•
INGREDIENTE: ulei de macadamia (Macadamia ternifolia) 100% natural Uleiul este obtinut prin presarea la rece a nucilor de macadamia. Are un continut ridict de acid palmitoleic care, fiind asemanator sebumului uman, este absorbit in piele foarte repede.
Componenti principali: acid oleic, acid palmitoleic (omega-7), acid palmitic, acid stearic, acid linoleic, (omega-6), acid linolenic (omega-3).
Uleiul de macadamia este in special recomandat pielii fragile, in tratamentul vergeturilor, cicatricilor si a tesutului cutanat deteriorat, pentru tenul dezechilibrat. Are efect nutritiv si actioneaza la nivel celular pentru refacerea integritatii pielii. Este foarte emolient, hidratant, antirid si cu o actiune reparatorie, este bogat in vitaminele A1, B1, B2 si minerale, antioxidanti, combate radicalii liberi, protejeaza celulele, le hraneste avand o capacitate mare de regenerare. Are proprietatea de a vindeca rani minore de suprafata ale pielii, arsurile solare. Poate fi utilizat ca masca in cazul parului fragil si ingrijire intensiva pentru maini uscate. Uleiul din nuci de macadamia este ideal pentru masaj corporal sau facial, avand consistenta asemanatoare cu sebumul uman, se absoarbe foarte rapid in piele lasand-o fina si catifelata. A se utiliza de cate ori este necesar. În uz intern este indicat pentru prevenirea bolilor cardio-vasculare. Foarte utilizat in diverse retete de salate, dulciuri si semipreparate culinare datorita aromei deosebite. Administrare:5-10 picaturi /zi Ulei de MACADAMIA (Macadamia integrifolia) Arborele de macadamia creste pe coastele subtropicale din Australia, unde a si fost descoperit de Lord John Macadam in anul 1857. Macadamia face parte din familia Proteaceae, iar din cele 9 specii existente, doar doua produc fructe comestibile. În zilele noastre arborele de macadamia, este raspandit nu doar in Australia, ci si in America Centrala si Africa de sud. Arborele de macadamia este vesnic verde, creste pana la o inaltime de 5 metri, iar fructul denumit si nuca are o forma rotinda cu un invelis verde fibros. Nucile de macadamia au o coaja maronie foarte dura in interiorul caruia gasim miezul de culoare galbuie, aromat si untos. Dintre toate nucile, cele de macadamia sunt cele mai bogate in ulei. Nucile de macadamia pt fi consumate ca atare, sau adaugate in bomboane de ciocolata, fursecuri sau inghetata. Nucile de macadamia contin: acid palmitoleic (Omega 7), acizi grasi Omega 3 si 6, vitaminele A, E, B2. B3, B6; minerale: calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu etc Uleiul de macadamia se obtine prin presarea la rece a nucilor de macadamia, cu proprietati benefice atat intern cat si extern. Proprietati terapeutice: antioxidant, calmant, cicatrizant, emolient, hidratant, protector celular, regenerant etc. Uz intern: -datorita acizilor Omega 3 si 6, previne formarea colesterolul rau (LDL) si al trigliceridelor; -previne ingrosarea arterelor; -vitaminele A si E sunt o sursa de antioxidanti, care previn afectiunile cardiovasculare; -previne hipertensiunea arteriala; -imbunatateste memoria; -stimuleaza pofta de mancare. Uz extern: -continutul de Omega 7, care este un acid gras asemanator sebumului secretat de pielea noastra, face ca uleiul de macadamia sa fie usor absorbit de piele cu efect emolient si hidratant; -previne imbatranirea prematura a pielii; -recomandat pentru tenul uscat, matur si degradat; -ideal pentru tenul cuperozic; -previne aparitia vergeturilor; -hraneste si inmoaie pielea deshidratata si descuamata; -grabeste vindecarea leziunilor minore de suprafata ale pielii; -stimuleaza circulatia sanguina; -hidrateaza si regenereaza parul deteriorat si uscat.