•
INGREDIENTE: ulei din samburi de struguri, (Vitis Vinifera). Ulei din samburi de struguri, se obtine prin presarea la rece a acestora. Este 100% pur fara adaos. Calitatile sale nutritive sunt foarte valoroase, contine acizi grasi saturate aprox. 11%, acizi grasi mononesaturate 16-20% si polinesaturate 68-75%.
Componenti principali: acizi grasi: linoleic, linolenic, oleic, palmitic, stearic, vitamina E, F
Mod de utilizare: Intern:Este un ulei cu un puternic rol antioxidant, contribuind la mentinerea elasticitatii vaselor de sange si la scaderea nivelului colesterolului. Ajuta de asemenea la prevenirea hipertensiunii arteriale. Are rol de protejare a sistemului circulator, marind totodata capacitatea de rezistenta a sistemului imunitar. Stimuleaza regenerarea celulara, are efect antioxidant, dermonutritiv si emolient. Fiind un ulei cu o consistenta fina, usoara, se absoarbe rapid in piele si nu lasa urme grase.
Extern este folosit ca solutie de masaj pentru piele, pe care o hraneste, previne uscarea sa, ajuta la mentinerea tineretii si a elasticitatii naturale, regenereaza si revitalizeaza pielea. Este eficient in prevenirea si reducerea ridurilor, mai ales a celor din jurul ochilor. Pentru tenul uscat o data la trei zile se aplica pe piele ca atare, nediluat, se maseaza obrajii, pometii, fruntea si gatul, cu ulei din samburi de struguri.
Administrare:5-10 picaturi /zi Ulei din SÂMBURI DE STRUGURI Vta de vie (Vitis vinifera) este o planta originara din regiunea mediteraneana, Europa Centrala, sudul Germaniei, Spania, Italia, sud-vestul Asiei, Maroc, sudul Iranului etc. Aceasta planta poate atinge o inaltime de 35 de metri, are frunzele mari palmate iar fructele sunt niste boabe de culoare alb-verzuie, rosie pana la purpuriu spre negru care cresc in ciorchine. Vta de vie se cultiva in special pentru fructe din care se obtin diferite soiuri de vin. Deloc de neglijat sunt si samburii de struguri, care contin substante nutritive valoroase pentru sanatatea noastra. Dupa cum ii spune si numele „vta de vie” este un izvor al vietii cultivat de mii de ani, dar cu toate acestea extratia uleiului din samburi de struguri este mai recenta din motive de tehnologie. Printre primele tari care au obtinut ulei din samburi de struguri au fost Franta si Italia, unde s-a folosit in alimentatie. Pe parcus s-au descoperit si efectele benefice ale uleiului asupra pielii. Cel mai valoros este uleiul din samburi de struguri presat la rece, care pastreaza calitatile benefice organismului nostru si trebuie consumat „crud”, pe cand cel rafinat pe care il gasim in magazine se poate folosi la gatit si prajit. Uleiul presat la rece se consuma ca atare, sau in alimente neprocesate termic gen: salate, sosuri etc. Uleiul presat la rece din samburi de struguri contine: acid oleic, acid linoleic, acid linolenic, vitamina E, F, resveratrol, cupru, seleniu, zinc etc. Proprietati terapeutice: antioxidant, antialergic, antibacterian, astringent, antiinflamator, cicatrizant, emolient, higratant, regenerat. Uz intern: -grasimile nesaturate mentin elasticitatea si permeabilitatea vaselor de sange si previn bolile vasculare; -recomandat persoanelor care sufera de varice si hemoroizi, intarind capilarele; -reduce colesterolul rau, previne ateroscleroza si bolile cardiace; -previne infarctul miocardic; -intareste sistemul imunitar si fereste de infectii; -antioxidantii previn procesele de imbatranire prematura a celulelor; -previne formarea tumorilor; -opreste procesele degenerative ce afecteaza creierul astfel ca previne boala Alzheimer; -mentine sanatatea articulatiilor si are afect antiinflamator recomandat persoanelor care sufera de reumatism si artrita; -are efect antialergic deoarece blocheaza enzimele care produc histaminele. Uz extern: -hraneste si previne uscarea pielii; -stimuleaza producerea de colagen; -hidrateaza si revigoreaza tenul matur; -estompeaza ridurile fine; -recomandat tenului acneic cu actiune antibacteriana si astringenta; -cicatrizeaza ranile usoare: zgarieturi, arsuri minore etc. -adjuvant in caz de fragilitate capilara, recomandat pentru ten cuperozic; -imbunatateste circulatia in cazul venelor varicoase; -previne si trateaza celulita; -hraneste firul de par.