revista

Totul despre celulita, mituri si adevaruri

Totul despre celulita, mituri si adevaruri

Toate femeile cauta sa scape de celulita. Aceasta asa-zisa “afectiune” a pielii confera pielii un aspect inestetic, de “coaja de portocala” pe abdomen, coapse si fund, devenind o problema obsesiva chiar pentru multe persoane. Cum facem sa scapam de grasimea vizibila de pe corpul nostru?

Femeile incearca aproape orice solutie pusa la indemana specialistilor – creme, masaje, laser sau altele. Dar care functioneaza cel mai bine?

Celulita este o problema cosmetica, in niciun caz o boala sau o afectiune serioasa. Textura pielii care
aduce a “coaja de portocala” se observa in special cand pielea este presata, stransa, dar pentru unele persoane, devine vizibila si cand pielea este relaxata. Ea apare cel mai adesea pe spate, abdomen, coapse, sani sau brate.

Cauzele? Depozitele de grasime care stau alaturi de fibrele de colagen atasate de muschii de dedesubt. Cand aceste fibre sunt inghesuite de grasime, aceasta impinge pielea, cauzand acele gropite inestetice. Celulita apare mult mai des la femei decat la barbati.

Oamenii slabi au celulita? Da, celulita are legatura cu structura pielii, nu cu greutatea. Si femeile slabe au celulita, nu doar cele supraponderale. Si genetica joaca un rol aici, daca mama a avut celulita, este probabil ca si copilul sa aiba. In aparitia celulitei mai intervin si schimbarile hormonale si varsta, factori de necontrolat de catre noi. In schimb, ceea ce putem controla pentru a preveni celulita are legatura cu miscarea fizica si cu dieta. Fluctuatiile de greutate, dieta bogata in carbohidrati, inactivitatea sau retentia de fluide si deshidratarea – toti sunt factori care duc la aparitia celulitei.

Bronzul poate ascunde celulita? Ce-i drept, bronzul poate atenua din aspectul celulitei, dar cand el se duce, pielea poate arata chiar mai rau. Expunerea la razele UV poate dauna mai mult pielii, facand-o mai subtire.

Slabitul poate ajuta la diminuarea celulitei? Nu prea. Daca celulita este cauzata de depozitele de grasime, pare logic ca scaderea in  greutate sa ajute in acest caz. Insa in unele studii facute in anii trecuti, femeile care au slabit nu au scapat si de celulita. Ba mai mult, la unele a devenit si mai vizibila, pentru ca pielea se lasa in urma pierderii de kilograme. Solutia pare sa vina din partea retinolului: daca se aplica o crema cu 0.3% retinol pe piele, timp de 6 luni, este posibil ca celulita sa dispara usor-usor.

Retinolul stimuleaza tesutul pielii sa ingroase pielea care acopera celulita si gropitele ei.

Cremele pe baza de plante functioneaza? Cremele naturiste contin o varietate de extracte din plante precum gingko biloba, trifoi, ulei de primula (evening rose) care se pare ca reduc celulita prin faptul ca au rol asupra circulatiei sangelui. Dar nu exista studii stiintifice in acest sens, recunoastem.

Masajul? Lipomasajul activeaza pielea prin faptul ca o pune in miscare prin diferite tehnici. Tratamentul functioneaza, insa de cele mai multe ori, celulita apare dupa ce tratamentul este oprit. Aparatele cu radiofrecventa  conduc caldura si masajul tesuturilor catre grasimea de sub piele, pentru a topi depozitele grase si pentru a intinde pielea. Studiile – minore in acest caz – au arata ca exista asemenea beneficii, cel putin temporar. Dispozitivele cu laser se axeaza pe construirea colagenului si ingrosarea pielii prin masaj, aspiratie, racire si radiofrecventa pentru a distruge celulita cu succes relativ.

Impachetarile calde, aromate, pot sa se simta foarte bine pe piele, reducand centimetrii in plus prin deshidratare. Dar nu exista dovezi certe ca aceste impachetari au efect de lunga durata asupra celulitei.

Care sunt solutiile? Solutiile se refera la un stil de viata sanatos. Dieta si vestitele exercitii nu te scapa de celulita complet, dar tonifiaza pielea si muschii. O combinatie de antrenamente de forta si aerobic (jogging, mersul pe jos) pot forma muschi si arde grasimile. Hidratarea si evitarea unei alimentatii bogate in carbohidrati sunt ideale.

Dati click aici pentru cele mai bune produse pentru celulita!

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
Conuri auricolare ceara de albine (mici) 2buc HOVAN
-25%
5 ,04 LEI
6,72
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Pasii necesari pentru spalarea corecta si completa a parului

Este destul de important sa inveti cum sa-ti pregatesti parul…

Infectie urinara sau infectie genitala? Cum faci diferenta intre ele

Multe femei ajung, cel putin o data in viata, sa se intrebe…

10 lucruri de stiut despre caderea parului. Ce este alopecia areata?

E un cosmar pe care tot mai multi oameni, in special barbati,…

10 utilizari ale uleiului din arbore de ceai

Pe langa uleiul de cocos, atentie, si uleiul din arbore de ceai…

5 moduri in care zatul de cafea mai frumoasa!

Pe langa faptul ca bautura aceasta neagra si amaruie te energizeaza,…

4 utilizari eficiente ale carbunelui activ in frumusete

Cea mai renumita intrebuintare a carbunelui activ este ca tratament…

Tratament pentru căderea părului: sucul de ceapa și miere

Sucul de ceapa se recomanda in multe probleme de sanatate, de…

Remedii pentru dureri provocate de proteza dentara

Proteza dentara este de mare ajutor cand dintii slabesc si cad…

SOS Arsuri solare! Remedii acasa pentru arsuri solare

Inca e canicula, inca exista riscul de-a te alege cu arsuri…