revista

Modalitati de impacare

Modalitati de impacare

Data viitoare cand va certati cu partenerul, amintiti-va urmatoarele sfaturi ale terapeutilor relationali pentru a termina conflictul cat mai rapid si pasnic.

Comportament anormal

Este important sa acceptati faptul ca certurile reprezinta o parte normala a relatiilor. Cu totii suntem diferiti si unde exista diferente exista si neintelegeri. Dar cand certurile par a fi un mod de viata si va extenueaza, va ranesc sau va fac sa va intrebati daca mai doriti sa va implicati in acea relatie este timpul sa luati o pauza si sa faceti o selectie.

Primul pas spre aceste lucruri este sa intelegeti de ce va certati, de fapt, si sa analizati stilul conflictului. Dupa ce ati analizat aceste doua lucruri, puteti sa utilizati cateva dintre tehnicile de mai jos pentru a face o selectie. Unele lucruri le puteti face singuri, pentru altele aveti nevoie de ajutorul partenerului.

Violenta

Violenta sau comportamentul violent nu ar trebui sa fie niciodata acceptate intr-o relatie. Daca certurile sunt mereu violente sau evitati conflictele pentru ca va e teama ca lucrurile sa nu scape de sub control, aveti nevoie de ajutor.

Fiti constienti de sine

Auto-constientizarea si responsabilitatea reprezinta primii pasi care trebuie facuti in selectie si evitarea conflictelor. Este imposibil sa il faceti pe partener sa se schimbe, dar, daca va schimbati dumneavoastra comportamentul, cu siguranta se va schimaba si reactia partenerului.

Presupuneti ce este cel mai bine – oferiti-i partenerului intotdeauna credibilitate, doar daca nu aveti proba contrara.

Verificati-va constiinta – va certati pentru ca doriti sa evitati anumite lucruri, precum scuze, compromisuri, sau iertarea? Asigurati-va ca nu va certati ca sa va aparati mandria.

Ganditi-va daca nu cumva altceva va deranjeaza – nu subestimati puterea circumstantelor externe.

Sunteti obositi, stresati, sau furiosi in legatura cu ceva?

Comportati-va ca un adult – aveti tendinta sa va comportati copilareste, sa va bosumflati, sa dati vina pe altii sau sa fiti incapatanati? Sau va comportati ca un parinte, binevoitor, critic sau aplicati pedepse? Un adult este calm, concentrat pe ceva anume, asculta si negociaza.

Fiti stapani pe propriile sentimente – partenerul nu va poate impune ce sa simtiti. Dumneavoastra va controlati propriile sentimente. Daca sunteti furiosi spuneti:” sunt furios pentru ca…”  in loc de  “ma enervezi.”.

Imbunatatiti comunicarea

O buna comunicare este vitala pentru impacare. Adesea certurile nu se mai termina, tocmai pentru ca unul, sau ambii parteneri simt ca nu au fost ascultati.

Sfaturile de mai jos va vor spori sansele de a va face auziti si va vor ajuta sa-i aratati partenerului ca dumneavoastra ascultati ce zice.

Ascultati – aceasta este cea mai importanta parte a unei bune comunicari. Ascultati ce are partenerul de spus fara sa judecati sau sa faceti presupuneri.

Cercetati – puneti intrebari pentru a va asigura ca ati inteles ce a vrut partenerul sa va transmita. Aratati-va dorinta sa vedeti lucrurile din toate perspectivele.

Explicati – acesta este o alta latura a cercetarii. Fiti pregatiti ii oferiti partenerului oricate informatii are nevoie pentru a-l face sa va inteleaga punctul de vedere. Nu va asteptati ca partenerul sa va citeasca gandurile.

Empatizati – incercati sa va puneti in locul partenerului. Simtiti ce simte partenerul si comunicati-i acest lucru, de exemplu :”inteleg ca esti suparat”.

Exprimati – explicati ce ati dorit sa spuneti si intariti cu argumente.

Radeti – poate sa para un lucru ciudat pentru o cearta, dar putin umor poate reprezenta o modalitate puternica de a termina o cearta. Daca exista o parte pozitiva, folositi-o.

Stapaniti-va furia

Acest lucru este foarte important: furia poate fi considerata si o emotie pozitiva care ne ajuta sa ne satisfacem nevoile, dar daca scapa de sub control, blocheaza orice sansa de a ajunge la o intelegere. Este imposibil sa discutati in mod corespunzator cu cineva care si-a pierdut calmul. Daca oricare dintre dumneavoastra este nervos, incetati discutia, altfel cearta se va inrautati.

Metode de impacare

Cele mai bune metode de impacare sunt cele asupra carora ati cazut de acord in prealabil.

Fratele mai mare – ganditi-va ca cearta dumneavoasta a fost vazuta de cineva de a carui parere tineti cont. Veti fi uimiti cat de politicos si rezonabil va veti comporta.

Utilizati cuvinte codificate – alegeti un cuvant pe care sa-l folositi atunci cand unul din dumneavoastra se emotioneaza prea mult sau cand simtiti ca va invartiti in cerc. Opriti-va un timp, inainte de a incepe din nou.

Fiti practici – incercati exercitii de rezolvare a problemelor pentru a putea rezolva problema in mod rational.

Fiti de acord asupra faptului ca nu puteti fi mereu de acceasi parere – cateodata este mai simplu asa. Nu toate bataliile trebuie sa aiba un invingator si un invins.

Certati-va in mod productiv – printati indrumarile pentru certuri productive. Asezati-le undeva unde sa le vedeti si incercati sa le respectati amandoi.

Fiecare cand ii vine randul – daca simtiti ca nu vi se acorda timp egal, cadeti de accord sa actionati pe rand. Folositi un ceas ca sa alternati din 5-10 minute pana cand veti observa o imbunatatire a comunicarii.

Mai mult ajutor

Daca sunteti ingrijorati in legatura cu relatia, incercati sa discutati cu partenerul, sau cu un prieten de incredere sau poate doriti sa luati in calcul ideea de a consulta un consilier relational.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4337 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Te-a inselat: ce e recomandat sa faci si ce nu

Doare nespus cand afli ca partenerul te-a inselat. A avut o…

5 motive pentru care barbatii nu vor sa faca sex

Incredibil, dar adevarat: barbatii au si ei probleme, la fel…

Cum sa-ti mentii relatia fericita, fara terapie de cuplu

Cand perioada de indragostiti pana peste cap trece, la fel ca…

Semne clare ca e timpul sa te desparti de el

In primul rand, cand te simti nefericita sau singura intr-o…

7 trucuri pentru un mariaj puternic

Nu doar o vacanta romantica poate face ca o casnicie sa stea…

5 lucruri pe care sa nu le spui partenerului cand s-a ingrasat

Intr-o relatie, apar si momente in care imaginea si fizicul…

Secrete ale femeilor pe care trebuie sa le stie barbatii

Misterioase sunt mintile femeilor! Ce isi doresc ele, oare?…

Secretele barbatilor pe care vor sa le stii

Barbatii chiar stiu sa vorbeasca despre ceea ce simt. Insa le…

Ce taie pofta de sex?

Cu totii stim de expresia “moartea pasiunii”……

Greseli pe care le fac femeile in dormitor

Mimezi orgasmul. Poate ca pare ceva dragut din partea ta sa…