotector (ajută la vindecarea, regenerarea și protejarea mucoasei stomacului); tonifiază vasele de sânge, inhibă agregarea plachetară și ajută la reglarea hormonală (referință: Narayana et al., 2000).
 • Păstura ALBeeNA
  are efect ANTIANEMIC

  Păstura, ca medicament unic în cură, a fost administrată unui număr de 20 de pacienți suferinzi de anemie, adulți și copii, timp de o lună de zile. Starea de sănătate a acestora s-a îmbunătățit simțitor: le-a crescut pofta de mâncare, au devenit mai vioi și mai binedispuși, au crescut în greutate, durerile de cap, slăbiciunea, amețeala și oboseala s-au diminuat, pielii și membranelor mucoase le-a scăzut gradul de paliditate, iar hemoglobina și eritrocitele au crescut (referințe: Leonawitschjus, R P, 1976; Georgijewa, Wassileff, 1993; Kieliszek et al., 2018).
 • Păstura ALBeeNA
  este IMUNOSTIMULATOARE, IMUNOMODULATOARE
  și ANTIINFLAMATOARE

  - inhibă activitățile elastazei și hialuronidazei, având ca rezultat o acțiune antispastică, precum și suprimarea semnelor și simptomelor inflamatorii (cum ar fi umflarea);
  - ajută sistemul imun să aibă reacții adaptive (dacă este hipoactiv îl crește, iar dacă este hiperactiv îl moderează) prin aceasta fiind deosebit de benefică în boli autoimune;

  - are un efect inhibitor asupra cascadei inflamatorii acute și cronice (relaționate cu calea acidului arahidonic și producția de ciclooxigenază și lipoxigenază) și ajută la combaterea proceselor inflamatorii;
  - inhibă activarea factorului nuclear NF-kB, factor cheie implicat în procesul inflamator, precum și în reglarea răspunsului imun la infecție, șoc septic, dezvoltarea de boli autoimune, dar nu numai;
  - scade nivelul de histamină, inactivează mastocitele și îmbunătățește per ansamblu răspunsul imun, având totodată și un efect antialergic;

  - scade nivelul de proteină C reactivă (marker antiinflamator).
  Referințe: Funakoshi-Tago et al., 2011; Rzepecka-Stojko et al., 2015; Khalifa et al., 2020; Yucel et al., 2017; Narayana et al., 2000; Farzaei et al., 2019. • Păstura ALBeeNA,
  îmbunătățește vederea

  În studiul clinic
  Jarušaitienė et al., 2012, realizat în cadrul Departamentului de Oftalmologie al Facultății de Medicină a Academiei Medicale respectiv a Universității de Științe ale Sănătății din Lituania, păstura, administrată timp de 3 săptămâni unui număr de 18 copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 17 ani, suferinzi de boli tiroidiene, le-a îmbunătățit și le-a mărit acestora acuitatea vizuală (precizia vederii și abilitatea de a distinge cele mai mici detalii).
 • Păstura ALBeeNA
  - îmbunătățește starea generală de sănătate și starea de bine;
  - îmbunătățește dispoziția, redă voința de a trăi și întărește organismul;

  - impactează pozitiv funcțiile sistemului endocrin și nervos, ca de altfel și regenerarea țesuturilor și eliminarea diverselor tipuri de toxine din organism;
  - susține funcția sistemului hematopoietic;
  - întărește sistemul imunitar și are efect antialergic;
  - îmbunătățește rezistența organismului la infecții;
  - îmbunătățește starea psihică și activitatea cerebrală;
  - îmbunătățește memoria și concentrarea;
  - are efect anti-aging, antistres, regenerativ și afrodiziac;
  - ajută la coagularea sănătoasă a sângelui și îmbunătățește circulația sanguină;
  - îmbunătățește statusul energetic (energizează) și mărește vitalitatea (referințe: Kieliszek et al., 2018; Urcan et al., 2017; Adaškevičiūtė et al., 2019; Narayana et al., 2000).
  -
  poate mări longevitatea și calitatea vieții (mărirea longevității derivă din proprietățile polivalente ale păsturii, care pot întârzia îmbătrânirea, pot promova îmbătrânirea sănătoasă prin reducerea stresului oxidativ și a inflamației sistemice, îmbunătățirea profilului lipidic, a statusului glicemic și a tensiunii arteriale și pot preveni apariția diverselor boli debilitante (metabolice, cardiovasculare, etc.), dar nu numai).
 • Păstura ALBeeNA,
  este NEUROPROTECTOARE, NEUROTONICĂ și NEUROTROFICĂ (datorită acestor proprietăți, păstura este deosebit de benefică în tulburări, boli și simptome neurologice, neuropsihiatrice și chiar neurodegenerative (referințe: El-Seedi et al., 2020; Pamela Maher, 2019; Khalifa et al., 2020; Shen Li, Xiao-Ping Pu, 2011; Nabavi et al., 2015; Budzynska et al., 2019; Habtemariam, 2016).
  - mai ales prin conținutul de flavonoide, are efect antiîmbătrânire la nivelul creierului, mărește expresia BDNF-ului (proteină implicată în procese precum memorizarea și învățarea), are efect antidepresiv și anxiolitic și crește disponibilitatea serotoninei și a norepinefrinei în fanta sinaptică, referință: Hritcu et al., 2017.
 • Păstura ALBeeNA
  este un preparat SIMBIOTIC (prebiotic și probiotic) și ENZIMATIC remarcabil

