•
CE CONTINEUn element important al uleiului de armurariu este silimarina. Aceasta este un complex de substante antioxidante (solidianin, silibina, etc) care fac ca produsul sa aiba puternice proprietati hepatoprotectoare. Uleiul de armurariu contine substante carotenoide si vitamine (E, B, D, K). De asemenea are micro si macro-elemente: magneziu, potasiu, fier, mangan, calciu, seleniu, zinc, vanadiu, aluminiu, cupru, crom. Nu lipsesc acizii grasi polinesaturati de tipul celui linoleic (Omega-6), dar si acid oleic (Omega-9).
CUM ACTIONEAZAUleiul de armurariu are proprietati foarte bune asupra functiei hepatice, reduce inflamatiile ficatului, ajuta la detoxifierea ficatului, protejeaza si creste rezistenta membranelor celulelor hepatice. Ajuta la regenerarea hepatocitelor care sufera deteriorari din cauza substantelor toxice, a consumului de alcool in exces. Aceste proprietati se datoreaza activitatii substantelor antioxidante din compozitia lui, a vitaminelor C si E, a complexului de silimarina. Este utilizat ca adjuvant pentru regenerarea celulei hepatice in cazurile afectiunilor hepatice.
CUM SE CONSUMASpecialitate naturala cu gust tonic-amarui, obtinut prin presare la rece, nerafinat. In scop terapeutic, dimineata si la prinz cate o lingura cu 30 minute inainte de masa. Poate fi folosit pentru prepararea sosurilor precum si ca adaos in salate si terciuri.
ISTORICAcest ulei este obtinut pe presa Solaris, prin presarea la rece a semintelor de armurariu. Dupa presare uleiul este decantat si apoi filtrat printr-un filtru de bumbac natural, asigurand astfel o calitate superioara a uleiului obtinut.
PENTRU CE RECOMANDAMArmurariul este unul dintre cele mai eficiente remedii ale afectiunilor hepatice, fiind utilizat pe scara larga in fitoterapie sub forma de capsule, macinatura, seminte sau ulei.