•
Compoziție: pulbere din sâmburi de caise, obţinută prin măcinarea lentă pe o moară tradiţională cu pietre a sâmburilor de caise. Prin măcinarea lentă, valoarea nutriţională a făinii obţinute este superioară faţă de făina măcinată industrial. Sâmburii de caisă sunt bogaţi în proteine, sunt cea mai bogată sursă naturală de vitamina B17(amigdalină sau laetrile)- când este digerată se descompune în glucoză, benzaldehidă(analgezic) şi acid cianhidric. B17 previne şi tratează, de asemenea, tensiunea arterială şi ameliorează durerile provocate de artrită. Contine cianaţi care nu sunt benefici pentru sănătate, de aceea nu se consumă în cantităţi mari.
Este indicat adulţilor care suferă de polihipovitaminoze, astenii, carenţe de calciu, fier şi magneziu. Se recomandă câte 10g în cure de 10 zile.
Mod de utilizare: se foloseşte în cure sau preparate culinare delicate, precum salate, sosuri sau iaurt.
Ideal pentru sportivi, vegetarieni, vegani, dieta paleolitică.