  În procesul de fermentație care stă la baza formării păsturii sunt implicate o suită întreagă de bacterii și enzime care provin din polen, dar mai ales din saliva albinelor și din intestinul acestora. Albinele sunt niște minuni ale naturii.
  Flora bacteriană din coloniile de albine este impresionant de complexă și diversă, însă nici până în prezent nu se cunoaște pe deplin toată plaja de microorganisme implicată în întreaga activitate a albinelor (nutriție, digestie, etc.).
  Microorganismele benefice din păstură (probioticele), odată ajunse și colonizate în intestinul omului, încep să producă așa numitele postbiotice (antioxidanți, substanțe antibiotice naturale, enzime, acizi grași cu lanț scurt, vitamine, mai ales din complexul B, etc.), deși și ele în sine au acțiune antibiotică.
  Prin conținutul de fibre și anumite zaharuri, dar nu numai, păstura posedă și proprietăți prebiotice (prebioticele hrănesc bacteriile bune «probiotice» și le îmbunătățesc activitatea).
  Păstura conține un număr uluitor de microorganisme benefice, peste 200 de specii diferite, lactobacili, bifidobacterii, fungi, drojdii, etc., care impactează profund și pozitiv microbiomul intestinal, stimulând instalarea în timp a eubiozei (stare de echilibru intestinal). De asemenea, conține și o paletă extrem de vastă de enzime (oxidoreductaze, lipaze, hidrolaze, izomeraze, transferaze, etc.), inclusiv o enzimă care ajută la digerarea laptelui și a produselor lactate, care nu există în polen.

  Microbiomul intestinal este un ecosistem format din bacterii (atât bune (probiotice), cât și patogene) care colonizează tractul intestinal. Sunt de 10 ori mai multe decât celulele corpului uman, conțin de 150 de ori mai multe gene decât genomul uman, iar greutatea acestora depășește 2 kg. Rolul microbiomului intestinal, care este unic în cazul fiecărei persoane, precum amprenta digitală - este intens studiat în prezent. Noile descoperiri pun în evidență faptul că boli deosebit de grave precum: schizofrenia, tulburarea bipolară, anorexia nervoasă, tulburarea de stres posttraumatic, tulburările din spectrul autist, depresia, anxietatea, cașexia, obezitatea, ADHD-ul, scleroza multiplă, epilepsia, scleroza laterală amiotrofică, apneea de somn, tulburarea obsesiv-compulsivă, boala Parkinson, maladia Alzheimer, boala Huntington, dependența de substanțe, pot avea drept factori cauzatori sau favorizanți anomalii ale microbiomului (referință: Cryan et al., 2019).
  Prin consumul regulat, datorită prebioticelor, a microorganismelor benefice (probiotice) și a enzimelor, păstura ajută la:

  - echilibrarea mediului intestinal după tratamente cu antibiotice alopate;
  - optimizarea răspunsului imunitar al organismului;
  - reglarea tranzitului intestinal;
  - refacerea și reglarea (armonizarea) microbiotei intestinale;

  - îmbunătățirea digestiei;
  - combaterea disbiozei intestinale;
  - creșterea gradului de absorbție intestinală a nutrienților;
  - funcționarea optimă a barierei intestinale;
  - refacerea mucoasei intestinale afectate de diverși factori;
  - reducerea simptomelor sindromului de intestin permeabil, sindromului de colon iritabil și a intoleranței la lactoză;
  - modificarea cantitativă (a diversității), calitativă, a activității metabolice și a distribuției florei intestinale;

  - ameliorarea disconfortului gastrointestinal, prin reducerea sau eliminarea: halenei (mirosul urât al cavității bucale), flatulenței (gazele intestinale în exces), aerofagiei (senzația de prea plin după masă, datorată înghițirii aerului în timpul alimentației), borborismelor (zgomotele abdominale), balonării și durerilor abdominale.
  Referințe: Dr. Kirk Anderson, 2019; Anderson et al., 2011; Gilliam, 1979; Jaya et al., 2020; Gilliam et al., 1989; Zuluaga-Domínguez, Quicazán, 2019; Almeida et al., 2018; Vásquez, Olofsson, 2009; Sinpoo et al, 2017; Mohammad et al., 2020; Gilliam et al., 1977; Lozo et al., 2015; Mattila et al., 2012. • Păstura ALBeeNA
  este deosebit de benefică în geriatrie (pentru amelioarea bolilor specifice vârstnicilor), referințe: Komosinska-Vassev et al., 2015; Dubtsova et al., 2007; Urcan et al., 2017. • Păstura ALBeeNA
  îmbunătățește performanța sportivă (ARE EFECT ERGOGENIC)

  - suplimentarea cu păstură îmbunătățește statusul antioxidant (per ansamblu) și performanțele de alergare în cazul sportivilor recreaționali (referință: Kiew Ooi, 2015);

  - păstura poate fi recomandată sportivilor, dar chiar și persoanelor sedentare pentru îmbunătățirea performanței, dar și pentru îmbunătățirea calității vieții (referințe: Karaman, 2019; Zorba et al., 2019);

  - 12 sportivi recreaționali de sex masculin au fost recrutați în cadrul unui studiului clinic Fadzel et al., 2018, dublu-orb randomizat, controlat cu placebo. Participanții au consumat fie păstură într-o doză de 20 g/zi, fie placebo timp de 8 săptămâni înainte de studiul experimental. Pentru măsurarea performanței de alergare (a anduranței), participanților li s-a cerut să alerge la 60% din rata lor maximă de consum de oxigen (VO2 max), timp de 90 de minute, urmând ca imediat să mai alerge timp de încă 20 de minute contra cronometru. Sportivii care au consumat păstură au alergat o distanță semnificativ mai mare decât cei care au consumat placebo. În plus, aceștia au înregistrat o concentrație plasmatică de acizi grași semnificativ mai mare, în timp ce statusul acestora antioxidant (total, inclusiv plasmatic) a fost, de asemenea, semnificativ mai mare și s-a menținut chiar și la 24 de ore după terminarea exercițiului. Păstura s-a dovedit a avea efect ergogenic, de îmbunătățire a performanței sportive.

