•
Seringa portocalie pentru insulina avand capacitatea de 1 ml. Reguli pentru administrare insulinei: Dupa ce ati pregatit seringa, tampoane uscate si cu alcool medicinal, veti proceda la urmatoarele: Spalati mainile cu apa si sapun, si apoi stergeti- cu un prosop curat; Rotiti usor seringa intre palme, pentru a incalzi si omogeniza insulina; Aspirati aer in seringa pana la doza de insulina ce trebuie administrata; Stergeti capacul flaconului cu un tampon cu alcool si asteptati sa se evapore alcoolul; Introduceti aerul in flacon; Aspirati insulina in seringa, tinand seringa cu acul in sus iar flaconul cu capacul in jos, asigurand 1-2 unitati in plus pe care le aruncati dupa scoaterea acului din seringa; Loviti cu degetul usor seringa tinuta cu acul in sus, pentru a elimina bulele de aer; Dezinfectati cu un tampon de alcool locul ales pentru administrarea insulinei si asteptati sa se evapore (alcoolul inactiveaza insulina); Administrarea insulinei subcutanat . Daca pacientul este slab administrati insulina cu acul la 45de grade, formand un pliu, pentru a nu se administra insulina intramuscular. Daca pacientul este gras, acul se introduce la 90de grade; Aspirati putin, tragand de pistonul seringii, dupa introducerea subcutanata a acului, pentru a verifica daca nu ati patruns intr-un vas de sange; Injectati insulina rapid, apasand pe piston; Scoateti acul dupa ce ati numarat pana la 5 si comprimati usor, fara miscari circulare, cu un tampon de ta uscata, pentru a nu se pierde pe traseu insulina.