•
Proprietati antioxidante.Suport pentru functionarea normala a ficatului si bilei.Contribuie la obtinerea confortului digestiv.Sustine revigorarea organismului.„Rozmarinul […] il dam in congestie a ficatului, tulburari de stomac, flatulenta”.Gerhard Madaus, Lehrbuch der Biologischen Heilmittel, 1938
Ingrediente: frunzele plantei Rosmarinus officinalis L. (Lamiaceae) contin ulei volatil in care predomina camfenul, borneolul si camforul, acid rosmarinic, flavone, triterpene, saponine, tanin, vitamina C.
EfectTonic-amar, coleretic, colagog, antiseptic, diuretic, antireumatismal, adaptogen, tonic nervos, aromatic.
Întrebuintari principale:-Uz intern: colici abdominale, dispepsii, balonari si afectiuni gastro-intestinale, anorexie, afectiuni hepatice si renale, reumatism, astenie, surmenaj fizic si intelectual, tonifierea organismului.-Uz extern: reumatism, reconfortarea organismului.
ContraindicatiiNu se recomanda in caz de hipersensibilitate la aceasta planta.Nu este indicat femeilor insarcinate.
PreparareUz intern: peste o lingurita planta se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 10-15 minute acoperit, apoi se strecoara.Uz extern: se fierbe o lingura planta in 200 ml apa timp de 5-10 minute, apoi se strecoara.
ÎntrebuintareUz intern: se beau 2 cani cu ceai pe zi.Uz extern: se aplica comprese.
Prezentare: cutie a 50 g