revista

Va doriti aceleasi lucruri?

Va doriti aceleasi lucruri?

Orice relatie este testata in timp: odata cu trecerea timpului, conceptiile, aspiratiile si ambitiile noastre se schimba. Terapeutii sexuali incearca sa ne ajute sa facem ca relatiile noastre sa faca fata provocarii.

Prima atractie

Lucrurile pe care le aveti in comun reprezinta o parte importanta pentru atractia initiala. Unii antropologi sunt de parere ca la nivel inconstient mergem atat de departe incat sa alegem parteneri care ne seamana.

Pe masura ce relatia se dezvolta, fiecare experienta traita impreuna ne ofera posibilitatea sa aflam daca suntem compatibili. Avem aceleasi gusturi muzicale? Ne distram la aceleasi glume? Ne place acelasi tip de oameni?
 
Daca vi se pare ca aveti multe lucruri in comun, veti incepe se va cercetati aspiratiile pentru viitor ca sa vedeti daca veti avea un viitor impreuna.

Ce spun ambitiile noastre despre noi?

Atunci cand incepem sa vorbim despre visele si ambitiile noastre impartasim lucruri dragi inimii noastre. Facem dezvaluiri despre valorile noastre personale  si despre prioritatile noastre. De exemplu:

•    Daca ati castiga 1 milion de lire, ce ati face cu el? Sau, ca sa spunem altfel, care sunt lucrurile care va fac fericiti?
•    Daca ati pleca pe o insula pustie si ati putea lua cu dumneavoastra doar trei lucruri, care ar fi acelea? Sau, care sunt cele mai importante lucruri din viata dumneavoastra?

Pe cont propriu

O persoana care spune :”Daca as castiga 1 milion de lire as cumpara o casa noua pentru noi” exprima ceva diferit fata de o persoana care spune:”Mi-as cumpara o masina sport”.

O persoana care uita sa mentioneze partenerul printre lucrurile pe care le-ar lua pe o insula pustie ar trebui sa fie pregatita sa se apere.

Atunci cand visele se schimba

Partenerul dumneavoastra insista asupra faptului ca uraste sa calatoreasca, dar acum si-a anuntat dorinta de a emigra in Canada. Cum se poate intampla asa ceva?

 Pe masura ce imbatranim, cei mai multi dintre noi devin mai intelepti si mai siguri pe sine. Gusturile si prioritatile noastre se schimba. Capacitatea de schimbare face posibil sa fiti fericiti langa aceeasi persoana timp de 70 de ani. O experieta de viata bogata o constituie observarea modului in care parintii dumneavoastra s-au schimbat si s-au dezvoltat impreuna.

Dar acest lucru poate sa ne si sperie putin. Este posibil sa ne sperie gandul ca partenerul nostru a crescut departe de noi. Un timp este posibil sa ni se para ca avem putine lucruri in comun si ca nu ne cunoastem partenerul atat de bine precum credeam. Dar, chiar daca visele noastre nu coincid o vreme, nu inseamna ca nu se vor uni din nou in viitor.

Discutati impreuna

Cel mai important lucru este ca dumneavoastra si partenerul dumneavoastra sa aveti aceleasi valori si principii despre viata. Iar cuplurile descopera acest lucru odata ce discuta despre motivatiile si nevoile lor.

De exemplu: Daca dumneavoastra doriti sa escaladati pe munte  iar partenerul dumneavoastra doreste sa scrie literatura stiintifico-fantastica, amandoi doriti sa va satisfaceti o nevoie personala de a face anumite lucruri care presupun rezistenta, perseverenta si talent.

Sau, daca partenerul dumneavoastra doreste sa munceasca peste program cat se poate de mult, in timp ce dumneavoastra va doriti sa petreceti cat mai mult timp acasa, este posibil a amandoi sa considerati copiii ca fiind pe primul loc si doriti sa faceti tot ce va sta in putinta pentru ei.

Exercitii practice

Daca obiectivele dumneavoastra in viata par sa fie doua lumi total diferite, totusi nu renuntati. Stati impreuna si aflati de ce aveti nevoie pentru a va implini obiectivele. Poate o sa observati ca obiectivele dumneavoastra sunt aceleasi ca si ale partenerului – si doar traiectoria este diferita.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Moduri in care sexul creeaza o legatura puternica in cuplu

Sexul este pentru relatie ceea ce e untul de arahide pentru…

Intalneste-te cu un tip mai scund ca tine!

Da, suna comic, dar exista destula stereotipizare si prejudecati…

5 idei despre femeia ideala: ce-si doresc barbatii?

Recent, Ellen DeGeneres, o binecunoscuta gazda de televiziune…

Prietena cu fostul? De ce este imposibil sa fii prietena cu fostul partener

Cumva, sa fii prietena cu fostul ar trebui sa se rezume la a…

Tiparul infidelului: tipuri de oameni care tind sa insele

Nimeni nu vrea sa aiba de-a face cu un cuceritor, dar adeseori…

Care sunt secretele unui cuplu fericit?

Probabil sunt cupluri pe care le vezi pe strada si le vezi atat…

Ce prefera barbatii in pat?

Barbatii nu prefera acrobatii din partea ta, in asternuturi,…

Cum decurge prima intalnire?

Nu incepe cu emotiile, respira. Este doar o intalnire. Desi…

Ce cauta barbatii la o relatie?

S-ar putea, foarte bine, sa cauti si tu aceleasi lucruri ca…

Esti singur si disponibil? Cum iti afecteaza asta viata?

Starea de bine generala si independenta emotionala, relationala,…