  - 12 sportivi de sex masculin au fost recrutați în cadrul studiului clinic Chen et al., 2018, dublu-orb randomizat, controlat cu placebo. În timpul studiului, participanții au fugit pe o bandă de alergat timp de 90 de minute și apoi s-au odihnit timp de patru ore. În această perioadă de odihnă și recuperare, aceștia au consumat fie 30 g de păstură/h timp de 4h, fie placebo. Apoi, participanții au mai alergat încă 20 de minute contra cronometru pe o bandă de alergat. Distanța parcursă contra cronometru, după perioada de odihnă și recuperare, de către sportivii care au consumat păstură a fost semnificativ mai mare decât distanța parcursă de sportivii care au consumat placebo. În plus, aceștia au înregistrat o concentrație plasmatică de glucoză semnificativ mai mare în timpul perioadei de odihnă și recuperare. Păstura administrată în perioada de odihnă și recuperare a îmbunătățit performanța sportivă ulterioară. • Păstura ALBeeNA
  este benefică în obezitate și scade riscul de instalare a bolilor cardiovasculare


  În studiul preclinic Doğanyiğit et al., 2020, administrarea păsturii a avut efecte pozitive asupra controlului greutății și a altor parametri (a redus greutatea corporală, a scăzut numărul de celule apoptotice cărora obezitatea le-a determinat creșterea, a ameliorat efectele grelinei și ale leptinei, a îmbunătățit peroxidarea lipidelor cauzată de obezitate și a crescut activitatea enzimelor antioxidante SOD (superoxid-dismutază) și CAT (catalază)).

  De asemenea, păstura reduce expresia interleukinei 6 (IL-6) în stomac (referință: Doğanyiğit et al., 2018).

  În studiul preclinic Othman et al., 2019, administrarea păsturii timp de 6 săptămâni:

  - a scăzut mărimea adipocitelor;
  - a scăzut substanțial indicele de aterogenitate (cu 40%), indicând faptul că păstura scade riscul de instalare a bolilor cardiovasculare și are efect puternic antiaterosclerotic;
  - a scăzut gradul de obezitate, demonstrând clar un efect antiobezitate;
  - a crescut activitatea enzimelor antioxidante catalază și glutation peroxidază;
  - a redus markerii de stres oxidativ precum malondialdehida (MDA);

  - a crescut semnificativ activitatea antioxidantă aortică;
  - a scăzut substanțial nivelul de colesterol total și colesterol LDL, având un efect hipocolesterolemiant. • Păstura ALBeeNA,
  îmbunătățește starea fizică și psihoemoțională a muncitorilor (lucrătorilor) din industria grea și corectează procesele de peroxidare a lipidelor și sistemul antioxidant (normalizează componentele acestor sisteme), referință: Omel'chuk et al., 2014. • Păstura ALBeeNA, prin conținutul de rutin (așa numita vitamină P, care este, de fapt, un flavonoid extrem de puternic, compus bioactiv care se găsește numai în păstură într-o concentrație extrem de mare, 13 mg la 100 g - niciun alt produs natural în afara păsturii neconținând un nivel atât de ridicat):
  - are efect antiastmatic (referință: Jung et al., 2007);
  - are efect anticonvulsiv (referință: Nieoczym et al., 2014);
  - are efecte antiinflamatoare, antihipertensive, anticarcinogene, vasoprotectoare și cardioprotectoare; crește activitatea enzimelor antioxidante superoxid-dismutază (SOD), catalază (CAT), glutation peroxidază și hemoxigenază-1; inhibă activarea MAPK-NF-κB; are efect pneumoprotector; reduce răspunsul inflamator cauzat de lipopolizaharide, reduce secreția de citokine proinflamatorii și reduce peroxidarea lipidelor sau le inhibă pe acestea într-o manieră dependentă de concentrație (referință: Yeh et al., 2014);
  - are efecte antiosteoporotic și antiosteopenic, stimulând formarea de țesut osos nou (referință: Hyun et al., 2014);
  - este extrem de benefică în patogeneza bolilor intestinale inflamatorii precum colita ulcerativă și boala Crohn (referință: Habtemariam, Belai, 2018), dar și în patogeneza bolii de reflux gastro-esofagian (BRGE), referință: Kumar et al., 2014;
  - inhibă agregarea și citotoxicitatea β-amiloidului, atenuează stresul oxidativ și lezarea mitocondrială și scade producția de oxid nitric și citokine proinflamatorii în patogeneza maladiei Alzheimer (referință: Wang et al., 2012);
  - are efecte antiartritic, anticataractă, diuretic, nefroprotector, (referință: Ganeshpurkara, Salujaa, 2017), printre multe altele. • Păstura ALBeeNA,
  are proprietăți antitumorale / anticancerigene (are efect citotoxic asupra celulelor canceroase umane, fără a afecta în vreun fel celulele normale, cele mai susceptibile la inhibare fiind HeLa (celulele de cancer de col uterin), NCI-H460 (celulele de cancer de plămân) și U87MG (celulele de glioblastom (cancer de creier deosebit de agresiv)).
  De asemenea, administrată împreună cu chimioterapie și radioterapie, precum polenul crud, aceasta reduce reacțiile adverse precum: anorexia, greața, alopecia, inflamația, leucopenia și insomnia, și are efect sinergistic.
  Referințe: Sobral et al., 2017; Markiewicz-Żukowska et al., 2013; Mărgăoan et al., 2019; Khalifa et al., 2020; Borawska et al., 2014; Kieliszek et al., 2018; Urcan et al., 2017; Narayana et al., 2000.
ALTE ÎNTREBUINȚĂRI
 • Păstura ALBeeNA
  poate fi folosită în industria alimentară, în calitate de conservant 100% natural, dar are un efect excepțional și asupra organismului animalelor


