•
Ulei esential de Arbore de Ceai Australian - 100 % pur fara adaos.
Mod de utilizare: Masaj: 4-6 picaturi de ulei esential incorporat intr-un ulei vegetal. Baie:5-10 picaturi in apa de baie. Aromaterapie: 3-5 picaturi amestecat cu apa.
INGREDIENTE: ulei esential de arbore de ceai australian (Melaleuca alternifolia)
Pastrare: a se pastra la loc uscat si racoros, ferit de lumina soarelui. - are un miros specific, ierbos cu note lemnoase.
Proprietati: antiviral, antimicrobian, antiseptic, antifungic, antiinfectios, dezinfectant si tonic.
Se poate folosi ca adjuvant in: infectiile respiratorii, ale tractului urinar, in cistite, uretrite, infectii cu candida, utilizat prin bai de sezut, in cazul afectiunilor respiratorii prin inhalatii. În tratamente cosmetice si pentru ingrijirea parului se foloseste ca adjuvant in cazul: tenului gras, acneic, al eruptiilor cutanate si herpesului, al micozelor unghiilor, pentru scalpul cu exces de sebum si matreata. Amestecat intr-un ulei de baza, se foloseste prin masaj local in caz de: raceala, artrita, dureri de picioare, in cazul intepaturilor de insecte si al arsurilor solare. Amestecat in putin alcool dezinfecteaza ranile superficiale, zgarieturile si taieturile. Adaugat in apa de gura sau in pasta de dinti, improspateaza respiratia, previne placa bacteriana si mentine sanatatea gingiilor. Combinata cu gelul de Aloe Vera, contribuie la atenuarea durerilor in zona zoster. În aromaterapie: pentru improspatarea si dezinfectarea aerului, invioreaza mintea, corpul si spiritul, inspira incredere si optimism.
Contraindicatii: persoanele cu tenul sensibil.
A nu se utiliza nediluat! A nu se lasa la indemana copiilor! A se evita contactul cu ochii! Nerecomandat femeilor gravide, mamelor care alapteaza, persoanelor alergice la acest produs. Unele uleiuri pot provoca reactii alergice la persoanele sensibile, de aceea este necesara testarea sensibilitatii
Numai pentru uz extern! ARBORE DE CEAI AUSTRALIAN Uleiul de arbore de ceai este un ulei esential extras din frunzele de Melaleuca alternifolia, o planta orginara din Australia. Are proprietati antiseptice si este folosit ca tratament adjuvant in tratarea ranilor si prevenirea infectarii lor, taieturi superficiale, arsuri (inclusiv arsuri solare), acnee, ciuperca piciorului, infectii fungice minore. Au dovedit actiunile antiseptice, antimicrobiene, antifungice ale acestui ulei (datorita compusilor sai activi), mai ales in ceea ce priveste combaterea infectiilor fungice, acneei sau infectiilor vaginale. Uleiul a fost utilizat ca tratament complementar si in tratarea plagilor chirugicale, si in tratamente stomatologice. Uleiul se utilizeaza de obicei diluat si nu se recomanda administrarea sa pe cale orala deoarece poate fi toxic. Compusii uleiului de arbore de ceai sunt responsabili pentru actiunile sale benefice. Specialistii considera ca uleiul de arbore de ceai este foarte sigur pentru administrarea tegumentara, locala, si ca poate fi aplicat zilnic pe piele. Daca este aplicat in stare pura, in concentratie de 100%, uleiul poate determina aparitia unei iritatii locale, de aceea nu se utilizeaza nediluat. Uleiul din arborele de ceai este folosit in produse pentru igiena orala, lotiuni pentru corp, sampoane (in special in formulele antimatreata, sau destinate pielii sensibile a capului), balsam pentru buze, si produse destinate tratarii infectiilor fungice ale unghiilor, in creme antifungice, in creme recomandate in tratamentul acneei moderate
-Uleiul de arbore de ceai este integrat si in produse de uz stomatologic : pasta de dinti si apa de gura. In cazul in care el este un ingredient activ in astfel de produse, pacientii trebuie sa fie foarte prudenti si sa nu-l inghita.