Natura ne ofera unele produse minune cu efect termogenic – arzi calorii pe masura ce mananci – sau care pur si simplu contin nutrienti ori compusi care stimuleaza metabolismul.
Si tocmai aceste produse le avem la indemana destul de des, dar poate nu stim cum anume functioneaza ele in interior. Hai sa vedem ce putem manca pentru a stimula metabolismul.
Kefirul cu probiotice
Fata de alte lactate, kefirul este un aliment probiotic mai eficient. Cu o alimentatie atat de haotica precum cea moderna, microflora bacteriana se poate dezechilibra, raportul dintre bacteriile benefice si cele patogene fiind in detrimentul sanatatii noastre. Un surplus de probiotice zilnic sau cat mai des cu putinta are rolul de a regla flora intestinala. Kefirul este un probiotic natural care incurajeaza inmultirea florei bacteriene benefice care protejeaza organismul, sustine imunitatea si ajuta in asimilarea nutrientilor ingerati.
Daca nu iti place kefirul, poti incerca muraturile si legumele murate.
Somonul cu acizi omega
Aici trebuie sa fii atent sa il alegi pe cel salbatic si nu pe cel din acvaculturi. Somonul salbatic are cel mai bun raport de acizi grasi Omega-3 – recomandati pentru sanatatea creierului, a inimii, a incheieturilor si a colonului. In plus, este hipoglicemic, ceea ce inseamna ca previne cresterea brusca a insulinei si depozitarea grasimii pe talie. Raportul optim de omega-3 si omega-6 te mentine suplu, sanatos si satul.
Quinoa cu superputeri
Aceasta pseudocereala este un boom de sanatate! Este alternativa perfecta pentru cereale;e integrale pentru ca detine mai multe fibre si nutrienti, ofera multa energie si satietate si previne balonarea. Abunda in proteine, vitamine B si minerale si are foarte putine calorii. Nu contine gluten.
Nucile care ard grasimile
In general, nuciferele sunt recomandate pentru mentinerea sanatatii, satietate si diete de slabit. Insa nucile clasice sunt bogate in acizi grasi Omega-3 care activeaza procesul de ardere a grasimilor prin faptul ca pastreaza nivelul insulinic stabil. In plus, consumate in dieta hipoglicemica, studiile arata ca nucile ajuta la arderea a 300 de calorii pe zi, fata de cazul unei diete hiperglicemice.
Sardinele cu proteine si vitamine B
Acesti pestisori sunt fantastici: nu contin mercur, dar contin multi acizi grasi Omega-3, vitamine B si proteine care nu au efect inflamator spre deosebire de alte produse animale.
Kale cu fibre
Este accesibila oricui, in zilele noastre, si se poate prepara in multe feluri. Kale este un aliment alcalin, bogat in fibre care incetinesc productia de glucoza care poate creste nivelul de insulina. In plus, detine si fier si mangan, care reduc hormonii stresului in organism.
Orezul brun
Aceasta cereala integrala abunda in crom – mineral care ajuta in reglarea glicemiei si astfel reduce depozitarea de grasimi in zonele nedorite.