  Datorită proprietăților sale antimicrobiene (antibacteriene, antivirale, antifungice și antiparazitare) și antioxidante, păstura, similar cu iradierea, are capacitatea de a inhiba creșterea mucegaiurilor și a microorganismelor dăunătoare, factori care afectează negativ durata de valabilitate a produselor alimentare și conduc la contaminare.
  De pildă, au fost studiate diferite doze de radiații gamma și o doză de 4% de extract etanolic de păstură, iar rezultatele au arătat clar în ambele cazuri eliminarea microorganismelor dăunătoare și creșterea duratei de valabilitate a chiftelelor din carne de crap argintiu la 45 de zile (referință: Gibriel et al, 2016).

  Awad et al., 2013
  , a folosit cu succes păstură ca stimulent al creșterii și ca suport antioxidant natural în dietele pentru găini din rasa Sinai.

  Găinile au fost hrănite cu diferite doze de păstură (minim 0,5 g/kg, maxim 1,5 g/kg) în comparație cu un grup de control pozitiv (cele din grupul de control au fost hrănite cu 250 mg de acid ascorbic/kg). Găinile hrănite cu păstură au prezentat greutăți corporale mai mari decât cele din grupul de control (păstura le-a îmbunătățit rata de creștere, dar și compoziția cărnii).
  Procentul fertilității ouălor de găină hrănite cu păstură a fost semnificativ îmbunătățit în comparație cu cel al controlului (procentul de eclozare al ouălor a fost semnificativ mai mare pentru grupul hrănit cu păstură). Mortalitatea embrionară totală a fost mai mică în grupul care a consumat păstură decât în grupul de control pozitiv.
PĂSTURA ALBeeNA (300 G) SE RECOMANDĂ CA ADJUVANT ÎN:

  • Boli și tulburări hepatobiliare (hepatite acute și cronice, hepatite virale, hepatite toxice, hepatice alcoolice, ciroze hepatice (atrofice, uscate, umede), congestie hepatică, insuficiență hepatică, steatoză hepatică, icter mecanic, diskinezie biliară, litiază biliară);
 • Boli ale copiilor (tulburări neuropsihiatrice, ADHD, anorexie, inapetență (lipsa poftei de mâncare), anemie, oligofrenie, rinită alergică, rahitism, tulburări de creștere, dificultăți de învățare, disbioză intestinală, malnutriție, denutriție, sindrom de malabsorbție intestinală, greutate corporală scăzută, etc.);
 • Boli gastrointestinale/digestive (enterocolite acute și cronice, enterite, gastroenterite, diaree, fistule enterocolice, parazitoze intestinale, ulcer gastric, ulcer peptic, ulcer duodenal, stenoză pilorică, gastrite, ptoză gastrică, stenoze esofagiene, rectocolite, cancer gastric, cancer intestinal, colite (de fermentație, de putrefacție, spastice, ulceroase), constipație, balonare, flatulență, floră intestinală dereglată (disbioză intestinală));
 • Boli ORL (răceală, gripă, astm bronșic, bronșită, tuse cronică, polinoză (rinoconjunctivită alergică provocată de polenul anemofil al unor plante precum ambrozia), faringită, amigdalită, sinuzită);
 • Boli neuropsihiatrice/neurologice și tulburări psihologice (schizofrenie, oligofrenie, depresie, anxietate, insomnie, neurastenie, distonie neurovegetativă, nevroze, migrene, tulburare de stres posttraumatică, șocuri emoționale, traume, șocuri traumatice, anorexie nervoasă);
 • Boli cardiovasculare (angină pectorală, ateroscleroză, insuficiență cardiacă, aritmie cardiacă, circulație sanguină deficitară, sindrom Raynaud, varice, flebite, fragilitate capilară);
 • Boli metabolice și simptome asociate (diabet, sindrom de oboseală cronică, distrofii, obezitate, intoxicații, dislipidemie (colesterol și trigliceride mărite), anemie (în special feriprivă), sindrom hipoanabolic, subponderalitate (greutate scăzută), hipovitaminoze, demineralizări, deficit de proteine);
 • Boli și simptome endocrine, genitale/sexuale (hipotiroidism, menopauză, sindrom premenstrual, tulburări menstruale, gușă tiroidiană, andropauză, tulburări de dinamică sexuală, slăbiciune sexuală, chisturi ovariene, noduli mamari, infertilitate masculină, tulburări ale sarcinii, adenom de prostată, cancer de prostată, prostatită cronică libidou scăzut, sindrom de premenopauză, afecțiuni ale sânilor, tulburări ale ciclului menstrual);
 • Boli și simptome generale (tulburări ale văzului, amețeli de origine neurologică și oftalmologică, reumatism, artrite, alergii, sistem imunitar scăzut, afecțiuni renale, cancer, hipertensiune arterială, alcoolism, convalescență, stare generală alterată, afecțiuni geriatrice (de vârsta a treia), căderea părului, tulburări de creștere ale unghiilor, boli de iradiere, afecțiuni ale pielii, părului și unghiilor, etc.).

