•
Contine Un amestec omogen in proportii variabile din urmatoarele parti de plante: fructe de maces, cimbrisor, flori de tei, flori de soc, coada soricelului, frunze de stevie dulce, recunoscute atat din utilizarea lor tradtionala cat si din literatura de specialitate pentru actiunea lor benefica ȋn stari de raceala si stari gripale cȃt si pentru actiunea lor antiinflamatoare, antivirala si antiinfectioasa.
Utilizari tradtionale Pentru prevenirea si ameliorarea starilor de gripa si raceala. La dozele zilnice recomandate nu se cunosc actiuni adverse exceptie putand face unele persoane alergice la anumite plante din compozitie.
Mod de preparare Uz intern – infuzie. Peste 1-2 lingurte de produs se toarna 200-250 ml apa clocotita. Vasul se acopera si se lasa in repaus 10 – 15 minute. Dupa infuzare se strecoara si se poate adauga o lingurta de suc proaspat de lamaie.
Mod de administrare Intern: se beau pana la 3-4 cesti cu ceai pe zi. Ceaiul are gust dulceag datorita frunzelor de stevie dulce numita si “iarba de miere” (Stevia rebaudiana), care contin substante dulci permise diabeticilor si supraponderalilor deoarece sunt practic lipsite de aport caloric. Dupa gust, se poate adauga o lingurita de miere. Acest produs este un supliment alimentar. Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos. A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.