revista

Secretele unei relatii de succes

Secretele unei relatii de succes

Pentru a supravietui incercarilor vietii, orice relatie are nevoie de o baza solida. Terapeutii sexuali sunt de parere ca exista sapte lucruri esentiale pentru o relatie de succes.

1.    Iubiti-va propria persoana

Va va fi greu sa credeti ca cineva va iubeste daca dumneavoastra nu va iubiti propria persoana.

Respectul de sine este foarte important pentru o relatie de cuplu sanatoasa. Daca sunteti impacat cu dumneavoastra in ciuda oricaror sentimente sau slabiciuni pe care le aveti, veti avea mai multa incredere in propria persoana. Iar atunci cand aveti incredere in propria persoana si sunteti siguri de sine, va puteti bucura de partenerul dumneavoastra si de bucuria pe care acesta o aduce in viata dumneavoastra nu doar pentru ca simtiti ca aveti nevoie de acesta ca sa supravietuiti.

Daca ati avut experiente neplacute in trecut este bine sa discutati aceste probleme cu un prieten de incredere sau cu un consilier. S-ar putea sa va tenteze ideea de a va baza pe partener pentru mai multa siguranta, dar cu cat mai puternic sunteti ca individ cu atat mai puternica si mai echilibrata va fi relatia dumneavoastra.

2.    Placeti-va partenerul

Relatiile sanatoase se desfasoara intre oameni care se plac cu adevarat. Este posibil ca discutiile despre dragoste sa vi se para romantice, dar este important sa retineti ca dragostea este un sentiment care vine si trece.

Daca va placeti cu adevarat unul pe celalalt, daca va face placere sa fiti impreuna, daca sunteti de acord cu modul de gandire si comportamentul celuilalt si daca aveti aceleasi idealuri in viata atunci sentimentele de dragoste nu vor intarzia sa apara.

Este important sa-i spuneti si partenerului ca il placeti. Respectul si increderea se construiesc pe cuvinte calde de incurajare si sprijin. Faceti-i si complimente si veti contribui la sporirea incredere de sine a partenerului.

3.    Petreceti timpul in mod placut

Importanta lucrurilor poate fi masurata prin cantitatea de timp pe care sunteti dispusi sa o acordati. In primele faze ale relatiei, cuplurile isi prioritozeaza in mod instinctiv relatia. Dar odata cu trecerea timpului, viata se incarca cu serviciul si copiii, iar timpul petrecut impreuna scade adesea din lista de prioritati.

Daca nu petreceti impreuna timp placut in mod regulat exista sanse sa va despartiti. Chiar daca acest lucru inseamna sa faceti sacrificii, amintiti-va ca acest lucru este o investitie in fericirea dumneavoastra viitoare.

4.    Comunicati

Comunicarea este esentiala pentru o relatie sanatoasa. Aceasta este singura modalitate prin care ii puteti spune partenerului cine sunteti, ce doriti si de ce va comportati in felul in care o faceti. Discutand va permiteti sa intrati in lumea intima a celuilalt.

A comunica mai bine inseamna inseamna sa spuneti deschis si cinstit exact ceea ce ganditi si simtiti. Mai inseamna, de asemenea, sa ascultati partenerul fara sa-l judecati.

5.    Argumentati bine

Este important sa acceptati ca certurile sunt normale intr-o relatie. Cu totii suntem unici si avem dreptul sa fim diferiti.

Cuplurile care stiu sa discute pe baza argumentelor nu trebuie sa-i faca griji pentru faptul ca nu sunt mereu de acord. O cearta buna este o oportunitate de a va impartasi sentimentele si de a va intari intari legatura incercad sa gasiti o solutie care sa va faca fericiti pe amandoi. Poate fi o experienta care sa va faca sa aveti mai multa inceredere in relatia dumneavoastra si care sa va apropie.

6.    Atingeti-va in fiecare zi

Atingerea este o nevoie umana vitala. Studiile au demonstrat ca fara atingeri, multe animale – inclusiv oamenii - mor inca din copilarie. Prin mangaieri si elibereaza in creier un narcotic natural, precum si unul chimic, oxitocina care este esentiala pentru perechile umane.

Atingerea are puterea de a alina si sprijini, de a proteja si  de a incuraja, de a relaxa si, desigur, de a excita. In orice cuplu viata sexuala poate sa aiba perioade mai dificile, dar nevoia noastra de afectiune fizica nu se schimba niciodata.

7.    Acceptati schimbarea

De-a lungul anilor omul se schimba iar aceste schimbari va mentin relatia in viata. Si viata se schimba – si nu mereu in felul in care ne dorim noi.

Schimbarea poate sa aduca ocazii de dezvoltare si de intimitate, dar poate sa fie si durereoasa. Poate sa insemne un nou mod de gandire sau un nou mod de viata. Poate sa insemne de asemenea si renuntarea la lucruri care va erau familiare si le considerati sigure.

In relatiile de succes, cuplurile au invatat sa se adapteze si sa adopte schimbarile impreuna. Partenerii accepta schimbarea ca pe un lucru inevitabil in viata si se sprijina reciproc la bine si la rau.

Nu este usor sa aplicati cele sapte principii, dar cu cat veti incerca sa le transformati in reguli de baza cu atat mai puternica va deveni relatia dumneavoastra.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Moduri in care sexul creeaza o legatura puternica in cuplu

Sexul este pentru relatie ceea ce e untul de arahide pentru…

Intalneste-te cu un tip mai scund ca tine!

Da, suna comic, dar exista destula stereotipizare si prejudecati…

5 idei despre femeia ideala: ce-si doresc barbatii?

Recent, Ellen DeGeneres, o binecunoscuta gazda de televiziune…

Prietena cu fostul? De ce este imposibil sa fii prietena cu fostul partener

Cumva, sa fii prietena cu fostul ar trebui sa se rezume la a…

Tiparul infidelului: tipuri de oameni care tind sa insele

Nimeni nu vrea sa aiba de-a face cu un cuceritor, dar adeseori…

Care sunt secretele unui cuplu fericit?

Probabil sunt cupluri pe care le vezi pe strada si le vezi atat…

Ce prefera barbatii in pat?

Barbatii nu prefera acrobatii din partea ta, in asternuturi,…

Cum decurge prima intalnire?

Nu incepe cu emotiile, respira. Este doar o intalnire. Desi…

Ce cauta barbatii la o relatie?

S-ar putea, foarte bine, sa cauti si tu aceleasi lucruri ca…

Esti singur si disponibil? Cum iti afecteaza asta viata?

Starea de bine generala si independenta emotionala, relationala,…