  De asemenea, poate fi consumată de sportivi pentru creșterea performanței, ca de altfel și de bodybuilderi/culturiști, pentru mărirea masei musculare, a forței și a capacității de efort.COMPOZIȚIE PĂSTURĂ ALBeeNA (300 G)

Per recipient: 100% păstură în stare pură, crudă (proaspătă), recoltată și ambalată așa cum se găsește în stupină, netratatăNU CONȚINE: urme de pesticide, antibiotice, ceară, spori de mucegai sau alte impurități.
MOD DE PREZENTARE și LIVRARE: Pachet format din borcan de 300 G, cu păstură în stare pură.
DISPONIBILITATE: Păstura ALBeeNA este disponibilă și în următoarele gramaje: 100 G și 650 G.
RECOMANDARE DEPOZITARE: Păstura, cel mai indicat, se păstrează ca atare sau în miere (în proporție de 50%), la loc uscat și răcoros, unde temperaturile nu depășesc 15-20 grade Celsius, în ambalajul bine închis, ferită de umezeală și de lumina puternică (directă) a soarelui.
Poate fi păstrată și la temperatura camerei, dar nu în apropierea surselor directe și puternice de căldură, umezeală și lumină, în ambalajul bine închis. Dacă se păstrează bine închisă la loc răcoros și uscat, ea poate rezista până la 17 ani.
ATENȚIE: Păstura ALBeeNA este un produs 100% natural. Orice produs 100% natural nu poate fi standardizat din prisma proprietăților organoleptice; așadar, pot exista variații privind mirosul, aspectul sau culoarea de la un lot la altul; acest fapt nu influențează cu nimic siguranța și eficiența produsului. Pentru asigurarea biodisponibilității, eficienței și siguranței corespunzătoare, fiecare lot de materie primă și de produs finit sunt supuse unui proces de verificare extrem de riguros.

OBSERVAȚIE: Aproximativ 1-2% din populație suferă de alergie la produse apicole, sau dezvoltă alergie la anumite substanțe care intră în compoziția acestora. Păstura este un produs apicol foarte bine tolerat de către organism.
Pentru persoanele care au în antecedente alergii puternice sau care sunt foarte alergice (în general, nu numai la produse apicole) se recomandă să se înceapă administrarea păsturii cu o doză foarte mică, pentru verificarea toleranței. De pildă, se poate începe cu un singur grăunte de păstură, care se va dilua în 50 de ml de apă, într-un pahar, și se va amesteca foarte bine. Din amestecul rezultat se vor administra maxim 2 lingurițe pe zi, la 30 de minute după micul dejun și prânz. Dacă produsul este tolerat fără apariția unor simptome alergice caracteristice, se crește doza cu câte un grăunte pe zi până se va ajunge la cea mai mare doză tolerată sau la doza recomandată (în general, maxim 2 linguri de păstură pe zi) și la modul de administrare normal (detaliat în rândurile de mai jos). Este indicat să vă consultați înainte și cu un medic apiterapeut.

NOTĂ: Datorită procesului de fermentare, păstura este indicată inclusiv persoanelor care au o sensibilitate ridicată la polen. Păstura poate fi consumată de către orice persoană, după verificarea toleranței, chiar și în regim continuu (toată viața, fără oprire).


 

MOD DE ADMINISTRARE

 

 


ATENȚIE: Produsele apicole ALBeeNA sunt produse premium, foarte potente. Folosite împreună sunt sinergice și au rezultat terapeutic superior.

În cazul păsturii, propolisului și polenului ALBeeNA, la debutul curelor prezentate în rândurile de mai jos, mai ales pentru persoanele care nu au folosit niciodată produse apicole, este recomandat să se înceapă administrarea cu doze mici care se vor crește treptat pe parcursul a minim 7 zile, pentru a permite organismului să se acomodeze cu substanțele active. Ulterior, dozele se pot administra în regim normal, așa cum sunt recomandate.
Înainte de administrarea lăptișorului de matcă în formă pură (crudă) ALBeeNA, într-o cură consistentă, cu doze terapeutice (mai mari de 1g/zi), este indicată administrarea în primă fază a produsului Morning Joy, pentru acomodarea organismului cu substanțele active. Morning Joy conține miere de rapiță crudă și lăptișor de matcă pur, 5%, și se administrează 1-2 lingurițe, de două ori pe zi, dimineața și la prânz, după masă, timp de 14-30 de zile. După această perioadă, se poate începe administrarea lăptișorului de matcă pur (crud) ALBeeNA astfel: în prima săptămână se administrează 0.5 g/zi, după masă, urmând ca apoi să se administreze normal (dimineața, sublingual, în dozele recomandate în rândurile de mai jos, în cadrul fiecărei cure în parte).
Este indicat să vă consultați înainte și cu un medic apiterapeut.

 
UZ INTERN, ca adjuvant (ADULȚI):
ATENȚIE: Dozele (cantitățile) produselor apicole ALBeeNA din cadrul curelor de mai jos pot fi chiar mărite, dar cu acordul medicului apiterapeut (în unele situații, în special păstura și polenul, au nevoie de doze mai mari, administrate în una până la 3 prize pe zi; spre exemplu, pentru păstură, se pot administra doze de până la 40-60g/zi, în timp ce pentru polen se pot administra doze de până la 150g/zi).

