revista

Ce plante aromatice sa cultivi acasa

Ce plante aromatice sa cultivi acasa

Este sanatos, este frumos, este ieftin si te binedispune imediat! De ce sa nu salvezi niste economii si sa te bucuri de natura in propria casa, crescand anumite condimente sau plante aromatice preferate, care dau culoare vietii si mancarii? Mai ales ca sunt recomandate in mancarurile tale favorite, sunt pline de antioxidanti si de nutrienti esentiali!

Jumatate din valorille nutritionale ale plantelor se pierd in 30 de minute de la culegere, ne spun expertii in gradinarit. Dar cand le cultivi tu singur, poti culege doar mici cantitati, proaspete, de planta. Iata care sunt cele mai bune plante aromatice de crescut in propriul camin!

Rozmarin

Aceasta plantuta aromata contine acid carnozic, care lupta cu celulele canceroase. Mai mult, mirosul de rozmarin poate imbunatati memoria! El creste cel mai bine in lumina soarelui si udat din plin. Si nu uita, la fiecare atingere usoara, va emana o aroma unica, foarte placuta.

Cimbru

A fost folosit mult timp drept remediu pentru problemele respiratorii precum bronsita si detine proprietati antiseptice. Mai mult, cimbrul nu are calorii si ofera o aroma inconfundabila mancarii precum supele si salatele. Se poate cultiva in orice colt al casei, pentru ca ramane de o marime redusa, cu flori bogate si mici. Doar sa il tii la lumina solara.

Lavanda

Nu e doar o planta care se foloseste pentru parfumul sau relaxant. Este plina si de proprietati curative: aroma sa te ajuta sa adormi mai usor si contine antioxidanti precum polifenoli – care lupta cu balonarea. Creste lavanda in spatii mai deschise, luminoase cel putin 8 ore pe zi.

Busuiocul

Aceasta planta aromatica are rolul de a calma nervii, este o sursa buna de fibre si are un efect detoxifiant asupra ficatului, ceea ce o recomanda in mesele diminetii de dupa o noapte alba. Busuiocul are un aport si in curatarea iritatiilor tenului, datorita actiunii antiinflamatoare. Putin busuioc te ajuta pe termen lung! Creste usor, fie in incaperi, fie in aer liber, nu are nevoie decat de apa la doua zile.

Patrunjel

Desi e o planta-condiment comuna, foloseste-o din plin in mancare! Este plin de nutrienti si vitamine precum A si C. o lingura de patrunjel iti ofera jumatate din doza zilnica de vitamina K, esential in sanatatea sangelui. E usor de cultivat, are nevoie de un sol moale.

Salvie

Nu-i de mirare de ce se foloseste in multe produse cosmetice pentru ca lupta impotriva imbatranirii, caci detine drept efecte antioxidante si antiseptice. In plus, este un remediu natural impotriva anxietatii si oboselii si ajuta in stimularea memoriei. Salvia este pretentioasa, are nevoie de lumina, sol bun si apa la doua zile.

Coriandru

Are fibre si fier si ajuta la curatarea metalelor grele din organism. Cum? Ei bine, se ataseaza de mercur si alte metale toxicce si le scoate din tesuturi. Are nevoie de mult sol pentru a inflori, iar semintele se folosesc in multe preparate culinare.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Biosept plus a24 30cpr FARES
-9%
28 ,25 LEI
31,04
Colon sanatos d66 63cps FARES
-8%
28 ,65 LEI
31,14
Crom seleniu zinc f176 30cps FARES
-9%
28 ,09 LEI
30,87
Stomac sanatos d49 63cps FARES
-9%
33 ,26 LEI
36,55
Biomicin forte a15 15cps FARES
-10%
26 ,62 LEI
29,58
Distonoplant blister n152 30cps FARES
-7%
31 ,24 LEI
33,59
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-8%
42 ,68 LEI
46,39
Confort emotional n135 60cps FARES
-7%
47 ,09 LEI
50,63
Distonoplant ulei  5ml FARES
-8%
34 ,36 LEI
37,35
Hepatofit forte d80 30cps FARES
-7%
33 ,99 LEI
36,55
Ulei noapte buna n176 10ml FARES
-7%
29 ,56 LEI
31,78
» Mai sunt inca 4370 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Echinacea pentru raceala si gripa

Planta de echinacea are in compozitie mai multe elemente chimice…

Cele mai importante beneficii ale marijuanei

Iarba, cum mai este cunoscuta aceasta planta medicinala si,…

Culegerea si pastrarea plantelor

Culegerea si pastrarea plantelor In ultimii ani, interesul pentru…

Lucerna - Marele Tamaduitor

Lucerna (Medicago sativa), utilizata in mod obisnuit ca nutret,…

Roinita sau iarba stupului (Melissa officinalis)

Descrierea specieiEste o planta erbacee, vivace, stufos-ramificata,…

Reventul

Descriere speciei. Ambele specii sunt originare din China, la…

Rachitanul - Lythrum salicaria

Descrierea speciei. Este o planta erbacee ce creste prin fanetele…

Porumbul (Zea mays)

In tara noastra se cultiva pe suprafete intinse numeroase soiuri…

Porumbarul (Prunus spinosa)

Descrierea speciei. Denumit foarte frecvent popular maracine…