•
Compozitie Partile aeriene cu frunze tinere ale plantei de busuioc - Ocimum Basilicum.
Principii active Uleiul volatil din busuioc contine linalol, eucaliptol, eugenol, estragol, camfor, anetol, taninuri si saponozide triterpenice.
Actiune Antiseptica, carminativa, galactogoga, antiemetica, diuretica, antiinflamatoare, antifungica, febrifuga. Studii recente au aratat ca in compozitia busuiocului intra mai multe substante cetonice care au o actiune directa asupra celulelor hepatice. Prin consumul de ceaiuri de busuioc si chiar de busuioc verde sau uscat - ca si condiment in preparatele culinare, celulele hepatice sunt stimulate sa produca o cantitate mai mare de enzime, ajutand astfel la o mai buna functionare a ficatului.
Recomandari Intern: stimularea digestiei, meteorism abdominal, colici abdominale (balonari, senzatie de voma), aerofagie, anorexie, ulcer gastric sau duodenal, colite de fermentatie, diaree, gripa, raceli, bronsite, cefalee, infectii urinare.
Mod de administrare Intern: infuzie-peste o lingurita cu planta se toarna 250 ml apa clocotita. Vasul se acopera si se lasa in repaos 10-15 minute, dupa care se strecoara. Se bea caldut si neindulcit, cate 3 cani cu ceai pe zi, intre de mesele principale.
Contraindicatii La persoanele cu sensibilitate alergica deosebita poate produce reactii alergice de intensitate variata. Nu se va administra copiilor sub 3 ani si femeilor gravide (poate provoca varsaturi). A se evita supradozarea. Acest produs este un supliment alimentar. Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata. A nu se lãsa la indemana si la vederea copiilor mici. A nu se depasi doza zilnica recomandata.