Păstura poate fi consumată de către persoanele suferinde de diabet, acestea putând să aibă chiar beneficii extraordinare de pe urma pâinii albinelor (păstura, prin conținutul de vitamine B complex și antioxidanți (polifenoli, flavonoide, etc.), ajută la optimizarea metabolismului carbohidraților, la prevenirea, ameliorarea sau tratarea neuropatiei diabetice, la prevenirea, ameliorarea sau tratarea complicațiilor asociate diabetului (oftalmologice, dermatologice, cardiovasculare, neurologice, etc.), la scăderea glicemiei (are o acțiune asemănătoare cu cea a insulinei) și chiar la contracararea efectelor nocive ale medicamentelor de sinteză administrate bolnavilor de diabet). Pot fi consumate fără probleme și lăptișorul de matcă, propolisul și polenul crud (chiar și mierea poate fi consumată de către diabetici, dar în cantități rezonabile, cu ajustarea dietei (de pildă, pentru fiecare linguriță de miere administrată, să se scadă din alimentația de zi cu zi o felie de pâine), sub supravegherea medicului curant sau a medicului apifitoterapeut).CURĂ PENTRU BOLI HEPATOBILIARE,
(hepatite acute și cronice, hepatite virale, hepatite toxice, hepatice alcoolice, ciroze hepatice (atrofice, uscate, umede), congestie hepatică, insuficiență hepatică, steatoză hepatică, icter mecanic, diskinezie biliară, etc.).

Se recomandă administrarea păsturii ALBeena împreună cu propolis apos ALBeeNA și lăptișor de matcă pur (crud) ALBeeNA. Se poate combina și cu polen crud congelat poliflor ALBeeNA, astfel:

Păstură
: 2 linguri/zi, la 30 de minute după micul dejun și masa de prânz, în cure de 3 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 3 cure pe an, dar nu mai puțin de 2 pentru efect terapeutic optim).

Propolis apos: 3 picături pe kg/corp. La o greutate de 60 de kg, doza zilnică recomandată este de maxim 180 picături, împărțită în trei prize: 60 de picături dimineața, 60 la prânz și 60 seara, încorporate în miere de albină polifloră sau diluate în 50 ml de apă călduță, înainte de mese, pe stomacul gol. Se administrează zilnic în cure de 3 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 3 cure pe an, dar nu mai puțin de 2). După administrare este bine să nu se consume alimente sau băuturi timp de minim 30 de minute.
Lăptișor de matcă: 2-3 g/zi, administrate sublingual (sub limbă) până la dizolvare totală, dimineața, imediat după administrarea propolisului, în cure de 3 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 3 cure pe an, dar nu mai puțin de 2).
Polen crud congelat poliflor
: maxim 40 g/zi. 4 lingurițe dimineața și 4 la prânz, între mese (la minim o oră după micul dejun și prânz, dar nu mai târziu de ora 16), ca atare sau cu puține fructe sau puțin iaurt, în cure de 3 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 3 cure pe an, dar nu mai puțin de 2).
CURĂ PENTRU BOLI GASTROINTESTINALE și simptome asociate,

(disbioze intestinale, ulcer gastric, duodenal, peptic; gastrite, colite, enterocolite, constipație, etc.).
Se recomandă administrarea păsturii ALBeeNA împreună cu lăptișor de matcă pur (crud) ALBeeNA și propolis apos ALBeeNA. Se poate combina și cu polen crud congelat poliflor ALBeeNA, astfel:

Păstură
: 1-2 linguri pe zi, la 30 de minute după micul dejun și prânz, în cure de 3 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 3 cure pe an, dar nu mai puțin de 2 pentru efect terapeutic optim).

Lăptișor de matcă: 2-3 g/zi, administrate sublingual (sub limbă) până la dizolvare totală, dimineața, cu 30 de minute înainte de micul dejun, în cure de 3 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 3 cure pe an, dar nu mai puțin de 2).
Propolis apos: 1-2 picături pe kg/corp. La o greutate de 70 de kg, doza zilnică recomandată este de minim 70 de picături, maxim 140 picături, împărțită în trei prize, dimineața, la prânz și seara, încorporate în miere de albină polifloră sau diluate în 50 ml de apă călduță, înainte de mese, pe stomacul gol. Se administrează zilnic în cure de 2 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 4 cure pe an, dar nu mai puțin de 3). După administrare este bine să nu se consume alimente sau băuturi timp de minim 30 de minute.
Polen crud congelat poliflor: 20 g/zi. 2 lingurițe dimineața și 2 la prânz, între mese (la minim o oră după micul dejun și prânz, dar nu mai târziu de ora 16), ca atare sau cu puține fructe sau iaurt, în cure de 3 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 3 cure pe an, dar nu mai puțin de 2).CA STIMULENT (CURĂ),

(pentru îmbunătăţirea stării psihice, creşterea randamentului intelectual, îmbunătăţirea memoriei, a atenției și a concentrării; pentru reducerea anxietății, a stărilor de oboseală; pentru sindrom de oboseală cronică, sindrom burn-out (de epuizare), astenie de toamnă și de primăvară, etc.) dar și pentru EFECT ANTI-AGING (încetinirea procesului de îmbătrânire și îmbunătățirea calității vieții), SUPORT NUTRITIV (în anemii, sindrom de malabsorbție, malnutriție, denutriție, stres, etc.) și SUPORT ANABOLIC (pentru sportivi, în vederea stimulării creșterii musculare, refacerii mai rapide după antrenamente, etc.).
Se recomandă administrarea
păsturii ALBeeNA împreună cu lăptișor de matcă pur (crud ALBeeNA, polen crud congelat poliflor ALBeeNA și propolis apos ALBeeNA, astfel:

Păstură: 2 linguri pe zi, la 30 de minute după micul dejun și prânz, în cure de 2 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 4 cure pe an, dar nu mai puțin de 3 pentru efect terapeutic optim).
Lăptișor de matcă:
2-3 g/zi, administrat sublingual (sub limbă) până la dizolvare totală, dimineața, cu 30 de minute înainte de micul dejun, în cure de 2 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 4 cure pe an, dar nu mai puțin de 3).

