•
CE CONTINEVitamine: retinol, tocoferol, piridoxina si acid ascorbic. Minerale: potasiu, calciu si magneziu.
CUM ACTIONEAZAOregano este cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante puternice, expectorante, antivirale, antibacteriene, antifungice, antiparazitare si antiinflamatorii. Oregano amelioreaza digestia, previne balonarea, protejeaza inima, scade colesterolul, trateaza giardia. Este considerat tonic al sistemului nervos, util in astenii nervoase, stres si migrene ocazionale.
CUM SE CONSUMACondiment clasic al sosurilor de paste si pizza, foarte utilizat in bucataria italiana, oregano este prezent si in bucataria greceasca, unde il intalnim de la salata greceasca la preparate din peste. Oregano se asociaza bine cu mancarurile de legume pregatite din dovlecei, zucchini, ardei grasi si cartofi, dar si cu fripturile de porc, vita si miel.
ISTORICOregano a fost folosit pentru prima oara de catre greci. In mitologia elena, Afrodita a fost zeita care a adus aceasta planta, pentru a face oamenii sa fie mai fericiti.
PENTRU CE RECOMANDAMmbunatatirea digestiei, tonifierea sistemului nervos.