Afin 20plicuri ADNATURA

Producator: ADSERV
Brand: ADNATURA
Forma prezentare: plicuri, 20 buc
Pret magazine: 6.33 lei
Pret remediu.ro:
5.50 lei
IN STOC
TVA: 9% inclus
Cantitate: plata card suplimente

Contribuie la echilibrarea tranzitului intestinal accelerat
Cromul şi flavonoidele din compoziţia lor contribuie la reducerea glicemiei
Susţin buna funcţionare a căilor urinare
Antioxidant.

Beneficii:


-frunza de afin conţine glucochinone care contribuie la reducerea acumulării glucozei în sânge
-datorită conţinutului în taninuri catehice are un efect astringent, reducând un tranzit intestinal prea accelerat
-ajută la reducerea disconfortului apărut la urinare, şi la calmarea iritaţiilor tractului urinar, la protejarea acestuia de microorganisme potenţial patogene şi realizarea normală a funcţiei excretoare
-antioxidant

Compoziţie:


Frunze de Afin– Folium Myrtilli.

Principii active:


Flavone (hiperozidă, quercitrozidă), taninuri catehice, arbutoyid, mirtilina, proantociani, vacciină, arbutină, ericolină, alcooli (cerilic, palmitic şi miristic), saruri minerale.

Acţiune:


Hipoglicemiant, astringent, antidiareic, diuretic, antihemoragic, antiinflamator si antiseptic intestinal si urinar.

Intern: se utilizează ca adjuvant în: diabet zaharat, gută, diaree, enterită, enterocolită, colită de fermentaţie, hemoroizi, infecţii urinare,  boli reumatismale, hiperuricemie (exces de acid uric în sânge), fragilitate capilară.

Extern: se utilizează ca adjuvant în: hemoroizi, fisuri anale.

Administrare:


Intern: infuzie-peste un plic se toarna  250 ml apă clocotita. Vasul se acopera si se lasa in repaos 10-15 minute, dupa care se strecoara. Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi.

Extern: se fac spălături de 3-4 ori pe zi cu infuzia obţinuta din plantă.

Contraindicaţii:


Sarcina, alaptare, constipaţia cronică.

Avertizari:


Poate interactiona cu anticoagulante, antiagregant-plachetare, agenti trombolitici sau heparine cu masa moleculara mica la administrare concomitenta.

Acest produs este un supliment alimentar.

Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos.

A nu se lãsa la îndemâna si la vederea copiilor mici.

A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.

Rolul componentelor:


Afinul a fost utilizat in tratarea afectiunilor oculare: cataracta, retinopatie diabetica, retinita pigmentara, glaucom, degenerescenţă maculară; pentru îmbunătăţirea vederii nocturne şi datorită acţiunii vasoprotectoare.
De asemenea, fitoterapeuţii recomandau afinele şi pentru tratarea diareei, infecţiilor urinare şi diabetului zaharat.
Fructele de afin erau utilizate pentru tratarea şi prevenirea scorbutului. Unii chirurgi din Europa întrebuinţau afinele pentru vindecarea rănilor.
Potrivit unor surse secundare, taninul din compoziţia afinului este substanţa activă responsabilă de eficienţa terapeutică în tratamentul diareei, ulcerelor orale și durerilor de gât, fapt care a permis utilizarea plantei din cele mai vechi timpuri.

Primele menţiuni în scrierile europene despre efectele benefice ale afinului asupra sănătăţii datează aproximativ din anul 1100. Utilizarea acestuia pentru efectele sale asupra ochilor a fost cu adevărat răspândită mai ales pe teritoriul actual al Italiei, dar conform legendei, în timpul celui de-al doilea război mondial era consumat sistematic de piloţii flotei aeriene britanice, mai ales înaintea raidurilor nocturne. Amerindienii cunoşteau proprietăţile de conservant natural ale afinelor. Ei făceau o mâncare numită pemmican, care consta într-un amestec de afine cu carne uscată sau peşte uscat, făcute pastă iar aceasta le asigura oamenilor necesarul de proteine şi vitamine. De asemenea, conţin o mare cantitate de vitamina C. Iată de ce, expuşi riscului de a face scorbut, marinarii de odinioară duceau cu ei în lungile călătorii pe mare butoaie întregi de afine.

Indienii foloseau afinele şi ca medicament, amestecându-le cu făină de porumb şi punând cataplasme pe răni pentru a preveni infectarea sângelui.
Afinul este un subarbust stufos, rămuros, cu frunze mici, ovale, iar fructul este numit afină și reprezintă o bacă de culoare albastru-închisă, zemoasă, cu suc violaceu, cu gust plăcut dulce acrișor. Înflorește în lunile mai-iunie.
Frunzele și fructele de afin conțin compuși antioxidanți ce pot preveni afecțiunile cardiovasculare sau agravarea acestora. Pe lângă vitamina C, fructele mai conțin antocianozide, împreună cu hiperozidă și quercetrin (flavonoide). Sinergismul acestor compuși generează efecte benefice asupra sănătății organismului. Antioxidanții previn formarea radicalilor liberi și daunele asupra celulelor în cazul oxidării, daune ce conduc la formarea celuleor canceroase. Antocianii ajută de asemenea la creșterea rezistenței pereților vaselor de sânge și cresc fluxul de circulare al sângelui, evitând astfel și agregarea plachetelor sanguine. Extractul din frunză de afin protejează vasele împotriva aterosclerozei prin scăderea nivelului LDL colesterol (colesterol rău), factor major în formarea plăgilor de aterom. Cercetări recente au demonstrat că extractele din fructe și din frunze prezintă beneficii terapeutice printre care și efectul de inhibare al histaminei de către fructele de afin, mecanism atribuit abilității crescute a afinului în vindecarea rănilor și a ulcerului gastrointestinal. Acest mecanism se datorează unor taninuri catehice, compuși cu acțiune astringentă și antiinflamatoare. Studii pe extractul de frunză de afin arată ca această plantă est eficientă împotriva unor germeni precum Escherichia coli și Staphylococcus aureus.

Colesterol Formula Nutrific
Tensiune Formula Nutrific

Parerile clientilor

Nu exista nicio parere despre acest produs.

Clientii remediu au asociat acest produs cu:

Ceai de tensiune c25
20pl FARES

10.06 lei
Ceai de castravete amar cu stevie
20pl HYPERICUM

12.42 lei
Ceai de afine
20pl FARES

5.67 lei
Afin de la ADNATURA are un gramaj de 20pl si este comercializat in magazinul Remediu la pretul de 5.50 lei. Forma lui de prezentare este plicuri, face parte din categoria Ceai plante A-F si contine . Caracteristicile tehnice/prospectul/informatiile despre Afin 20pl prezentate pe site pot contine mici inadvertente. Pentru mai multe detalii despre acest produs sau alte produse de la ADNATURA ne puteti contacta telefonic la 0765.68.17.17.