Polen crud congelat poliflor: 40 g/zi. 3-4 lingurițe dimineața și 3-4 la prânz, între mese (la minim o oră după micul dejun și prânz, dar nu mai târziu de ora 16), ca atare sau cu puține fructe sau puțin iaurt, în cure de 2 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 4 cure pe an, dar nu mai puțin de 3).
Propolis apos: 1-2 picături pe kg/corp/zi. La o greutate de 70 de kg, doza zilnică recomandată este de minim 70 de picături, maxim 140 de picături, împărțită în trei prize, dimineața, la prânz și seara, încorporate în miere de albină polifloră sau diluate în 50 ml de apă călduță, înainte de mese, pe stomacul gol. Se administrează zilnic în cure de 2 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 4 cure pe an, dar nu mai puțin de 3). După administrare este bine să nu se consume alimente sau băuturi timp de minim 30 de minute.


CURĂ PENTRU ÎNTĂRIREA IMUNITĂȚII / IMUNITATE SCĂZUTĂ,
Se recomandă administrarea păsturii ALBeeNA împreună cu lăptișor de matcă pur (crud) ALBeeNA și
propolisul apos ALBeeNA. Se poate combina și cu polen crud congelat poliflor ALBeeNA, astfel:


Păstură: 1-2 linguri pe zi, la 30 de minute după micul dejun, în cure de 3 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 3 cure pe an, dar nu mai puțin de 2, primăvara și toamna, pentru efect terapeutic optim).
Lăptișor de matcă
: 2-3 g/zi, administrat sublingual (sub limbă) până la dizolvare totală, dimineața, cu 30 de minute înainte de micul dejun, în cure de 3 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 3 cure pe an, dar nu mai puțin de 2, primăvara și toamna).

Propolis apos: 1-2 picături pe kg/corp. De pildă, la o greutate de 60 de kg, doza zilnică recomandată este de minim 60 de picături, maxim 120 de picături, împărțite în trei prize: dimineața, la prânz și seara, încorporate în miere de albină polifloră sau diluate în 50 ml de apă călduță, înainte de mese, pe stomacul gol. Se administrează zilnic în cure de 3 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 3 cure pe an, dar nu mai puțin de 2, primăvara și toamna). După administrare este bine să nu se consume alimente sau băuturi timp de minim 30 de minute.
Polen crud congelat poliflor: 20 g/zi. 2 lingurițe dimineața și 2 la prânz, între mese (la minim o oră după micul dejun și prânz, dar nu mai târziu de ora 16), ca atare sau cu puține fructe sau puțin iaurt, în cure de 3 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se se poate relua cura (se pot face 3 cure pe an, dar nu mai puțin de 2, primăvara și toamna).CURELE pentru FAZA ACUTĂ (răceală, gripă, viroze, etc.), BOLI CARDIOVASCULARE (cardiopatie ischemică, ateroscleroză, boală coronariană, etc.), BOLI INFLAMATORII și AUTOIMUNE (adenom de prostată, tiroidită hashimoto, vitiligo, dermatită herpetiformă duhring, lupus, artrite, etc.), BOLI INFECȚIOASE (bacteriene, virale, parazitare, fungice precum: Helicobacterioză, Tuberculoză, Boala Lyme, Toxoplasmoză, Sifilis, SIDA, Pneumonie, Candidoză sistemică, etc.), BOLI METABOLICE și simptome asociate (diabet, sindrom metabolic, gută, sindrom hipoanabolic, etc.), DEZECHILIBRE HORMONALE (libidou scăzut, menopauză, andropauză, hipo și hipertiroidie, etc.), BOLI NEUROLOGICE, NEUROPSIHIATRICE și boli/simptome asociate (boala Parkinson, maladia Alzheimer, scleroză multiplă. etc.) și BOLI ONCOLOGICE (cancer de gât, sâni, colon, ficat, piele, sânge (leucemie), pancreas, vezică, prostată, rinichi, creier, etc.), care includ și păstura ALBeeNA, le puteți găsi în cadrul modului de administrare al propolisului apos ALBeeNA, dând click aici.

UZ INTERN, ca adjuvant (COPII):

 
Pentru copiii cu vârsta de peste 3 ani
, păstura ALBeeNA se administrează o linguriță/zi, la 30 de minute după micul dejun, în cure de 2-4 săptămâni, cu pauză 2-4 săptămâni, după care se poate relua cura.

Pentru efect terapeutic sporit și polivalent, se recomandă administrarea împreună cu propolis apos ALBeeNA (1 picătură pe kg/corp/zi, doză împărțită în 3 prize, în puțină miere, picurat pe o bucățică de pâine sau diluat în puțină apă călduță), polen crud congelat poliflor ALBeeNA (o linguriță pe zi, la o oră după micul dejun) și lăptișor de matcă pur (crud) ALBeeNA (câte o jumătate de linguriță pe zi (0,5 g/zi), dimineața, imediat după micul dejun).


