•
Polenul de albine este o combinație de polen de plante, enzime, nectar, miere și alte secreții produse de albine. Biblia și textele egiptene antice sunt printre primele dovezi documentate a utilizării sale în scopul ameliorării diverselor afecțiuni[1]. Este considerat o mină de aur a nutriției, o sursă de nutrienți vitali, datorită componentelor sale active care au proprietăți medicinale semnificative pentru sănătate. Polenul de albine conține compuși bioactivi, inclusiv proteine, aminoacizi, lipide, carbohidrați, minerale, vitamine și polifenoli. Componentele vitale ale polenului îmbunătățesc diferite funcții ale corpului și oferă protecție împotriva multor boli[2].
Polenul conține minerale, 0.6% vitamine, circa 1% carotenoide, 1,6% polifenoli, 5,1% lipide, 10,4% aminoacizi, 22,7% proteine, 30,8% carbohidrați.
Procentul mediu de proteine din polen este de 22,7%, inclusiv aminoacizi vitali precum triptofan, fenilalanină, metionină, leucină, lizină, treonină, histidină, izoleucină și valină. Acești aminoacizi nu sunt sintetizați în corpul nostru, dar joacă un rol important în creșterea optimă și în promovarea sănătății.
Substanțele esențiale, inclusiv vitaminele și bioelementele, sunt prezente în 0,7% din întregul material. Polenul de albine este o sursă potențială de vitamine solubile în grăsimi precum vitamina E, provitamina A, vitamina D și vitamine solubile în apă, cum ar fi vitaminele B1, B2, B6 și C, de asemenea o sursă de acizi precum biotina, rutina, acid pantotenic, nicotinic, inozitol și folic. Bioelementele includ macroelemente precum sodiu, magneziu, calciu, fosfor și potasiu, precum și microelemente precum zinc, cupru, mangan, fier și seleniu. Acești metaboliți contribuie la potențialul terapeutic al polenului de albine.
Beneficii / efecte
Cum acționează suplimentul Polen 500 asupra organismului tău:
Ingrediente:
Polen poliflor; capsulă: vegetală.
Apiterapie
Apiterapia se referă la ”terapia cu albine” (apis – albină în limba latină, therapiae – terapie/serviciu/tratament) sau, mai corect spus, terapia realizată cu produsele realizate de albinele melifere (miere, polen, ceară de albine, propolis, lăptișor de matcă, venin de albine, păstură). Apiterapia este o practică cu origini îndepărtate, fiind menționată în tratate care datează din anii 2500 î.Hr. Dacă în vremurile străvechi, principalele utilizări ale produselor realizate de albine vizau mai ales ameliorarea afecțiunilor de la nivelul pielii și dobândirea unei bune stări generale a organismului, în ziua de azi, apiterapia are beneficii dovedite în ameliorarea multor boli. Cu ajutorul studiilor, observațiilor clinice și a medicilor apiterapeuti parteneri, misiunea noastră este de a dezvolta suplimente alimentare apicole funcționale pentru a combate simptomele și bolile care pot afecta: sistemul imunitar, funcția hepatica/cardio-vasculară/respiratorie, sistemul digestiv, sistemul renal, etc. Unul dintre marile avantaje ale apiterapiei este acela că ajută la prevenire îmbolnăvirilor prin întărirea imunității și sporirea calității vieții.
Recomandări și indicații terapeutice
Conform studiilor suplimentul Polen 500 se recomandă în special în următoarele situații:
Mod de administrare
Câte 1 capsulă de două ori pe zi, cu o cantitate adecvată de apă.
Durata de administrare
Studiile au demonstrat că pentru a beneficia de rezultate optime este nevoie de o cură de minimum 12 săptămâni.
Contraindicații
Polen 500 este contraindicat persoanelor care prezintă alergie sau hipersensibilitate la produsele apicole (polen, propolis). Produsul nu se consumă de către copii, femeile însărcinate sau care alăptează.
Atenționări
Acest produs este un supliment alimentar. A nu se administra copiilor sub 3 ani. A se păstra la loc uscat, ferit de lumină și căldură (la temperaturi sub 25° C). A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor. Produsul nu este recomandat ca înlocuitor al unui regim alimentar variat și echilibrat și al unui mod de viață sănătos. A nu se depăși porția zilnică recomandată.
Conținut pachet
Flacon PET cu 60 de capsule. Greutate netă: 32,7 g
Știai că…
… în societățile antice, în principal în Grecia, China și Egipt, produsele apicole erau utilizate pe scară largă în medicină? Vechii egipteni descriau polenul ca fiind „un praf dătător de viață”.
… originile vegetale și geografice, pe lângă alți factori, cum ar fi condițiile atmosferice, natura solului și comportamentul albinelor, afectează compoziția chimică a polenului?
Referințe
[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8230257/
[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8230257/
[3] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8230257/
[4] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24262487/
[5] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4486804/