revista

Pastura este de 3 ori mai puternica decat polenul

Pastura este de 3 ori mai puternica decat polenul

Pastura inseamna acea mixtura de polen partial fermentata care se pastreaza in fagure pentru hrana albinelor, cu proprietati incredibile pentru organism. Pastura sau mai bine zis, „painea albinelor”, sta la baza alimentatiei acestora datorita numeroaselor calitati vitale pentru sanatatea si dezvoltarea lor. Acest lucru a convins specialistii sa cerceteze produsul apicol misterios inca de acum 60 de ani, Rezultatele sunt uimitoare.

Beneficiile pe care le are pastura asupra sanatatii sunt inca greu de epuizat: de la caracterul hepatoprotector mai puternic decat al polenului, la efectul antihemoragic datorat vitaminei K si acidului folic, de la forta curativa in caz de ciroza, ulcer si alte probleme digestive, la intinerirea organismului si vitalitate, de la probleme de fertilitate la adenomul de prostata, pastura nu inceteaza sa ne surprinda.

Painea albinelor este un derivat extrem de nutritiv, realizat din polenul recoltat de albine,  amestecat cu nectar si microorganisme. Oamenii de stiinta au inteles ca albinele isi mentin extrem de sanatoasa colonia datorita pasturii pe care o consuma, fapt pentru care au decis ca produsul apicol respectiv trebuie sa aiba o valoare nutritiva vizibil mai mare decat mierea sau polenul.

Componentele majore ale polenului fermentat sunt proteinele si aminoacizii, lipidele (grasimi, uleiuri sau derivatele lor) si zaharurile. Toti aminoacizii esentiali pentru oameni (fenilalanina, leucina, valina, isoleucina, arginina, histidina, lisina, metionina, threonina, triptofan) pot fi gasiti in polen, cat si in alte produse apicole, prolina fiind cel mai abundent aminoacid. Multe zaharuri simple prezente in

peletele de polen – fructoza, glucoza si sucroza vin din nectar sau miere, iar polizaharidele precum pectina, celuloza, lignina si altele sunt predominant componente ale polenului. Dupa pastrarea lui in fagure, enzimele si zaharurile ulterior adaugate creeaza pastura, in urma fermentatiei acidului lactic.

Polenul fermentat este cu siguranta exceptional: abunda in vitamine si aminoacizi, vindeca afectiunile digestive si metabolice, trateaza anemia, protejeaza sistemul cardiac si vine in sprijinul persoanelor cu sistemul imunitar deficitar sau slabit.

Pastura nu isi pierde valorile nutritionale in timp si poate tine pana la 2 ani

„Painea albinelor” are o valoare nutritionala mult mai mare decat a polenului, fiind de 3 ori mai puternica in efecte si proprietati. In timp ce polenul isi pierde o mare parte din valoarea nutritionala rapid (de obicei, motivele sunt conditiile gresite de procesare si pastrare), pastura  este o alternativa sigura si de durata. Ea nu isi pierde nici o parte din calitati, datorita procesului de fermentare realizat de albinele lucratoare care nu face decat sa adauge noi proprietati benefice acestei mixturi de polen: enzime, bacterii, miere etc. In general, pastura poate tine pana la 2 ani fara sa isi denatureze valoarea nutritionala. Polenul, ca si alte alimente bogate in proteine, isi pierde calitatile rapid in timp, cand este pastrat in mod incorect sau cand este uscat. Polenul proaspat pastrat la temperatura camerei isi pierde valoarea nutritionala in cateva zile, iar cel pastrat la frigider pierde o parte din potentialul nutritiv dupa un an de pastrare, odata cu  aminoacizii.

Pastura – considerata un medicament eficient transpus in remediu natural

Ea contine, practic, toti aminoacizii esentiali, numeroase vitamine (A, B1, B2, B3, B6, C, E, H, biotina, acid folic si rutina), minerale (calciu, fier, potasiu, fosfor, sodiu) si este cel mai des recomandata in afectiunile digestive, in afectiunile hepatice, in metabolismul dezechilibrat, in imunitate slaba si alergii.

Apicultorii au fost incurajati sa separe pastura de fagure atunci cand culeg mierea si sa o pastreze ca medicament miraculos oferit in special copiilor, femeilor insarcinate sau aflate la lactatie, convalescentilor si batranilor. In timp, au invatat sa exploateze echilibrat acest produs al naturii pentru a nu decima coloniile de albine, dar si sa fructifice beneficiile sale.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Copil mofturos? Ajuta-l sa iubeasca mancarea sanatoasa!

Pentru un părinte este groaznic atunci când copilul său…

Alimentatia atunci cand iti doresti sa ramai insarcinata

Alimentatia este extrem de importanta atunci cand o femeie vrea…

Carnea in alimentatie si starea de constienta

Carnea, alimentația și starea de conștiență Dacă în țările…

Tratamentul naturist al alergiilor alimentare

Alergiile alimentare sunt destul de greu de controlat, dar cu…

Alimentatie pentru un creier sanatos

Acizii grași pentru un creier alert Când se vorbește despre…

Beneficiile consumului de microalge si alge marine

Algele verzi, roșii și brune: varec, kombu, wakame, hijiki,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Ai colesterolul marit? Scade colesterolul rau cu cateva metode

Cea mai buna cale prin care poti regla nivelul de colesterol…

Ce poti manca pentru a stimula metabolismul sa arda grasimile mai repede

Natura ne ofera unele produse minune cu efect termogenic –…

Top alimente periculoase pe care ar trebui sa le scoti de pe listele de cumparaturi

Stim, este enervant sa primesti reguli peste reguli: ce sa mananci,…