ATENȚIE: Înainte de administrarea lăptișorului de matcă în formă pură (crudă) ALBeeNA, copiilor cu vârsta de peste 3 ani, într-o cură consistentă, cu doze de 0,5 g/zi (o jumătate de linguriță), este indicată administrarea produsului Morning Joy, pentru acomodarea organismului cu substanțele active. Morning Joy conține miere de rapiță crudă și lăptișor de matcă pur, 5%, și se administrează 1 linguriță pe zi, dimineața, imediat după micul dejun, timp de 14-30 de zile. După această perioadă se poate începe administrarea lăptișorului de matcă în formă pură (crudă) ALBeeNA, așa cum este indicat în rândurile de mai sus.


UZ EXTERN, ca adjuvant:

În dermato-cosmetică, păstura poate fi folosită pentru hrănirea pielii, încorporată în măști cosmetice, combinată cu miere, lăptișor de matcă și alte ingrediente (gălbenuș de ou, uleiuri esențiale, aloe vera, ulei de măsline, etc.).

 

 

CONTRAINDICAȚII și ATENȚIONĂRI
A nu se folosi dacă sigiliul de siguranță este deteriorat sau lipsește.
A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor mici.
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic, fără acordul medicului sau terapeutului.
Consultați medicul apiterapeut înainte de a începe un tratament naturist pe bază de produse apicole.
Păstura este contraindicată persoanelor care suferă de alergie sau hipersensibilitate / intoleranță la păstură / produse apicole.
Copiilor mai mici de 3 ani li se poate administra păstură numai cu acordul medicului.
Femeile însărcinate și cele care alăptează, dacă nu suferă de alergie / hipersensibilitate / intoleranță la produse apicole, pot consuma păstură, cu prudență, cu acordul medicului curant.
Dacă apar reacții de hipersensibilitate, intoleranță sau alergie, stopați administrarea și consultați medicul, terapeutul sau farmacistul.
Consultați medicul înainte de folosire dacă vă administrați și medicamente alopate.

Dacă simptomele persistă sau se agravează încetați administrarea și consultați medicul.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Supliment meditatie

Acest produs contine:

Pastura100.00%

Alte produse similare

Pastura ALBEENA
Pastura
ALBEENA
Pastura cu vitamina… ALBEENA
Pastura cu vitamina…
ALBEENA
Polenic - polen,… ALBEENA
Polenic - polen,…
ALBEENA
Miere cu pastura FAGURELE AURIU
Miere cu pastura
FAGURELE AURIU
Borcanul copiilor… PRISACA TRANSILVANIA
Borcanul copiilor…
PRISACA TRANSILVANIA
Comag plant b supozitoare… CONIMED
Comag plant b supozitoare…
CONIMED

Parerile clientilor

Exceptionala pentru ficat
Sotul meu de cand ia pastura Albeena nu mai are lichid in abdomen, a inceput sa slabeasca. Medicii spun ca-i bine. Acum nu mai facem control la 12 zile. Suntem programati peste o luna. Nu mai este galben la fata. Din momentul in care a inceput sa ia pastura starea lui este mult mai buna. Multumesc mult. Dv. mi-ati dat speranta... am multa incredere. Dumnezeu sa va binecuvanteze!
scrisa de Nicoleta / 03.03.2021 20:35
Nota 100
Un produs minunat de la minunatele albine. Felicitări!
scrisa de N. Nicu / 03.12.2020 13:16
Un produs f. sanatos si f. gustos.
scrisa de MONICA- BIANCA / 15.11.2018 17:39
pastura
Foarte foarte bun produsul si eficient. A avut efect chiar din prima zi pentru colon
scrisa de gina marin / 26.01.2018 18:19
bun. dar scump :)
scrisa de dinescu / 04.10.2017 13:30
Un produs foarte bun, creat în stupul albinelor, bun pentru imunitate şi sistemul digestiv!
scrisa de Gherasim / 07.06.2017 18:31
Apreciez promptitudinea cu care am fost servita,nu-mi pot spune docamdata o parere despre produs.Il iau de prea putin timp.O sa revin cu aprecieri duap cirac 30 de zile.Multumesc
scrisa de anca / 18.05.2017 15:19
Foarte buna dar vreau mai multe informatii.
scrisa de panymaiera / 12.05.2015 09:51
recipient
borcanul nu este cel din reclama d-stra
scrisa de marius.otu / 21.04.2015 20:40
un deliciu
F bun
scrisa de dinuanca_17ro / 13.03.2015 19:48
produs foarte bun
scrisa de popovicidaniela / 29.10.2014 15:33
Foarte foarte buna si eficienta!
scrisa de anna_s_maria / 20.08.2014 10:43
pastura
va multumesc pentru rapiditatea onorarii comenzii, produsele sunt foarte bune
scrisa de atodiresei_filmari / 08.07.2014 18:18
Suntem adeptii produselor naturale si am mai folosit laptisor de matca ALBEENA. Pastura pentru mine este un aliment-miracol.Nota 10
scrisa de luminitapripici / 25.02.2014 09:52

Clientii remediu au asociat acest produs cu:

Laptisor de matca pur crud 2% 10-HDA
100gr ALBEENA

105.00 lei
Laptisor de matca pur crud 2% 10-HDA
125gr ALBEENA

122.00 lei
Polen crud congelat poliflor
400gr ALBEENA

34.00 lei
Pastura de la ALBEENA are un gramaj de 300gr si este comercializat in magazinul Remediu la pretul de 110.00 lei. Forma lui de prezentare este solid, face parte din categoria Pastura si contine pastura. Caracteristicile tehnice/prospectul/informatiile despre Pastura 300gr prezentate pe site pot contine mici inadvertente. Pentru mai multe detalii despre acest produs sau alte produse de la ALBEENA ne puteti contacta telefonic la 0765.68.17.17.